|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
7.2.2015 8:21:17   
bubla
Некој имаше прашано за контакт директен со Лазаревски. Јас обично ѕвонам на сестрата. Докторот сам ми има кажано ако сакам нешто директно од него, да му пишам маил. Нон стоп ги гледал. Ако имам документи, скенирани да му пратам и така..
Незнам колку сум од помош, ама ова ми го кажа.
Ве читам нон стоп. Среќно на сите!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2076
7.2.2015 10:46:40   
Hopeful RR
Ме зачуди податоков дека во Плодност се доплаќа за супрефакт, кога јасно е назначено во списокот од Фзо дека со ваучерот се добиваат две шишенца, кои кај 90% од случаите се доволни.

cika, јас во Систина платив само 6000 ден партиципација, а за терапијата нормално дека се доплаќа, кај секого е различна, не може се да покрие ваучерот. Мене ме изреволтира што покрива само 30 дози инекции за стимулација, така што и јас докупував фостимон, а терапијата и витамините јасно дека секој сам си ги покрива. Некои од лековите одат на рецепт, и во мојот случај, освен Кринон гел и Фемибион, другото се беше евтино.

Pinky30, периодот е релативен, може да фати околу 2-3 недели, но и повеќе, ми се чини дека мене и повеќе ми дојде, не памтам точно. Подобро е поспоро да оди, за да бидат поквалитетни јајце клетките. Метформин не беше ни спомнат кај мене, но препрашај си, не е на одмет.

kate.., со среќа денес!!! user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 2077
7.2.2015 11:15:30   
LoveableMe RR
Ништo не се дoплaќa дoкoлку не се нaдмине дoзaтa oд 30 инекции или бoцкaњa, кaкo сaкaте, нo дoктoрoт oдредувa кoлјaвa дoзa ќедaде, зaтoa кaј некoгo oди пoвеќе, кaј некoгo пимaлце. Пинки, нaјмнoгу зaвиси кaкo ќе реaгирaш нa инекциите, oднoснo кoлку јaјниците ќе прoизведувaaт јaјце клетки и нивнo рaстење. Мене ми требaше oкoлу 10 денa и прекинaв, пa имaв пункцијa, знaчи кoгa ќе те гледa дoктoрoт нa ехo, тoгaш прaшувaј гo уште кoлку денa oтприликa. Среќнo

Цикa, чекaме дa ни пишеш кaј кoј дoктoр си. Другите штo прaвите, кaкo сте? Весник, кaкo си, уште некoј ден дo тестoтuser posted image . Не те прaшaв oсвен кринoн, некoи мултивитaмини пиеш? И секaкo клексaни примaш,тaкa?

Јaс денoвиве ви пишувaм oд мoбилен, мoжеби не сум мнoгу присурнa, a пoтешкo куцкaм декa не сум нa кoмпјутер, aмa се нaдевaм ме сфaќaте oпрaвдaнo еuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 7.2.2015 11:19:32 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 2078
7.2.2015 11:43:35   
весник
еве ме...уште некој ден...денес ми е 11-ти ден не броејќи го денот на трансферот...добра сум,имам малку вртоглавица...ама искрено лежам поголем дел од денот...да не се лажеме сега :-)))) ете можеби и времево ми се погоди...обично сум немирна ко дете...ама овој пат со Божја помош сум смирена во текот на овие денови.Е сега земам утрогестан,а не кринон...ставам од 200 3*1,земам еутирок,аспирин,витамин ц,цинк,магнезиум+Б6 витамин и се боцкам со фраксипарин навечер од 0,4мл.
Леле прва на листава треба да го кршам мразот а???? Ај само за убаво нека е...Поздрав до сите!!!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 2079
7.2.2015 11:54:56   
LoveableMe RR
Хa хa хa, ни се пoгoди времевo зa легaчење лелеее џaбелебoјaдaчи. И јaс стaвaм утрoгестaн, пoдoбрo ми е не сум тoлку сувa, oнa кринoнoн ептен ме сушеше дoлуuser posted image . Мене мм ме бoцкa, не мoжaм јaс ми фуфкauser posted image . Пoзз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 2080
7.2.2015 12:09:45   
nadesh
Kate srekno denes....i na site koi pocnuvaat sreknouser posted image vo odnos na suprefaktot i jas go plativ 3000 den.a potoa posto mi trebaa 32 inekcii znaci dve plativ 2*1400,imav edno eho1000 den. i 3 hormoni neli samo 3 fondot pokriva3*800 znaci doplativ 6200 i normalno plus 100€ participacija.Inace jas ne sum nisto podobra odvaj se dvizam pogolem del od denot lezam ,stomakot poduen kako 6 mesec,ama ajde se ke se izdrzi samo da bide.Vesnik ajde da go sksis mrazot so pozitiven testuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2081
7.2.2015 12:31:49   
весник
и јас така велам..да го скршам и ни една препрека да нема за сите идни исчекувалки....мислиш дека сама се боцкам???? оооо а бе на мм забрането му е да ми ја покажи инекцијата пред да ми ја става...ете на такви маки е.. :-)))
надеж ќе биде се...пијај течности и одмарај...ќе се средиш...организмот ќе си се избори сам...

(Одговор на членот nadesh)
Непосредна врска до пораките: 2082
7.2.2015 12:33:32   
valentina11
ne mi e jasno uste moze sum dosadna ali jas posle transver osven folan aspirin dekortiv i utroges nisto ne primam lekarstva denes e 6 den od transver i imam cudni simptomi kako pms neko sum zagrizena i glavata i polovinata me bolat user posted image user posted image na site mu posakuvam uspeh so user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2083
7.2.2015 12:37:35   
nadez vera ljubov
odmarajte i uzivajte sega takva vi e sluzbata vi posakuvam na site pozitiven test.za suprefaktot i jas znam deka sleduvaat 2 sisenca ako treba uste se doplaca a za hormonite vo labaratorija i mene mi naplatija sleduvale 3 pati a jas bev 4, a za ehoto prvpat slusam deka se doplaca

Непосредна врска до пораките: 2084
7.2.2015 13:08:29   
LoveableMe RR
Valentina 11, бидејќи имaш претхoднo искуствo сo ИВФ, требa дa мижеш дa нaпрaвиш рaзликa меѓу клaсичнo ИВФ и нa прирoден циклус, тaкa штo верувaј му нa дoктoрoт и вo никoј случaј не се спoредувaј сo другите рингерaјки, бидејќи имaaт кoјa ИВФ сo тимулaции, кoјa сo смрзнaти ембриoни и сл. Гледaј пoвеќе дa oдмaрaп или дa прaвиш рaбoти кoи те прaвaт среќнa.
Нaдеш, гoлеми се шaнсите дa си user posted image . Весник, мене мм ми викa aј сегa глaвaтa нa стрaнa дa те бoцнaмuser posted image и јaс не гледaм инaку веднaш вo несвестuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот nadez vera ljubov)
Непосредна врска до пораките: 2085
7.2.2015 13:30:50   
nadez vera ljubov
Страшливки јас со се сама се боцкав И пурегони, цетротиде, клексан, протестен депо на предходните ивф супрефакт, мм ме гледа и вика ти жено не си токму

Непосредна врска до пораките: 2086
7.2.2015 13:40:43   
kapina
E nema sto maticniot gin mi e na 5 min blisku sama ke se bockamm

Непосредна врска до пораките: 2087
7.2.2015 13:45:46   
весник
ama na nekoj od nas mu e 50 min,pesacenje...taka da kapina -ima razlika!!!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2088
7.2.2015 13:53:34   
Hopeful RR
Море врата до врата да сум со медицинско лице па пак сама би се боцкала, ич немам гајле user posted image Сега ми е проблем само прогестеронот, затоа што е мрсна течноста и многу тешко се влече, а еднаш кога сами се боцкавме со мм ми се укочи ногата, па шубе ми е - не дека нема да се боцнам, него да не се депонира како што треба. Да требаше почесто од еднаш неделно секако ќе се боцкав сама.
Ајде, како и да е, важен е крајниот резултат user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 2089
7.2.2015 13:59:44   
весник
hopeful...uste primas progesteron depo...a zosto seuste...mene uste mi e sube deka ne mi dade doktorot...mozebi posigurno ke se cuvstvuvav!

Непосредна врска до пораките: 2090
7.2.2015 14:04:36   
kokicekokice
Hopeful, progesteron depo neli se dava muskulno? Ako e taka ne si igraj igrachki sama da go stavash, sepak treba medicinsko lice so iskustvo da go pravi.Jas kako imam okrkano da primam musklna inekcija od lice sto neznae da stava, cela nedela bev ukochena, a mestoto podueno, sreka pogolema belja sto ne nastana , mi pomina.

Непосредна врска до пораките: 2091
7.2.2015 14:43:01   
kapina
Zasto se oni plateni be za jas sama li da si stavam inekcii sto ako pogodam nekoj nerv na moja bliska rodnina edna i stavi inekcija pogresno ta stigna duri do hiruski zafat nekoj ako nesaka da si stava saminekcii neznaci oti pravo e plasliv mozdana nekoj i taka mu odgovara

(Одговор на членот kokicekokice)
Непосредна врска до пораките: 2092
7.2.2015 14:52:27   
Hopeful RR
Да, уште го примам, еднаш неделно, за опуштање на матката. Нека не ти биде шубе, си има причини докторот и зошто да, и зошто не.

Инаку мускулна е, и јес да не ми се ризикува, ама предминатиот петок што дека медицинска сестра ми ја стави кога уште имам огромна грутка и болки невидени, дури не можам да спијам на таа страна. Затоа се изреволтирав, за вака можам и сама, ама ај. Инаку не може да погодиш нерв во задник, нема нерви таму, затоа и таму се ставаат user posted image

< Поракaта ја уредил Hopeful -- 7.2.2015 14:53:34 >

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 2093
7.2.2015 15:15:08   
nadez vera ljubov
Може за овие што се мускулни е шујбе ама овие што се во рака или стомак како супрефакт, цетротиде, клексан со игличе мало да се веам кај матичната немам намера и они сами ти даваат инструкции да се боцкаш сама

Непосредна врска до пораките: 2094
7.2.2015 15:39:06   
kate..
Eve me dobro pominav na transfer mi vratija 2 embrioncinja srekna sum vi posakuvam na site sreka i za skoro vreme dvete crti da si gi vidime.od terapija krinon gelot sabajle vecer mislev ke mi rece samo naverer ama ete sabajle i vecer,estrofem 2*2 tifol i aspirin 1*1 dostineksot i deksametazom uste 5 dena i da gi prekinam.

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

Непосредна врска до пораките: 2095
7.2.2015 16:46:10   
kokicekokice

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Да, уште го примам, еднаш неделно, за опуштање на матката. Нека не ти биде шубе, си има причини докторот и зошто да, и зошто не.

Инаку мускулна е, и јес да не ми се ризикува, ама предминатиот петок што дека медицинска сестра ми ја стави кога уште имам огромна грутка и болки невидени, дури не можам да спијам на таа страна. Затоа се изреволтирав, за вака можам и сама, ама ај. Инаку не може да погодиш нерв во задник, нема нерви таму, затоа и таму се ставаат user posted image

Za da nemash grutka, posle stavanje na inekcijata moras da go masirash mestoto za da se razredi lekot ubavo, bidejki progesteron depo e maslena inekcija, I na tie taka im e marifetot.Site masleni inekcii poveke bolat, pa pozelno e lekot posporo da se vbrizguva.Muskulna inekcija se stava vo zadnik, ama ne e bas vo mekoto na zadnikot, ima tochna tocka kaj se stava (se meri presecna tocka od ramo I kuk I mu doagja negde od strana kade I tekako ima nervi. A da, za podkozna inekcija nema potreba drug da ti ja stava posto nema sto da se zgresi. Na pr lugje dijabetichari cel zivot si stavaat sami takvi podkozni inekcii so insulin lek.

Непосредна врска до пораките: 2096
7.2.2015 17:14:17   
LoveableMe RR
Кaте, супер некa рaстaт вo меше и зa две неделиuser posted image .

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 2097
7.2.2015 17:25:46   
nadesh
Kate super daj boze za dve nedeli site da ne izraduvasuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2098
7.2.2015 19:07:47   
almushka
zdravo devojki jas od zavcera pocnav da se bockam so puregon po 4 na den mi rece dr pa plus pijam i folan ke se bockam do vtornik pa vo kontrolla i ke vidime plus toa mi rece malce dieta ovie denovi podaleku od slatko i leb pa se molam na gospod da se slucuva cudo ovoj pat i da dojde prvo do bremenost posle da prodolzi ne kako prviot pat se zavrsi po 2 nedeli i se molam za site nie sto cekame da gi vidime nasite dve user posted image dosta se macime veke user posted image user posted image poz do site ke vi pisam pak vo vtornik kako ke tecit rabotata

Непосредна врска до пораките: 2099
7.2.2015 19:41:45   
gina
kate so srekauser posted image sega vati ja i ti lezackata i opistise
drugite kako si pominuvate so lezenje

i na site sto pocnavte so terapija vi posakuvam uspesno ivf

(Одговор на членот almushka)
Непосредна врска до пораките: 2100
Страница:   <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?