Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 15:01:45
Hopeful RR
Е да уствари, може и поткожно. Моја грешка, извини Пробај сама, не е комплицирано. Ако ти е шубе, првиот пат оди кај сестрите, таман да ги видиш како ги мешаат па за да знаеш и сама.
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 15:06:00
mili4kask
Hopeful сега треба за едно 25 мин да се боцнам Стискај палци . Да ви кажам малку ми е шубе дека немав циклус...Ама ова вредноста на естрадиолот ми е ок незз колку треба да е ама гледам из а првото инвитро сум ја имала истата вредност. Ти благодарам уште еднаш Hopeful за објаснувањето
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 15:39:07
mili4kask
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful
Ајде, секогаш е така првиот пат Ако ти се види малце една водичка, слободно стави уште една, не менува. Понатаму може да мешаш со една. Ајде, со лесно и те чекаме да ни пишеш како помина!
Еве ме Жива сум Се боцнав со една водицка, добро поминав. Повеќе болат одколку супрефактот. Едно од едната страна друго од другата и сега сум ок. На работа по пола саат се заклучувам во ВЦ со несесерчево смешки живи Ајде мора така за
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 10.11.2014 15:44:55 >
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 15:44:07
Hopeful RR
Браво
Да, болат ама се навикнува човек, тоа е. И јас исто трчав во тоалет со несесер, и пошто па не сакав никој на работа да знае, дури пазев и на тоа да го завиткам и скријам супрефактот во заедничкиот фрижидер и да не ги фрлам искористените шприцеви и игли во корпа
Сега секој ден се полесно ќе ти биде
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 18:48:13
mili4kask
Sakav da ve prasam nesto... Dali i na vas vo tekot na stimulacijata vi bese dadeno Citeral za soprugot i poliginax za vas? Mene denes toa mi go dadoa malku me zbuni ama dobro
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 19:12:31
simpaticna
Fala mnogu mili4kask da i na mojot soprug mu imaa dadeno citelal no na mene dr mi imase dadeno sprej ke me izvinis no sum go zaboravila imeto poz i ne se sekiraj
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 20:04:10
Hopeful RR
mili4kask, истото ни го дадоа и нам - цитерал за сопругот и полигинакс вагиналети за мене. Кај сопругот имаше некоја стрептокока, но и да беше без ништо спермокултурата, секако ќе ни дадеа за превенција, ни рекоа дека секогаш даваат. Сопругот си ја пие дозата што му е препишана, а полигинакс ставаш до пункција, ако добро се сеќавам, а можно е и до ЕТ, не сум сигурна. Со среќа на сите што се во постапка, ви праќам дупла доза baby dust
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 20:44:45
mili4kask
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful
mili4kask, истото ни го дадоа и нам - цитерал за сопругот и полигинакс вагиналети за мене. Кај сопругот имаше некоја стрептокока, но и да беше без ништо спермокултурата, секако ќе ни дадеа за превенција, ни рекоа дека секогаш даваат. Сопругот си ја пие дозата што му е препишана, а полигинакс ставаш до пункција, ако добро се сеќавам, а можно е и до ЕТ, не сум сигурна. Со среќа на сите што се во постапка, ви праќам дупла доза baby dust
Ти благодарам за информацијата и секако за baby dust-от Hopeful се надевам ќе биде се во ред
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 22:52:35
sanjaaaa!
mili4kask браво, секоја чест што можеш сама да се боцкаш. Јас несмеам ни да помислам.. страв имам од игли и шприцеви! Mене ме боцка сестрата на мојот матичен гинеколог. Фостимоните пред 5 години ги примав во бут, најверојатно и овој пат така ќе биде. Не се сеќавам дали ги раствара?! Ќе прашам во Систина, прво таму ќе ме боцнат па потоа ќе знам како да и објаснам на сестрата да ми ги става фостимоните! Со среќа на сите!!!!
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 11.11.2014 13:11:43 >
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 23:55:33
весник
ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88
Kapina mnogu mi e zal, nema predavanje mora da bide samo pricinata da se otkrie. NovaN mene od 8-9 den od transfer pocna da mi se poduva stomakot i me zategase epten i ko ke se dvizev me bolese kako optegnat epten.sekako 2 nedeli mi bese taka ama jas na pocetok ne piev tecnosti,pocnav otkako mi kazaa deka sum hiperstimulirana.zatoa pij kolku mozes poveke voda (mene dr mi rece gazirana voda,belki od jajce i sirenje, lesna hrana) i ke ti pomine ne e tolku strasno.
kapina mnogu mi e zal sleden pat ke bide sigurno ne se sekiraj jas denes bev sk i bebusot mi e super dosega nema vnatresno krvarenje nisto terapija mi prodolzi ista kako sto si primam i za dve nedeli pak sum ajde kaj site gospot da dade se sto si posakuvate inace edno e pozz
mili4kask браво, секоја чест што можеш сама да се боцкаш. Јас несмеам ни да помислам.. страв имам од игли и шприцеви! Mене ме боцка сестрата на мојот матичен гинеколог. Фостимоните пред 5 години ги примав во бут, најверојатно и овој пат така ќе биде. Не се сеќавам дали ги раствара?! Ќе прашам во Систина, прво таму ќе ме боцнат па потоа ќе знам како да и објаснам на сестрата да ми ги става фостимоните! Со среќа на сите!!!!
Ти благодарам sanjaaaaa на подршката. Да се раствораат има и раствор ампула во самото пакување. Јас сама се боцкам сега за сега добро се снаоѓам. Малку ми е шубе дека немав циклус ама ќе биде се ок. Докторот знае што прави. Сакав да ве прашам сите... Дали чувствувавте нешто во јајнициве кога ја примавте стимулацијата?
mili4kask, порано имаше ли редовен циклус, ти кажа ли докторот зошто немаш циклус. Како и да е секако докторот си ја знае работата, јас верувам во него. И јас сеуште немам добиено, незнам како ќе биде. Здравје, се надевам добро!
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 11.11.2014 13:12:27 >
mili4kask, порано имаше ли редовен циклус, ти кажа ли докторот зошто немаш циклус. Како и да е секако докторот си ја знае работата, јас верувам во него. И јас сеуште немам добиено, незнам како ќе биде. Здравје, се надевам добро!
Тоа е заради пиењето јасмин 4 години. Веќе нема што да излегува од мене. Минатиот месец кога ме префли на микрогенон имав еден ден циклус и тоа не би можела да го наречам циклус. Само кафеав исцедок. Ќе биде супер. не се секирај се ќе биде во ред ќе видиш
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 11.11.2014 12:56:09 >
RE: Вештачко оплодување VI дел 11.11.2014 10:11:14
gina
devojki mnogu sum zagrizena utrovo koga stanav i pojdov vo wc na toaletnata imav kako belo perenje ona gusto i uste ednas koga se izbrisav niz beloto imav krv i kako kafeavo mnogu mi e straf neznam sto da pravam