Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VI дел 13.10.2014 13:38:01
skriena
zdravo devojki sonce so sreka ubava i lesna bremenost loveableme so sreka denes so transferot jas ne dokupuvav ineksii mi bea dovolni pominav so 20 fostimoni ama kaj sekoj razlicno kapina vo sreda vo 9 i 45 sum kaj lazarevski ti vo kolku si
RE: Вештачко оплодување VI дел 13.10.2014 13:44:14
mili4kask
Loveableme со среќа денес на трансферот, чекаме да ни пишеш како помина. Сакав да ве прашам нешто, околу фостимонот... Читам повеќето од вас докупувале, каде е најповолно да се купи доколку дојде до потреба да се докупува? Гледам на мене на шемата докторот ми пишал дека првите 3 дена по 3 после по 4 според рачуниците сигурно нема да стигнат...
RE: Вештачко оплодување VI дел 13.10.2014 13:54:06
Hopeful RR
mili4kask, Фостимон сигурно има во аптеката во Систина. Барав и во Зегин, но тогаш немаше. Вкупната бројка што ја покрива Фзо е 30 дози од по 75 IU, така што можно е да ти стигнат. Со среќа
RE: Вештачко оплодување VI дел 13.10.2014 14:03:50
mili4kask
Ви благодарам девојки!! Да sanjaaaa почнав од саботата да пијам, треба на 25 да почнам со боцкање Дај боже да стигнат Hopeful ако не ќе докупуваме, тоа е тоа.
RE: Вештачко оплодување VI дел 13.10.2014 15:39:20
весник
ИЗВОРНА ПОРАКА: skriena
zdravo devojki sonce so sreka ubava i lesna bremenost loveableme so sreka denes so transferot jas ne dokupuvav ineksii mi bea dovolni pominav so 20 fostimoni ama kaj sekoj razlicno kapina vo sreda vo 9 i 45 sum kaj lazarevski ti vo kolku si
skriena,aj te molam dokolku si vo moznost opisi mi ja postapkata so zamrznati embrioni,bidejki isto i jas se podgotvuvam kaj Dr.Lazarevski pa da znam otprilika sto me ceka.ako ne mozes tuka pisi mi podetalno vo poraka.ti blagodaram premnogu i ti posakuvam ovoj pat da bides majka.
RE: Вештачко оплодување VI дел 13.10.2014 15:54:24
mesecina83
ИЗВОРНА ПОРАКА: sonce79
Девојки, јас правев тест денес.. Бетата ми е 862 Тотално сум збунета и пресреќна.. Утре одам да се видам со докторот
cestitki za bremenosta bas mi e milo sto karavanot na trudnici prodolzuva i ponatamu i sakam da ti kazam i ti drzam sreka deka so tolku beta deka nosis 2 bebuski ti poskauvam ubavi momenti vo narednite 9 meseci
< Поракaта ја уредил mesecina83 -- 13.10.2014 15:55:25 >
RE: Вештачко оплодување VI дел 13.10.2014 20:34:37
LoveableMe RR
Фaлa ви нa сите, еве oдмaрaм, ми рекoa следните четири денa дa мирувaм, пoтoa нoжсм дa се шеткaм пo дoмс, a пo 9 ден мoжaм дa излегувaм и шеткaм. Ми врaтијa две блaстoцисти, ми дaдoa и сликичкa oд нив. Смрзнaвме уште пет блaстoцисти. Терaпијa декзaметaзoн, aспирин, естрoфем, дoстинекс, тифoл. Мнoгу мoкрев пo трaнсферoт, се изнaпив вoдa пред тoa, a и сегa мoкрaм пoчестo. Ми рекoa дa прoдoлжaм сo електрoлитите, a тoлку ми се блaги ич не мoжaм дa ги пијaм, сo силa некaкo, a пијaм течнoсти и мaлку чaј oд кaмилицa. Сегa имaм блaги грчеви вo дoлниoт дел нa стoмaкoт. Пoзз дo сите
LoveableMe одмарај и нека си се развиваат бебушките во тебе!!! Сонце ти честитам на бременоста, имај убава и лесна бременост! многу ме израдува, вакви убави вести ми ја зголемуваат вербата дека еден ден кај сите ќе дојде висока Бета
LoveableMe баш ме радува што се помина како што треба, сега уживај и за 2 недели чекаме само позитивен тест за бременост Сега се на ред kapina i gina за пункција, викендот ќе славиме за на tea88 и Nestrpliva28! Среќно на сите!!!
Со среќа Ловеаблеме....дај боже да си имаш Супер што си имала за замрзнување, па ке ти се најдат за трето Поздрав и одмарај...мене веќе грбот ме заболе од лежење никако не ми е комотно, и јас сеуште имам некоја тапа болка доле..нормално ли е тоа девојки?
Фaлa ви нa сите. Јaс еве дoмa лежaм, oд денес имсм некoјa бoлкa вo јaјниците и нелaгoднoст вo стoмaкoт, нo ќетрпиме штo ќе прaвиме зa крaјнaтa цел. Мм пред рaбoтa бoжемски дa ми нaмести хрaнa зa дoручек, течнoсти, чaеви, пoлa рaбoти ги измешa , мaжи тoa ти е, пoвеќе oд две рaбoтине мoжaт дa зaпaмтaт. Другите штo прaвите?
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.10.2014 10:51:03
Hopeful RR
Со среќа Loveable Me и со лесно нека поминат овие две недели исчекување, па да се радуваме на
Болките се нормални, за жал, ама со мирувањето се стабилизираат. Не го критикувај толку сопругот, сепак се потрудил! За следниот пат направи му список, да му ги олесниш задачите Мене мм претходно ми викаше ехеее, се ќе правам, нема проблем, па после кога лежев ми зановеташе дека многу сум барала
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.10.2014 11:03:05
LoveableMe RR
Хoпефул, му рекoв дa свaри двa чaјa и дa ми стaви чинијa и лaжицa сo oвес зa дoручек, чaевите пет пaти препрaшa aјде ги пoгoди, a зa муслитo ми стaвил вилушкa , пa стaнaв и си земaв сaмa пoсле
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.10.2014 11:49:38
sonce79
Хахахаха, LoveableMe, јас затоа сама си станував.. А од мм само конкретни работи, донеси вода, или веќе спремно нешто само да го донесе до мене.. А и мене 100% би ми ставил вилушка мојот...
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.10.2014 12:07:27
butterfly 00
RR vcera se dogovoriv so Lazarevski deka pocnuvame od 30 so postapkata, a neznam stvarno sto da kazam vo Manu se uste ne donesoa reagensi i sega IVF ke go pravime na slepo mislam sramota cekam od juli, lele bre vo nasava drzava na covek da mu treba nesto ne moze da zavrsi rabota, uzas, moram veke da pocnam i vaucerot ke mi istece.
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.