lolla RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.12.2014 16:47:38)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR Да ви кажам, вчера бев на консултација кај Петановски, човекот детално ја прегледа документацијата, рече одлична состојба начелно се е во ред, само ме прати на консултација кај др. Кочо Димитровски, да се види дали треба да доиспитам нешто и побара да ме види неколку дена пред циклус, зошто тогаш рече најдобро се гледа дали треба некаква интервенција на матката или не. Кога ме гледаше на ехо вчера, рече дека горниот дел на матката, кај тоа во црвена боја што се гледа на сликава, дека бил малку клапнат и течностите се слевале малку изместено, дека тоа може да се горегира со интервенција. LоvableMe, убаво што си отишла на уште едно мислење, Димитров како да нема многу трпение нели. Ама нема врска, пак си е супер доктор. Сакав да ти пишам дека и кај мене фундусот на матката е позаоблен, како смајли, со благо аркуатна форма (slightly arcuate uterus). Тоа е вродено, не знам како да ставам слика од компјутер, да сликнам какво е хсг-то да ти покажам. Е сега, со сите што разговарав викаат дека тоа нема врска со забременување, најблаг вид на аномалија е, но можело да биде подоцна во бременост причина за поранко раѓање. Е сега може да не е баш тоа кај тебе ама еве како искуство. Јас искрено сакам да мислам дека едноставно кај тебе така требало да биде за ова ивф, дека нема некоја посебна причина. Затоа од дното на душата ти посакувам јануари 2015 да биде месецот за успешно завршено ивф со смрзнати ембриончиња и до крај на 2015 да и родиш 1-2 бебушчиња. Девојки, јас не пишувам на секоја одделно, но секој ден ве читам и на секоја од вас и посакувам успех во постапката.
|
|
|
|