|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
6.2.2015 13:54:49   
orchid7
Важна, мој совет ти е да отидеш во ФЗО, да се распрашаш до каде е твоето барање и да ти кажат кога им е следниот состанок. Објасни им дека имаш започнато со терапијата и дека ти е многу важно побрзо да одлучат. Така направив јас и немаше никаков проблем, ми излегоа во пресрет и се завршив на време! Ти посакувам среќа!

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 2051
6.2.2015 14:04:02   
vazna
Eeee fala mnogu Orhid da imas pravo taka ke napravam user posted image user posted image

(Одговор на членот orchid7)
Непосредна врска до пораките: 2052
6.2.2015 15:18:26   
kapina
Jas pak si cekav da stigne pa zakazuvav pregled toj vaucer vaze 6 meseci nema potreba od brzanje a i cudno mi e kako ne ti go pobarale od sistina jas uste koga otidov mi go baraa sto ako pobaraat i nekoe ispituvanje plus

Непосредна врска до пораките: 2053
6.2.2015 15:42:17   
brm_brm
Дали некој од вас контактира на мобилен со Лазаревски?? или само преку сестрата. сега незнам ако го обезбедам бројот да не се налути докотрот ако му се јавам?!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2054
6.2.2015 15:47:02   
vazna
Kapina i jas taka planirav prvo vaucer pa poslem se drugo, ama doktorkata rece deka nema potreba da gubime vreme iskreno i mene ne mi se ceka sakam da pocnam so postapkata sto pobrzo pozzz

(Одговор на членот brm_brm)
Непосредна врска до пораките: 2055
6.2.2015 15:47:10   
весник
јас контактирам само преку сестра Анита...и мислам дека така функционира докторот...

(Одговор на членот brm_brm)
Непосредна врска до пораките: 2056
6.2.2015 16:00:51   
Hopeful RR
vazna, мислам дека до 22 ќе го добиеш ваучерот и подобро вака, да не губиш време. Ако накај 15 уште не ти е дојден, јави се и напни ги, прашај до кај е. Понекогаш побрзо оди ако отидеш сама да си го земеш и да ја заобиколиш македонска пошта, кај што знае и по недела дена да дреме. Јас мојот ваучер го чекав месец дена, а дојде одобрен со датум две недели претходно.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 2057
6.2.2015 16:47:11   
vazna
Hopeful jas cekam da dobijam menzis pa da napravam hormonalen status na treti den a toa ke bide nekade 19 od prilika bidejki uste toa mi fali i doktorkata rece koga ke gi napravam hormonite i dokumentite odma da gi podnesam vo fond i nekade od 22 da pijam jasmin dodeka go cekam odgovorot od fondot ete toa e toa user posted image pozzz

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 2058
6.2.2015 17:02:16   
kapina
A sto ako ti pobaraat od fondot nesto plus ete na mene prviot pat mi pobaraa dve inseminacii a sega sreca sto zenata sto raboti vo podracnata edinica
na fondpt vide oti histeroilaparoskopija ta mi e stara i mi rece da napravam edno eho a i cudno mi e toa si pocnala so ivf a ne ti barale vaucer na mene mi rekoa od sistina odma da go odnesam koga ke pocnam so ivf

Непосредна врска до пораките: 2059
6.2.2015 17:19:04   
vazna
Pa jas uste nemam pocnato so terapija bi trebalo da pocnam nekade od prilika 22 fevruari pa doktorkata mi rece taka, ona znae deka treba da podnaesam dokumenti togas ona misli deka ke mi go odobrat vaucerot dodeka gi pijam apcinjata deka ne bi trebalo da mi pravat problem pa ke vidime kako ke ispadne rabotava.

Непосредна врска до пораките: 2060
6.2.2015 18:11:16   
valentina11
zavisno vo koja bolnica ste i sto baraat mene duri transverot ne pocna togas a denes se osekam mnogu podueno bolki vo kicmata i vrtoglavici a 5 den transveruser posted image

Непосредна врска до пораките: 2061
6.2.2015 19:04:01   
kate..
devojki mamicki utre mi e transferot vcera bea tri oplodeni a denes se cetri i sega zasega dobro se delat ke vi pisam utr kolku ke mi vratat vo mese pozzz i im posakuvam na site
user posted image user posted image user posted image

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

(Одговор на членот valentina11)
Непосредна врска до пораките: 2062
6.2.2015 19:08:34   
valentina11
so sreka kate ti posakuvame golem uspeh i da ne izraduvas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 2063
6.2.2015 19:13:49   
vazna
Kate so sreka utre na transverot pa za dve nedeli da neizraduvas so user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот valentina11)
Непосредна врска до пораките: 2064
6.2.2015 20:03:34   
cika
posle dolgo vreme eve i jas da pisam dobiv vaucer pa za brzo pocnuvam me interesira ako moze da mi pisete kolku se naplaka po klinikite za ivf preku fond vikaat 100 evra ama toa sigurno poveke e pozz do site i imajte uspesno ivf site guski do site vasuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2065
6.2.2015 20:26:23   
kapina
Jas vo plodnost plativ 9600 .3500 dopolnitelni troskovi koi neznam zosto bea posle superfact koi ne sleduvaat od fondot dr tase ni gi naplati 3000 a vo sistina samo tie 100 evra drugo ako nadmines 30 inekcii togas si gi dokupuvas

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 2066
6.2.2015 20:32:40   
LoveableMe RR
Кaте, прекрaснa вест, среќнoooouser posted image . Вaжнa, кaј кoјa диктoркa вo Систинa се решивте? Фoндoт oдлучувa oкoлу две недели, тaкa штo мoжеш дa пиеш кoнтрaцепцијa дo дoбивaње нa вaучер.

Цикa дoбредoјде, честитки кaј кoј дoктoр ќе прaвиш? Oбичнo 6000 денaри е пaртиципaцијa, евентуaлнo aкo требa дa дoкупиш инекции, зaвиси кaкo ќе реaгирaш нa терaпијaтa, a витaмини плус кринoн гел пoсле штo дaвaaт oкoлу 3000 денaри плус минус. Среќнo нa сите

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 2067
6.2.2015 20:50:50   
vazna
Kaj Snezana Adamoska vo sistina tamu ke go pravam invitroto sega za sega mi e ok doktorkata pa ke vidime sto ke ispadne.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 2068
6.2.2015 20:57:12   
LoveableMe RR

aктуелнo user posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

00.01 - skydiver - почеток со терапија(Петановски, Ремедика)
00.01- valentina11- пoчетoк сo терaпијa (др. Дaмчевски, Мoјa бoлницa)
05.01 - nadesh - почеток со терапија (Таше Трпчевски, Плодност)
20.01 - Pinky30 - почеток со терапија (Глигор Тофовски, ГАК)
24.01 - kate.. - почеток со терапија(Петановски, Ремедика)
27.01 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
02.02 - LoveableMe RR- трансфер со смрзнати ембриони (Петановски, Ремедика)
08.02- virgo - пoчетoк сo терaпијa (др. Хaџилегa, Ремедикa)
00.02 - MademoiselleNina - ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина)
22.02-vazna- пoчетoк сo терaпијa (др. Адaмoвскa, Систинa)
00.02-cika- пoчетoк сo терaпијa (др._______________)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

25.01 - nadesh = пункција 30.01 = ЕТ
28.01- весник (трансфер на смрзнати ембриони) FET
26.01- valentina11=пункцијa=01.02=ЕТ
02.02 -LoveableMe RR (трансфер на смрзнати ембриони) FET
02.02 - skydiver = пункција 05.02 = ЕТ
04.02 -kate.. = пункција 07.02 = ЕТ

=========================

11.02- весник = ТЕСТ
12.02 - nadesh = ТЕСТ
14.02- valentina11=ТЕСТ
16.02 -LoveableMe RR = ТЕСТ
19.02 -skydiver = ТЕСТ
21.02 -kate..= ТЕСТ

2015 година

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 6.2.2015 20:58:40 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 2069
6.2.2015 21:38:32   
kate..
jas zasega plativ 100 evra potoa 10700 za plus inekci plus 1800den neznam za so i so mi prepisaa terapija posle punkcija 3500 e sega utre transfer dali uste ke plakam neznam ama izgleda za krinon sto ke mi dadat uste od tam znam za 15 e 3000 den e sega racunaj kolku se me kostal;o

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

Непосредна врска до пораките: 2070
6.2.2015 23:14:59   
Pinky30
RR-ki jas od denes konecno pocnav so stimulacija...ke se bockam po 3 Fostimoni i 1 Decapeptil...na 10.02 sum na exo i merenje estradiol da vidi kako reagiram ako treba ke pokaci ako treba da namali i taka...Bitno mi bese denes da pocnam pa so Gospod napred da reagiram kako sto treba do punkcija..
Kazete mi prviot pat mi spomena DR.deka mozno e da mi dava Metformin zosto imam policisticni jajnici i rece deka tie dobro reagirale za sozdavanje zdravi jajce kletki...koga se dava toa? Se razbira ako ima potreba no me interesira dali na sledno gledanje da mu spomena ili ako ima potreba sam ke mi kaze?

Kate so lesno na transfer user posted image

Dobredojde za novite RR-ki site da se izraduvame sto poskoro i da gi vidime user posted image crtki user posted image

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 2071
6.2.2015 23:56:08   
nadez vera ljubov
kate crinone 1 aplikatorce e 170 denari po 15 2550 ne e 3000,a i ne mora da gi zemes vo remedika moze i sama da si gi kupis vo zegin se 169 edno isto kako vo remedika sto gi davaat.terapijata sto ja primas posle punkcija i jas ja primav potpolno istata osven toa isosport ne i neznam sto e.i jas si pomisliv mnogu terapija i samo gledav na izvestajot da ne utnam nesto pri pienje.ti posakuvam uspesen transfer i za dve nedeli pozitiven test. pinky 30 jas gi piev metformin 2 i pol meseci pred da pocnam so terapija za ivf isto za policisticni jajnici amo mi rece da ispitam skrien secer nemozelo tie taka na pamet da se davale rezultatot mi bese pozitiven i mi rece da gi pijam .ti posakuvam mnogu zreli jajce kletki i uspesno ivf

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 2072
7.2.2015 0:17:20   
butterfly1
Pinky метформин се дава обично кога се има индикации за тоа како висок инсулин или скриен шеќер, имаш испитувано ова? Но имам доста читано дека има поволно дејство кај пцос. Јас ги пијам скоро 2 години и не ми помогнаа баш, ама сепак тоа е индивидуално, така да најубаво прашај си го докторот. user posted image

(Одговор на членот nadez vera ljubov)
Непосредна врска до пораките: 2073
7.2.2015 0:42:46   
Pinky30
Pa se nadevam deka ke me prati da ispitam pa otpolse no na eden navrat uz muabet taka nesto napomena no ke go prasam vo vtornik...a znam deka e individualno no sega so ovie inekcii za stimulacija samo ke mi merat estradiol i exo i posle sledi punkcija? Ili gresam? I kolku od prilika e ovoj period od zapocnuvanje so stimulacii do punkcija...sigurno zavisi kako ke se razvivaat ama me interesira odprilika da mi pisete RR-ki sto ste go pominale kaj vas kolku traese ovoj proces ?

(Одговор на членот butterfly1)
Непосредна врска до пораките: 2074
7.2.2015 6:28:59   
kapina
Na mene taka .mi gi dadoa za ovulacija nemam ni skrien seker ni nisto samo glikozata e vo nekoja si granicna vrednost kaj mene

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 2075
Страница:   <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?