|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  62 63 [64] 65 66   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
29.12.2014 16:56:17   
butterfly 00
Fala vi najmnogu, ve sakam

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 1576
29.12.2014 17:23:34   
kate..
Пеперутче мила моја ти реков кога тогаш ке успееш честитки преубава новогодишна вест твојот роденден е срекен датум , имај убава и лесна бременост.пиши ми пријателке на фб.а на останатие рингерајки не губете надеж сите ке успееме еден ден инаку јас добив потврден одговор од фондот и срекна сум.сега имам мензис и незнам кога најдобро е да отидам на разговор кај др петановски.

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1577
29.12.2014 17:49:20   
lukajana RR
Butterfly cestito mnogu mi e milo ,sega uzivaj maksimalno vo bremenosta I gali si go meseto

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 1578
29.12.2014 18:04:05   
весник
пеперутче честитки....ти реков дека ќе биде...пиши ми кога почна клексан инекции да примаш??? клексан или фракспарин и каде му пиша на Лазаревски...ај те молам доколку имаш некаков контакт од него пиши ми во приватна порака...фала ти однапред!!!!

(Одговор на членот lukajana RR)
Непосредна врска до пораките: 1579
29.12.2014 18:13:04   
simpaticna
Butterfly 00 user posted image user posted image user posted image user posted image supeeeeeer ti posakuvam lesna bremenost se potsetiv na moeto iscekuvanje za testot mazmi idese vo raka so testot a jas sedev vo bifeto nemav hrabrost da odam so nego i onaka jas sedev maz mi ide i mi veli otvori go jas vaka razocarana go stavam vo tasna testot i pocnav da placam i mu velam pak ne bidna a toj me molese da go otvoram koga go otvoriv ima sto da vidam pozitiven eeeeeeeee toa bese pred 2godini sega fala mu na gospod ja imam mojata razgalena i najubava princeza izvinete za dolgiot postuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1580
29.12.2014 19:10:48   
SOLE
Butterfly cestitki, da imas lesna I ubava bremenost user posted image naj naj ubav novogodisen podarok! pozz

< Поракaта ја уредил SOLE -- 29.12.2014 19:14:14 >

Непосредна врска до пораките: 1581
30.12.2014 0:32:36   
kapina
Dali nekoja od cas ima iskustvo od sante plus grup doagale doktori koj pravat ivf od istambul da odam na konsultacija tamu ako i ova ivf ne zavrse so uspesna bremenost plan mi e narednoto da go pravam vo turcija koleskite mi se cudat mi vikat ova neerazmisluva oti ova i vf ke uspee tuku razrabotuva strategii za ponatamu

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1582
30.12.2014 9:14:15   
LoveableMe RR
Kapina, најважно е добро да испитате зошто не биднуваат ИВФ-ата, да направите се што треба, па потоа полесно да почнете процедура за ИВФ, во секој случај може да пробате во странство, имаат можеби и нови методи и да успеееuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1583
30.12.2014 9:32:02   
gina
Buterfly user posted image user posted image user posted image cestito imaj ubava i lesna bremenost najubav poklonuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1584
30.12.2014 10:34:56   
Kvisko
Butterfly00 честитки. Имај успешна и лесна бременост. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sole се надвеам дека наредното ќе биде успешно.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1585
30.12.2014 14:42:06   
kapina
Kaj mene ivfta ne se neuspesni tuku bremenostite uste poloso e toa jas nema da se raduvam sega ako ostanam bremena bremenosta ke mi bide so strav pokraj dve neuspesni bremenosti jas ke se raduvam duri koga ke vidam dete vo racete da ne me sfatete pogresno nesakam da siram negativna energija koga na nekoj mu e najnepotrebna no toa e za zal realnost

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1586
30.12.2014 14:44:18   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Kaj mene ivfta ne se neuspesni tuku bremenostite uste poloso e toa jas nema da se raduvam sega ako ostanam bremena bremenosta ke mi bide so strav pokraj dve neuspesni bremenosti jas ke se raduvam duri koga ke vidam dete vo racete da ne me sfatete pogresno nesakam da siram negativna energija koga na nekoj mu e najnepotrebna no toa e za zal realnost

kapina, штом не може да истераш бременост па макар и еден месец, тоа е сепак неуспех на ИВФ, а не на бременост, не се фаќаат убаво ембрионите, дали од генетика, имнологија, внатрешност на матка, исхрана,... многу фактори се, затоа убаво распрашај се што и како треба да доиспиташ до следно ИВФ, а некогаш човек треба да е само упорен и кога-тогаш ќе се фатиuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1587
30.12.2014 14:55:44   
Melanija RR
butterfly 00 имај најубава и најлесна бременост user posted image user posted image user posted image

Sole знаеш дека тука имаш секогаш поддршкаuser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1588
30.12.2014 14:58:50   
Hopeful RR
И јас се слагам со Loveable Me, kapina. Се работи за неуспешна имплантација, баш заради тоа што толку рано завршува се. Да, знам дека се што е со бета над 5 технички се смета за бременост, ама мислам дека се додека не се чуе срцева акција и вијабилен плод, не може да се збори за вистинска бременост. Извини и ти ако ти отежнувам со муабетов, ама факт е дека кај тебе проблемот е поврзан со самата ИВФ постапка, не бременоста сама по себе.

Инаку сите ние сме паталци и сите чекаме живо здраво и право дете во раце за вистински да се израдуваме, а не сме до крај среќни со самата бременост. Зарем мислиш дека мене ми престанаа маките? Напротив, нејќеш ни да знаеш низ што се поминувам. Сакам да кажам, секој со своето гајле, и колку порано почнеш да ги бараш причините на вистинското место, толку побрзо ќе имаш успех. Во твојот случај, многу важен е и позитивниот став, кој мислам дека ти недостига. Стварно не можеш да размислуваш дека следното ивф ќе биде неуспешно (како да си кобиш предвреме) и тоа после ќе го правиш во странство. Ако така, ич не се мачи, и оди одма во странство, не се третирај сама себе како заморче. Знам дека е тешко, ама мора да бидеш оптимист во секоја ситуација и да не дозволиш да опаднеш психички.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1589
30.12.2014 17:05:04   
butterfly 00
RR fala na cestitkite, no se uste ne mozam da se izraduvam go cekam ehoto da vidime dali e se vo red zosto citam deka moze da ima i biohemiska bremenost da nema plod na eho, a testot da e pozitiven.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1590
30.12.2014 17:16:33   
Hopeful RR
butterfly 00, не мисли на тоа сега, мада точно знам како ти е - едно гајле завршува, друго се отвора. Јас уште размислувам во бебешки чекори, еден по еден ден, пробај да не мислиш многу. Само биди опуштена, позитивна, и чекај го ехото. Кога ти е закажано?
user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1591
30.12.2014 18:39:11   
sasaiciko
Devojki da ve prasam dali tie sto imaa neuspesno invitro vtoriot ciklus go dobija so zadocnuvanje ili tocno da datumot?prasuvam bidejki mene trebasse da mi dojde na 19 i mi docni mnogu a bhcg mi e negativna. dalina nekoja se ima slicno sluceno da docni

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1592
30.12.2014 18:53:55   
kapina
ne e implantacijata problem kazaa ginekolozite

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 1593
30.12.2014 19:32:33   
mimiii
Sasaiciko mene posle vtoroto neuspesno invitro mi kasnese celi 8 denovi,taka da mislam toa e rezultat na terapijata sto ja primame.

Непосредна врска до пораките: 1594
30.12.2014 20:03:09   
sasaiciko
Mene me zagrizuva sto skoro 12 dena mi docni a sekogas mi bilo tocno

(Одговор на членот mimiii)
Непосредна врска до пораките: 1595
30.12.2014 22:03:09   
butterfly 00
Mene posle prvoto neuspesno IVF isto mnogu mi docnese I se zagriziv prasuvav I mi rekoa se e od hormonite taka da ne se sekiraj sekako ke dobies samo my treba vreme na organizmot da se sredi

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 1596
31.12.2014 11:28:06   
mesecina83
Драги рр како што мене оваа година ми беше најсреќна останав бремена со близнаци еве веќе ја гураме 29 недела ,после 10 годинни борба останав бремена со 2 ивф.И 2015 година ќе ни биде најзначања кога ќе се родат Петар и Павел ќе ги држеме во раце .Ви благодарам на сите што секогаш бевте дел од оваа тема на сите кои ги видоа user posted image им посакувам убава бременост да износат здрави деца ,а сите останати кои не успеаа оваа година ви посакувам 2015 година да биде ваша најубава година конечно да успеете само треба да бидете опуштени не се откажувајте имајте верба во бога и ќе успеете .Среќна нова 2015 година и да има се повеќе бебиња user posted image user posted image

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 1597
31.12.2014 12:48:46   
nadez vera ljubov
deneska bev kaj petanovski i potvrdi bremenost se vide na eho ne e biohemiska kako proslite samo mi rece srceto ne se slusa malce e rano a jas i porano otidov ve molam da mi kazete koga vi bese prvoto eho posle testot?

(Одговор на членот lukajana RR)
Непосредна врска до пораките: 1598
31.12.2014 12:56:57   
nadez vera ljubov
dodusa jas i testot go napraviv porano ako se racuna denot na ET prv znaci na 12 posle ET testot go napraviv na 19 .12 a trebase na 22, 23 12

(Одговор на членот nadez vera ljubov)
Непосредна врска до пораките: 1599
31.12.2014 13:05:09   
lukajana RR
Mila ti si bremena 3 nedeli ili jas loso sum presmetala?Ako e taka rano e od 6 do 8 nedela srceva reakcija

(Одговор на членот nadez vera ljubov)
Непосредна врска до пораките: 1600
Страница:   <<   < Претходна страница  62 63 [64] 65 66   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  62 63 [64] 65 66   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?