Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VI дел 15.10.2014 19:05:32
sasaiciko
jas imam tvrda stolica i imam poteskotii vo toj pogled no od pred nekoe vreme pocna rano koga ke stana da pijam casa voda i edna banana posle orevcinja,bademcinjai lesnicinja i preku den grickam semki probaj sigarno ke deluva ova i na tebe
RE: Вештачко оплодување VI дел 16.10.2014 10:57:56
Milicka 30
Мене сопругот ми вика дека не се трпам, од расположена за глупост се изнервирувам , ама што да му правам ке си трае...нас па како ни е...и од ова лежењето човек да се мрдне, јас и така сум потемпераментна, ама има за што да издржиме. Болките се намалија..сега ептен малку.
RE: Вештачко оплодување VI дел 16.10.2014 10:59:52
Hopeful RR
Ништо, чим си завршила работа - доцнам со мојот рецепт Ама ај ќе го кажам за следен пат - десетина суви сливи да се покиснат од вечер во чаша со вода. Сабајлето да се изедат сливите, и да се испие водата. Ако не од еднаш, ама од втор пат дефинитивно трчаш до тоалет
И да, anonimen прашуваше - ако си со ваучер, до три лабораториски мерења на естрадиол не се наплаќаат.
RE: Вештачко оплодување VI дел 16.10.2014 12:10:12
gina
mene mi e zgolemija terapijata po 3 fostimoni i 0,4 suprefakt, fostimonite gi primav vo stomak i mnogu me bolat e sega mi rekoa muskulno vo kolk jas od estofemot mnogu se potev a sega od ova terapija mnogu brzo se zamoruvam i se zadisuvam
RE: Вештачко оплодување VI дел 16.10.2014 13:17:04
SOLE
Mene me interesira kako lezite vie na grb li celo vreme ili se i vrtite? jas za dvete ivf mi se cini ne se mrdav voopsto kako zakovana bev za krevet i pak nisto duri sega koga si pomislam me boli grbot , a negde citav deka vo stranstvo nekoi doktori preporacuvale lezenje i na stomak ... pozdravce do site i
RE: Вештачко оплодување VI дел 16.10.2014 13:43:23
LoveableMe RR
Сoле, вo стрaнствo препoрaчувaaт мaлку лежење, пoтoa движење без нaпoр, a кaј нaс три дo пет денa oдмoр, пoтoa движење пo дoмa и мaлку шеткaње. Зa лежење нa стoмaк незнaм, нo лежењетo нa грб целo време мислaм немa врскa мнoгу, не пoмaгa, требa и движење и рaстегнувaње, зaрaди циркулaцијa вo мaткaтa. Кoгa ќе прaвиш oтприликa и кaде?
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 16.10.2014 13:44:56 >
RE: Вештачко оплодување VI дел 16.10.2014 14:10:40
SOLE
Pa zdravje stom dobijam vaucer a daj Boze da bide sto pobrzo I ke pocnam vednas, podnesov minatata sreda. A kade ke go pravam slednoto ivf uste konecno ne sum odlucila no predhodnite dve gi pravev vo Remedika kaj Dr Petanovski pa neznam si mislam pak tamu da odam oti neli tamu veke sum bila doktorot veke me znae, znae kako sum reagirala na stimulacija a da idam kaj drug doktor pak jovo na novo, neznam za toa mnogu ne mi se menuva,
RE: Вештачко оплодување VI дел 16.10.2014 16:42:06
SOLE
devojki mn sum vozbudena I srekna, pisav I vo soodvetnata tema ama I ovde da vi se pofalam samo sto go dobiv pozitivniot odgovor od fondot, znaci cekav samo edna nedela, ne mi se veruva... A sto se odnesuva do toa zosto predhodnite dve ne mi uspeale mislenje na doktorot e deka mozebi poradi slabiot imunitet a jas si mislam deka mozebi poradi pokacen prolactin (togas mi bese pokacen) sega mi e vo red prolaktinot. Inaku mm e so mnogu slab spermogram zaradi toa odime na ivf duri I so dve inseminacii ne pustija bidejki I doktorot si rece ma kakvi inseminacii nema potreba da gubite vreme. Pa da se nadevame sega na pozitivni rezultati, pozdravce I so sreka na site, ve guskamm
RE: Вештачко оплодување VI дел 16.10.2014 16:49:56
SOLE
a stimulacijata mi bese so Puregon za dvete ivf prviot pat po 3 puregona 10 dena I imav 7 jajce kletki od koi 6 bea oplodeni, a vtoriot pat po 4 puregona isto 10 dena imav 13 j.k. od koi 11 bea oplodeni, I plus neli superfakt, sto znaci dobro sum reagirala na stimulacijata. no jas mislam deka vtoroto nie go izbrzavme vednas posle 3 meseci od prvoto pa moze I toa da vliaelo za neuspeh.
RE: Вештачко оплодување VI дел 16.10.2014 19:32:00
kapina
Jas denes napraviv greska namesto da gi zemam I tie fostimon od 75 mg sum gi zemala samo tie dve kutii od 150 mgI mesto tri primiv cetiri fostimonI a utre ke treba dva da primam
< Поракaта ја уредил kapina -- 16.10.2014 19:36:44 >