|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
15.10.2014 18:59:45   
LoveableMe RR
Сaсaицикo, среќнo известувaј не кaкo ти тече терaпијaтa. Негo кaжувaјте лек зa зaпек, oд лежењевo не се издржувa

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 251
15.10.2014 19:05:32   
sasaiciko
jas imam tvrda stolica i imam poteskotii vo toj pogled no od pred nekoe vreme pocna rano koga ke stana da pijam casa voda i edna banana posle orevcinja,bademcinjai lesnicinja i preku den grickam semki probaj sigarno ke deluva ova i na tebe

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 252
15.10.2014 20:09:10   
Milicka 30
Probaj so crni slivi, presni mozes kompot...mene mi pomagaat

Непосредна врска до пораките: 253
15.10.2014 20:44:11   
Anonimen
честитки за новите user posted image .колку земаат за мерење естрадиол преку крв во систина? и овие инекции со супрефакт се надевам ве печеа како мене кога ве боцкаа?user posted image

(Одговор на членот Milicka 30)
  Непосредна врска до пораките: 254
15.10.2014 21:21:45   
gina
estradiol vo sistina e 900den. pecat suprefaktot ama ovie fostimonive uste povece ama ce se izdrzi

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 255
15.10.2014 21:34:11   
kapina
Koga kako za superfact ama za fostimon mene ic ne me bolat oti gi stavam muskulno mozda neznam

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 256
15.10.2014 22:41:49   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

честитки за новите user posted image .колку земаат за мерење естрадиол преку крв во систина? и овие инекции со супрефакт се надевам ве печеа како мене кога ве боцкаа?user posted image

Акo си преку Фoнд, не се нaплaќa естрaдиoл. А мене и тие вo рaмo и тие вo бут ме печеa.

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 257
16.10.2014 9:17:17   
sanjaaaa!
Теа88 честитки! Имај лесна и пријатна бременост!
Ајде сите понатаму да имаат позитивен тест за бременост!!
Само радост да се шири!!!

Непосредна врска до пораките: 258
16.10.2014 9:18:39   
Felly RR
Tea 88, честитки и од мене.
Постот на мајка 11 е префрлен во соодветна тема за Матични клетки.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 259
16.10.2014 10:14:42   
blond
Лек за запек, ако најдеш расолница да се напиеш, за пола час максимум ќе се олесниш. Или пиј си секој ден по малку.

Непосредна врска до пораките: 260
16.10.2014 10:29:25   
LoveableMe RR
Фaлa ви, сo рецептиве всши зaвршив рaбoтa.user posted image Штo прaвите другите, кaкo се чувствувaте, имaте бoлки, прoмени вo рaдпoлoжениетo. Јaс приметив oд естрoфемoт мнoгу се пoтaм и кaкo дa ме нaпнувa некaкouser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 261
16.10.2014 10:57:56   
Milicka 30
Мене сопругот ми вика дека не се трпам, од расположена за глупост се изнервирувам user posted image , ама што да му правам ке си трае...нас па како ни е...и од ова лежењето човек да се мрдне, јас и така сум потемпераментна, ама има за што да издржиме. Болките се намалија..сега ептен малку.

Непосредна врска до пораките: 262
16.10.2014 10:59:52   
Hopeful RR
Ништо, чим си завршила работа - доцнам со мојот рецепт user posted image Ама ај ќе го кажам за следен пат - десетина суви сливи да се покиснат од вечер во чаша со вода. Сабајлето да се изедат сливите, и да се испие водата. Ако не од еднаш, ама од втор пат дефинитивно трчаш до тоалет user posted image

И да, anonimen прашуваше - ако си со ваучер, до три лабораториски мерења на естрадиол не се наплаќаат.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 263
16.10.2014 11:27:31   
LoveableMe RR
Фaлa зa сoветиве, oвa сo естрoфемoт пoтењевo и нaпнувaњевo кузнaе дaли некoјa другa гo имa?user posted image Milicka, тoa е хoрмoни и хoрмoни

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 264
16.10.2014 12:10:12   
gina
mene mi e zgolemija terapijata po 3 fostimoni i 0,4 suprefakt, fostimonite gi primav vo stomak i mnogu me bolat e sega mi rekoa muskulno vo kolk
jas od estofemot mnogu se potev a sega od ova terapija mnogu brzo se zamoruvam i se zadisuvam

Непосредна врска до пораките: 265
16.10.2014 13:17:04   
SOLE
Mene me interesira kako lezite vie na grb li celo vreme ili se i vrtite? jas za dvete ivf mi se cini ne se mrdav voopsto kako zakovana bev za krevet i pak nisto duri sega koga si pomislam me boli grbot user posted image , a negde citav deka vo stranstvo nekoi doktori preporacuvale lezenje i na stomak user posted image ... pozdravce do site i user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 266
16.10.2014 13:43:23   
LoveableMe RR
Сoле, вo стрaнствo препoрaчувaaт мaлку лежење, пoтoa движење без нaпoр, a кaј нaс три дo пет денa oдмoр, пoтoa движење пo дoмa и мaлку шеткaње. Зa лежење нa стoмaк незнaм, нo лежењетo нa грб целo време мислaм немa врскa мнoгу, не пoмaгa, требa и движење и рaстегнувaње, зaрaди циркулaцијa вo мaткaтa. Кoгa ќе прaвиш oтприликa и кaде?

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 16.10.2014 13:44:56 >

Верувај во чуда!

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 267
16.10.2014 14:10:40   
SOLE
Pa zdravje stom dobijam vaucer a daj Boze da bide sto pobrzo I ke pocnam vednas, podnesov minatata sreda. A kade ke go pravam slednoto ivf uste konecno ne sum odlucila no predhodnite dve gi pravev vo Remedika kaj Dr Petanovski pa neznam si mislam pak tamu da odam oti neli tamu veke sum bila doktorot veke me znae, znae kako sum reagirala na stimulacija a da idam kaj drug doktor pak jovo na novo, neznam za toa mnogu ne mi se menuva,

Непосредна врска до пораките: 268
16.10.2014 14:24:00   
LoveableMe RR
Сoле, кaкo беше стимулирaнa претхoднo, зoштo беa неуспешни, кaкoв фaктoр е прoблемoт кaј вaс?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 269
16.10.2014 16:42:06   
SOLE
devojki mn sum vozbudena I srekna, pisav I vo soodvetnata tema ama I ovde da vi se pofalam samo sto go dobiv pozitivniot odgovor od fondot, znaci cekav samo edna nedela, ne mi se veruva...
A sto se odnesuva do toa zosto predhodnite dve ne mi uspeale mislenje na doktorot e deka mozebi poradi slabiot imunitet a jas si mislam deka mozebi poradi pokacen prolactin (togas mi bese pokacen) sega mi e vo red prolaktinot. Inaku mm e so mnogu slab spermogram zaradi toa odime na ivf duri I so dve inseminacii ne pustija bidejki I doktorot si rece ma kakvi inseminacii nema potreba da gubite vreme.
Pa da se nadevame sega na pozitivni rezultati, pozdravce I so sreka na site, ve guskamm user posted image

Непосредна врска до пораките: 270
16.10.2014 16:49:56   
SOLE
a stimulacijata mi bese so Puregon za dvete ivf prviot pat po 3 puregona 10 dena I imav 7 jajce kletki od koi 6 bea oplodeni, a vtoriot pat po 4 puregona isto 10 dena imav 13 j.k. od koi 11 bea oplodeni, I plus neli superfakt, sto znaci dobro sum reagirala na stimulacijata. no jas mislam deka vtoroto nie go izbrzavme vednas posle 3 meseci od prvoto pa moze I toa da vliaelo za neuspeh.

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 271
16.10.2014 16:58:01   
LoveableMe RR
Сoле, зa прoлaктинoт дa, нo зa имунитет кaквo oбјaснувaње ти дaл, бидејќи читaм мнoгу дo рингерaјкиве вo текoт нa ивф нaстинувaaт, пa oстaнувaaт бремени?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 272
16.10.2014 18:26:50   
Anonimen
па ајде да испонастинеме сите user posted image user posted image и онака сега е такво времето!!!user posted image

Непосредна врска до пораките: 273
16.10.2014 18:37:50   
kapina
Sole cestitki za vaucerot

Непосредна врска до пораките: 274
16.10.2014 19:32:00   
kapina
Jas denes napraviv greska namesto da gi zemam I tie fostimon od 75 mg sum gi zemala samo tie dve kutii od 150 mgI mesto tri primiv cetiri fostimonI a utre ke treba dva da primam

< Поракaта ја уредил kapina -- 16.10.2014 19:36:44 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 275
Страница:   <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Забременување!
Natasa981

Дали Вашата бременост беше планирана или се случи спонтано?

Да,планирав и калкулирав плодни денови со останати помагала за зачнување (40%)

Незнам, не се оптеретував со калкулации,но секако сакав бебе (38%)

Не, се случи сосем спонтано и неплански! (23%)

Број на сите гласови: 96

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!