LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (11.12.2014 10:35:37)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: skriena .... ve molam kazete mi dali i dr primate terapija i dr sakam da ve prasam trudnicite sto se vo pogolemi meseci dali pravevte test za daunov sindrom posto mene maticniot mi rece ama i nemoralo ako ne sum sakala pa teka da odbiv pa kazete mi dali pravevte ili ne i dali postapiv pravilno ne znam ako sakate piset_e ve molam Скриена, здраво, супер што си со нас, имаме многу теми во делот Бременост, слободно пиши таму, има еден куп рингерајки што го поминале тоа и ќе ти одговорат. ИЗВОРНА ПОРАКА: lolla LоvableMe, убаво што си отишла на уште едно мислење......Сакав да ти пишам дека и кај мене фундусот на матката е позаоблен, како смајли, со благо аркуатна форма (slightly arcuate uterus). Тоа е вродено, не знам како да ставам слика од компјутер, да сликнам какво е хсг-то да ти покажам. Е сега, со сите што разговарав викаат дека тоа нема врска со забременување, најблаг вид на аномалија е, но можело да биде подоцна во бременост причина за поранко раѓање. Е сега може да не е баш тоа кај тебе ама еве како искуство. Лолла, точно така, кај мене сличен случај, но како и што сама кажа никој не ми рече дека е тоа причината што крварам на 8-ми ден од трансферите, баш и Петановски тоа ми го потенцираше рече не, обликот на матката не е причина што рано прокрваруваш, туку или е генетика или преголем стрес на организмот од хормони - дисбаланс и неподготвеност да ги прифати ембрионите. Затоа и предлогот му беше ако генетиката покаже ок, скриен шеќер итн, тогаш нема инекции и сл, туку на природен циклус трансфер на смрзнати ембриони.
|
|
|
|