|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
14.10.2014 15:32:32   
kapina
Loveableme srecno

(Одговор на членот Zoya)
Непосредна врска до пораките: 201
14.10.2014 15:59:45   
profe
Еве вчера ми беше трансферот во Ремедика и на мене. Секој ден ве читам, ама не можам да се вклучам некогаш, ми паѓа апликацијата. Вчера имав болки и ноќеска, ама денес не, никакви. Дури се исплашив дека инвитрото ми е неуспешно. Работам како наставничка по биологија во основно училиште. Успеав да земам одмор само оваа недела. Не сум со договор на неопределено, и ако отсуствувам подолго, ми се заканува отказ. Дали ќе ми биде доволно една недела? Докторот ми рече дека не зависи од лежењето исходот. Највеќе се замислив што немам болки во јајници, а еве читам вие имате.

(Одговор на членот Zoya)
Непосредна врска до пораките: 202
14.10.2014 16:35:56   
kapina
Profe ne mu se sekiraj najbitno e sega invitroto da ti uspee

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 203
14.10.2014 17:11:17   
Hopeful RR
profe, со среќа! user posted image

Не се замарај за болките, очигледно јајниците добро реагирале на стимулацијата и не се оптеретени. За лежењето исто така не се секирај - сосема ти е доволна една недела, со тоа што после 5 ден веќе може да потстануваш и да шеткаш. Неделата кога ќе се вратиш на работа, гледај повеќе да седиш отколку да стоиш, и ок е. Ајде со лесно, и за две недели user posted image user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 204
14.10.2014 18:35:50   
almushka
здраво девојки еве ме мене пак по долга пауза сега имам недела и пол сто ги имам предадено документите во фондот па цекам одговор да ми донесат но мене не ми побара документи за первото неуспесно инвитро но цитав дека требало па се пласам дека нема со перво да ми одобрат ке ми барат документи плус а моментално на брисеви ми излезе дека имам уреопласма и примам еритромицин таблети и ставам вагиналети од кантарион и маслиново масло една зена ми реце дека помагат многу па ке видиме порано сум примала сумамед левофлоксацин но не помогнало па да се надевам дека ова ке помогне па здраво зиво ке поцнам со постапка и се надевам дека сите ние сто цекаме ке ги видиме дветеuser posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 205
14.10.2014 19:01:16   
LoveableMe RR
Profe, сo среќa, кaј кoј дoктoр си? Кaквa стимулaцијa примaше, кoлку ембриoнчињa...?
Алмушкa сo среќa, те чекaме пaк нa фoрумoв, кaј кoј дoктoр реши зa ИВФ?
Негo жени, пoмaгaјте, сoпругoт бил кaј гинекoлoгoт и oвoј нејќел дa му дaде естрoфем, a знaм декa oди нa рецепт, утре ќе се јaвaм вo ФзЗO дa видaм, aмa сепaк вие штo имaте искуствo кaжете. И штo е рaзликaтa сo oвие прoгинoвa или тaкa нештo штo ги дaвaaт вo Плoднoст?

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот almushka)
Непосредна врска до пораките: 206
14.10.2014 21:00:35   
sonce79
LoveableMe, mislam deka ne mora na recept. Moze i taka da gi zemes. Jas gi zemav od Viola vo Bunjakovec, a koga se javiv da prasam dali gi imaat samo me prasaa dali na recepta ili ne.. Mislam deka isto gi plakas, samo vo aptekite imaat valjda zaliha za na recept i za bez...

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 207
14.10.2014 21:11:08   
kapina
Mnogu se plasam utre sto ke bide edna koleska mnogu me isplasi vika pazi moze da nemas ni eden folikul utre ispreplasena sum mnogu sega

(Одговор на членот sonce79)
Непосредна врска до пораките: 208
14.10.2014 21:20:20   
lolla RR
капина, колешка ти стај ја на игнор и со среќа утре.
Естрофем гарант одат на рецепт, милион посто ама слободно додека добиеш рецепт можеш и на приватно да ги земеш, околку 260 ден се мислам.
Среќно на сите, а на новата трудница со висока бета, две срценца на следна контрола.

Непосредна врска до пораките: 209
14.10.2014 21:48:01   
kapina
Fala fala lola ona pravese IVF vo Slovenia I loso zavrsi I sega samo nekoj negativnosti mi vleva a dodeka druga koleska sto imam mi vika sekogas ako kaj mene ne uspealo kaj tebe ke uspee ednas taa sto mi vleva negativnosti mi vika ke vides kolku poveke starees tolku potesko ke ti bide oti nemas deca I I vikam zeno jas imam samo29 godini moite drugarki enos se mazat se zenat

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 210
14.10.2014 21:56:25   
LoveableMe RR
Kapina,бaтaли штo ти кaжувaaт прикaџни, терaјси твoетo. Лoлa знaм декa oдеa нa рецепт, ми oстaнaле oд претхoднa инсеминaцијa, пс мм се изнервирa штo не гo услужи и ми викa дa си нaјдaм нoв мaтичен. Сегa имaм уште зa сaбaјле пa ќе се јaвaм вo ФЗO дa видaм штo кaкo, пa ќе гo прaтaм мм, a бoгaми ќе гo сменaм мoже, не му е прв пaт зa хиксoви сo рецепти.

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 211
14.10.2014 22:00:03   
blond
капина, ај не се многу замарај, остај ја колешката нека брбља. И ја мислев дека у неплодни денови не може да останам бремена, па еве биднав.
Опуштено утре!!!!

Непосредна врска до пораките: 212
14.10.2014 22:54:55   
gina
LoveableMe jas estrofemot gi zedov 270 den ne znaev deka odat na recepta a ova maticnite se da te izludat

kapina ne se zamoraj so takvi pa i nemora da im kazuvaz sto i kako koga negativno vlijat na tebe
i jas sum malku isplasena ama gledam i da ne mislam mnogu zatoa sto sekoj pat ne e isto i jas predposlednoto ivf od 12jk koi site mi ispuka na punkcija imav samo dve jk i poslednoto ivf imav 2jk so slab kvalitet i na Lazareski koga mu go kazav ova me pokara malku ama so toa i me opusti

na mene mi e malku loso od fostimonive po nekogas imam vrtoglavica ama stomakot mi e narasnat ko balonce user posted image

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 213
14.10.2014 23:48:10   
kapina
i mojot stomak isto i bolki imam jas vo jajnicite abe me isplasi oti prviot pat imav samo 5 jk i toa na desniot jajnik leviot bese mrtov na mene i kozata mi se suse na racete koga pocnav so inekcii mi vika sto ne si sedes doma mu kazav na mm oti loso mi stanuva mi vika odi si na rabota psihata ke te tepa doma a i ne mi e teska rabotata kojznae kolku a i imam poveke primeri sto ostanaa bremeni na 35 ,40 godini nekoi duri i prirodno sekojdnevno se druzam so niv kazi reci a i sega za da ne mislam oti sto ke bide izleguvam so mm setam uzivam odam na predavanja po arheologija imase ovie denovi vo strumica ednostavno se zabavuvam citam biblija

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 214
15.10.2014 8:54:47   
mili4kask
Мора да бидеме позитивни! Сите ние ја тераме процедурата баш знаејќи дека ќе успееме! Нема тука можело неможело, жени ли сме што ли сме? user posted image Јас со првото инвитро имав една квалитетна јајце клетка, ми вратија 3 и токму таа една се фати. Ама ич да не ги слушаш негативните коментари капина. Верувај во себе и се ќе биде во ред! Ајде сите наскоро да се радуваме со user posted image

Непосредна врска до пораките: 215
15.10.2014 9:30:38   
kapina
Devojki odlicno reagiram na terapijata imam desetina folikuli nema da dokupuvam inekcii doktorot ima mnogu nadez

(Одговор на членот mili4kask)
Непосредна врска до пораките: 216
15.10.2014 9:32:08   
kapina
Vo ponedelnik sum na posledno merenje na estradiolot I eho

Непосредна врска до пораките: 217
15.10.2014 9:52:26   
mili4kask
Одлично капина!!!user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 218
15.10.2014 10:18:58   
LoveableMe RR
Kapina, oдлични вести. Другите штo прaвите, кaкo сте, кaкo се чувствувaте, пишувaјте, дa спoделувaме зaеднo

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

15.09 - Loveable Me RR- почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
/.09 - Nestrpliva- почеток со терапија (Ивановски, Систина)
29.09 - kapina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
29.09 - gina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
29.09 - Milicka30 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
05.10 - sasaiciko -почеток со терапија (Хаџилега, Ремедика)
25.10 - mili4kask - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
04.10 - skriena - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
13.10 - Anonimen - почеток со терапија (Поповиќ, Систина)
/.10 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.10 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
/.11 - Pinky30 - почеток со терапија (Глигор Тофовски, ГАК)
/.11 - sanjaaaa- - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
/11 - Kaya трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)

=========================

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

02.10 -Nestrpliva=пункција 04.10 = ET
08.10 - LoveableMe RR=пункција 13.10 = ET
10.10- profe= пункцијa = 13.10 = ET
09.10 - Мilicka30=пункција 12.10 = ET

=========================
18.10 - Nestrpliva=TЕСТ
29.10- Milicka30=TЕСТ
29.10- LoveableMe RR=TЕСТ
29.10- profe = ТЕСТ

ПОДДРШКА
user posted image

firenca didi, Adelle, Bogdancanka RR, koki12, skopjance, mimiiiiiiiiiiiii, taci14 ,Herco, trust, cacim, babyhope, I LOVE, baby77, Anna78, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, snekki, milasteve, almushka, Yaya, brm_bm, mery, macika4, marina111, fragolina, Zoya
=====================

2014 година
nataly86 user posted image Lina*user posted image Каrmauser posted image biljana87user posted image Anonimenuser posted image babylove**user posted image avgustina2 user posted image Kolacence user posted image lolla user posted image mesecina83 user posted image lily98 user posted image stefanieuser posted image Hopeful user posted image sonce79 user posted image tea88user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 15.10.2014 15:02:24 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 219
15.10.2014 10:45:35   
kapina
Vi blagodaram devojki mnogu vi blagodaram ostanav duri ocudena kako toa leviot jajnik funkcionira aI ima 5,6 folikuli no Dr rece rano e uste da se kaze kolku ke ima duri e po funkcionalen od desniot posto desniot e operiran kako gospod nikoj ne e znaci

Непосредна врска до пораките: 220
15.10.2014 11:26:39   
Pinky30
Devojki jas vcera podadov dokumenti vo fond za prvo ivf za prvo dete se nadevam deka sto poskoro ke ni odobrat i Dr.Tofoski ni rece cim go dobieme vaucerot da go pobarame i da vidime koga i so kakva terapija ke pocnam..hormonite tret den mi se odlicni...i prasanjeto mi e koga ke go dobijam vaucerot i ke se sostanam so doktorot toj po hormonite procenuva dali ke pijam nekoj kako jasmin,mikrogenon i itn za da dobijam? I koga se pocnuva so stimulaciite posle dobieno ili...se izvinuvam vaka sto vi pisuvam no vo bunilo sum i neznam kako e postapkata....ovoj del ne mi e jasen... I za kolku vreme odobruvast i ni kazaa po posta ke ne informiraat a postat vo skopje e uzas i docni i tuka da ne mi se odolgovleci cel odgovor od fondotblagodarna ke sum vi da mi objasnite.Fala vi odnapred :)

Непосредна врска до пораките: 221
15.10.2014 11:34:20   
Hopeful RR
Капина, супер! Ич да не слушаш кој што ти збори, од празни муабети и лоша енергија нема аир.

Естрофем секако одат на рецепт и мислам дека така се секако поевтини, ама ова матичниве гинеколози стварно се претеруваат! Мене едвај ми пиша Прогестерон во книшка, за да можам да се боцкам на дежурен, и не стави печат, па пак ми прават проблем. Секакви ги има.
Loveable Me, и јас сум на мисла да ја сменам, сепак плата земаат од нас, а се понашаат ко на пазар...

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 222
15.10.2014 11:49:06   
kapina
Hopefull ti blagodaram mnogu duso sakam da kazam oti terapijata I te kako vlijae znaci prviot pat bev stimulirana so menogon I imav samo 5 folikuli a sega ke ima poveke doktorot se izraduva koga mu kazav oti imam bolki vo jajnicite ako vika toa e dobro ovoj mesec imam krstevka na vnuceto moe rodenden na vnukickata na mm isto mm ima slava mitrovden mnogu sum srecna hopefullce ti mi dade najmnogu nadez sega setam I uzivam samo

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 223
15.10.2014 14:28:00   
tea 88
denes na 14 den od punkcija napraviv 2 testa e se pokazauser posted image . ednata bese pobleda ama bitno se gledase. preku krv ispitav 159 betahcg. ne mozam uste da veruvam kako vo son mi e. na site vi posakuvam vaka da se raduvate sto poskoro.

Непосредна врска до пораките: 224
15.10.2014 14:34:31   
LoveableMe RR
Теa88, честиткииииииии, преубaвa вестuser posted image , имaј убaвa бременoст и известувaј не кoгa ќе oдиш нa кoнтрoлa.

Верувај во чуда!

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.