Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници, што јадевте денес? 13.11.2014 17:40:34
Hopeful RR
Денес наутро почнав со две мандарини, јаболко и два моркова. После јадев овес со семки и паралелно со тоа и тон вода, чај од коприва и увин чај. За ручек две домашни кифлички, две варени јајца, свежа краставица и павлака. Сега портокал
RE: Трудници, што јадевте денес? 13.11.2014 18:43:17
lolla RR
Денес задоволна сум:
- на станување: семе од коприва цела лажица голема, јаболко, чај од коприва, цеден лимон - преддоручек: кисело јаболко сецкано потопено во овес со вода ала хоупфул, мешано со мед семки од сончоглед, ореви и брусница - доручек геврек и малку киселини имав посел тоа - ужина 3-4 мандарини - ручек: интегрален ориз со зеленчук и салата туршија, па после пола саат 3 залчиња со ајвар - сега какао - вечер којзнае што ке јадам, се мислам кисело млекце со нешто, имам бајаги апетит денес
RE: Трудници, што јадевте денес? 13.11.2014 19:18:21
Ki4iko
Денес за појадок , леб со зденка и павлака, ужина крушка , едно благце барни,и јас како децата , ручек ориз со пилешко( месото тешко го јадам ) и сега сопругов готви свинско со печурки,на печуриве му се радувам ептен.во меѓувреме суво овошје и толку доста еее
RE: Трудници, што јадевте денес? 14.11.2014 0:56:31
Bethany
Jas denes: Jabolko i pola banana tursko kafe integralen gevrek i jogurt Rucek mi bese kajgana so mnogu domati ( ova od Mihaela inspirirana) Pa potoa prepeceno lepce so puter i med pa uste dva mali prepeceni lepcinja so ajvar i kaskaval Pa na kraj nekolku zuzu lisnati testa (za merak)
Pomegju obrocite jadev banana, limon, jabolko i toa
RE: Трудници, што јадевте денес? 14.11.2014 14:06:43
gina
jas vcera i deneska slabo imam apetit ama moram so sila utrovo izedov 10 suvi slivi i ja ispiv vodata kade sto cela nok stoea zaradi zapekot i eden tajnir tarana malo fingalce tursko kafe posle dva mecesi, edna mandarina,i brazilsi orevcinja sega za rucek umame gravce iako jas ic ne go jadam ama sega ce moram, riba i nekoja salata za vecera sigurno jabolko krusa banana mandarina kako i vcera vecer i ako se napijam caj
RE: Трудници, што јадевте денес? 14.11.2014 18:09:34
lolla RR
гина, јас колку знам бразилските ореви треба да се избегнуваат, не се сеќавам каде видов и јас после тестот веќе не ги јадев. Јадам други видови лешници, ореви, бадеми итн...
Синоќа си направив, козјо кисело млекце измешано со семки од тиква, сончоглед, лен, сусам и чиа, па си искркав еден голем тањир, ептен беше вкусно.
Денес:
- на станување: чај од коприва, лажица семе од коприва, цеден лимон, 2 јаболки и лажица арганово масло - доручек: нешто со урда и јогурт, после тоа цел ден ми се гади - шака ореви, банана, какао - 2 јапонски јаболки - ручек: интегрален ориз од вчера со зеленчук и салата зелка и цвекло (без леб) - планирам да сварам тиква за после и меркам уште јапонски јаболки, таман ми се стасани
RE: Трудници, што јадевте денес? 14.11.2014 20:58:56
Mihaela 2010
Banana, caj od nane Pletenka lisnata so jogurt i zdenka Kafe Edna krem banana, soncoglec Uste edna pletenka okolu 14 h Rucek kopancinja so kompiri, malku ajvarce i vezenki Kafe, smokicki malku I tolku
RE: Трудници, што јадевте денес? 14.11.2014 21:14:14
gina
znaci ovie brazilskive orevi da ne gi jadam a od koga se tokma da prasam dli smeam
si vecerav edna kriska integralen leb so semki od soncolded dve ripcinja salata so crvena zelka cveklo i morkov i edno cokolatce so banana zitarici od vitalia
RE: Трудници, што јадевте денес? 14.11.2014 23:57:29
Ki4iko
Денешно мени : лепчиња со путер и маргарин,јогурт. суво овошје. ручек тестенини со спанаќ и сирење. и вечерва супа од печурки ,во меѓувреме јаболко и банана и доста е,легнувамеее
RE: Трудници, што јадевте денес? 15.11.2014 8:20:46
lolla RR
Синоќа не направив тиква туку варев костени па се накркавме од нив.
За денес испланирано:
- на станување: 2 јапонски ј, чај од коприва, семе од коприва - доручек: палента со сиренце јогурт, маслинки и маслиново масло - варена тиква, какао, јаболки, киви - ручек: крем супа од праз, компир, кромид, лук и брокула, цело тенџере само за мене и додаток маслинки и буковец - за натаму не знам
RE: Трудници, што јадевте денес? 16.11.2014 16:15:12
Hopeful RR
lolla, те читам и лиги ми течат, со ова лежењево ништо од ова не можам да си направааам а мм на пат, и јадам свашта што ќе најдам по дома, што вика мм чачкаш и тропаш по елементите во кујна ко некој ракун
Вчера - подобро да си поќутам, цел ден теста и глупости. Добро, и салати и овошје ама не е тоа тоа. Ноќеска станав и јадев банана.
Денес: Сабајле - 2 јаболки, увин чај и тон вода Ран ручек - две варени јајца, малку домашна пита со праз и урда, патлиџан и козјо сиренце ЕДНО МИНИЈАТУРНО ЕУРОКРЕМЧЕ, како оние во градинка што ни ги даваа Вечера - јогурт со семки, мора да се неутрализирам!
RE: Трудници, што јадевте денес? 16.11.2014 16:19:04
Mihaela 2010
Denes dve krckavi lepcinja so puter kaskaval i pecenica i casa jogurt Kafe Mandarina Pa varev tikva dve parcinja Nes kafe Sega krknav edna eva sardina so mlado kromidce Do posle uste nesto ovosje Neznam sto mi e kafe mn mi se pie
RE: Трудници, што јадевте денес? 16.11.2014 21:00:55
Hopeful RR
lolla, не ме предизвикувај него дај рецепт од кајганата на михаела, двапати ја гледам спомната, а не знам за што се работи! Барем кајгана ми е лесно за правење!
Вечерва каснав и две киви и мислам дека сум толку, ни јогурт не можам сега за сега. За утре веројатно ќе ставам боранија да се вари...
RE: Трудници, што јадевте денес? 16.11.2014 21:08:30
Mihaela 2010
Haha abe kajganava moja gleam popularna.obicni mateni jajca, samo smekot go pravat dodatocite, kako ajvarce , tursija, vezeni pipercinja, maslincinja...koj kako si miluva
RE: Трудници, што јадевте денес? 18.11.2014 20:58:36
lolla RR
Женски, заборавивме на исхранава... јас овие два дена имав поголем апетит од вообичаено, ама валда тоа е нормално, 25+3 сум веќе. Само нека си расте оно, буцко нека излезе ако треба.
Вчера:
- на станување: јаболка, јапонска јаболка, чај од коприва, лажица семе од коприва, цеден лимон и црвен цитрон - преддоручек: салата авокадо, банана, мед, јами јами - доручек: домашен сендвич со млечни работи и туршија - ручек: гравче со туршија и цвекло без леб - брусница, какао, јаболко, 2 киви - вечерта: пола парче проја домашна и кисело млекце
Денес - слично:
- на станување: цеден лимон, банана, авокадо, мед, кокосово масло, семе од коприва - доручек: проја со кисело млекце - шака брусница, какао, јаболко ама пазам да има барем 2 саата размак со млечни работи - руччек: исто ко вчера - чај од нане - вечера: кисело млеко со сусам, сончоглед, семе од тиква, чиа и лен - па малку ми беше па кркнав една кришка со ајварче, ама дека вежбав па се си мислам затоа ми беше малку киселото млеко
Мислам дали одма да си легнам да не лапнам нешто до после пак
RE: Трудници, што јадевте денес? 18.11.2014 21:07:34
Hopeful RR
И јас се подзаборавив lolla, ич не се замарај, само нека си ужива буцето, убаво го храниш!
Вчера бев ептен примерна - за доручек си направив смути од јаболко, круша, банана, урми, разни семки, аронија и вода, а за ручек боранија со морков и кромид, заедно со салата од патлиџан, авокадо и козјо сиренце. Вечерта каснав лепчиња со сирење и пиперка.
Денес нешто слично, во обратен редослед - сабајле овошје, јаболко, круша и банана, пред да одам на лекар имав некој ран ручек од лепчиња, сирење и пиперка, а сега кога конечно завршив, ја дојадов боранијата од вчера, и пак со салата од авокадо и патлиџан. Многу инвентивно!
Се потепав и од пиење вода, увиј чај и коприва, тоа веќе не го ни рачунам. Пошто веќе не сум на бед рест, од утре ќе почнам посериозно да си готвам.
RE: Трудници, што јадевте денес? 18.11.2014 22:26:15
gina
jas vcera malku preterav slivi ,mandarina dorucek burek so jogurt, pa urmi kiva, caj od kamilica, soncogled cokolatce od zitarici rucek pitulici so sirenje i kiselo mleko, jabolko kiva pa caj od kamilica vecera dve palacinki so krem i banani i edna krusa
denes pomalku mi se gadese musli so mleko pa caj od nane, kiva rucek jajca kajgana so misirkino meso i brokula edna banana ,cokolatce od zitarici, semki od tikva, pecurki i pak caj od nane vecera jabolko mandarina kiva krusa
RE: Трудници, што јадевте денес? 18.11.2014 22:53:41
Ki4iko
Денес како посебно тежок ден,зашто со синчето го поминавме половина ден на клиника на инфузија , речиси и да не јадев нормално .Не сакав да јадам додека бевме на клиника, па ме фати 2 часот, почна да ми се лоши и да ми се врти од глад .Дома стигнав само малку леб со путер и маслинки да каснам.Добро што имав тиква печена па цел ден со тоа се заситував.И вечерва шпагети со павлака .И толку,сега мртва уморна и неспиена со денови легнувам,гладна сум,но не можам да јадам ...
RE: Трудници, што јадевте денес? 19.11.2014 13:22:05
Mihaela 2010
Denes Caj Banana Edno vareno jajce Podocna dve Parcinja dvopek so zdenka, tursko kafe Malku soncogled, mnooogu voda Do posle moze pak dvopece Za rucek gravce so tursija Za vecer koj znae
RE: Трудници, што јадевте денес? 19.11.2014 13:35:14
gina
slivi jogurt so integralen oriz i koronfleks od pcenka semki od tikva, edna kalinka, voda caj od nane so med i limun za rucek sarma so oriz pa pak nesto gricki vecer neznam ama ovosje sigurno
RE: Трудници, што јадевте денес? 19.11.2014 13:47:26
Aleksx2Leon
banana,caj, cokoloadce maaallkkuu,eden red i si dozvoliv denes da im pravam drustvo na kolegive i posle eden mesec da izedam hamburger od 7ca so toa sto zamislete posle pola sendvic se osekjav FULL i go ostaviv...e toa prv pat m i se slucuva domce posle palenta ke si pravam,toa mi se prijade so k.mlekce posle pak nekoe ovosje i tolku za denes
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.