Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
ooooooooooo, ova uste prasuvas.Edvaj go dodrzuvam da mu ja meram.Izgleda e na mama jas kako mala sekoj pat sum placela Pozdrav od filip, eve zaedno sme ovde, si igra na biro so gumickite za zabi i se pusta da vi pise
Ova da vi kazam mozebi ne ste znaele.Koga ke gi mackate decata so mas i rakija, stavete po malku vodicka.Sin mi cel se isfrli sitni brunkicki .I se javiv na doktorkata mi rece od alkoxolot, pa da dodavam i po malku vodicka.Na glavata i gradite maramce so voda koja ke ja menuvate na 15 minuti.
Тушширање со млака вода,послабо облекување,покривање никако,затоа што организмот треба да се лади т.е температурата да излегува од телото,е сега мачкање со алкохол -алкохолот прави стегање на крвните садови,а овде целта е да бидат проширени,значи крвта да циркулира површно и да се лади.
Да добра е Мартина, моментално си игра со баба и. Можеби некој и ќе се зацуди но Мартина качи температура како резултат на љубомора која ја чувствува кон Мила. Откако Мила заспа, а јас целото време и се посевтив нејзе, температурата си замина
леле...Ецо под итно Мартина во градина... и кај нас бил исти случај кога се родила сестра ми...тешко кога мало дете не знае како да си ја искаже љубомората
Едни пријатели кога го добија второто бебе девојчето се разболе по цел ден лежеше дека мешето ја болело главата.Ја носеа на сите можни лекари и температура дигна.Ја донесоа и во Ск и не и беше баш ниошто.на крај и самата кажала дека е поради бебето.
Уф не знам каде сум... Синоќа во 10 качивме температура 38 со 3, кога отидовме во болница 39. Го преслуша докторката кажа дека нема ништо на градите, грлцето малку е црвено, најверојатно од 4те горни заби кои никако не можат да истерат.
Сега меревме нема Т 36 со 7. Инаку кога отидовме синоќа во болница имаше 39, во 4 сабајле има 38 со 5. Сега е подобар. Ни препишаа Efferalgan i Lekoklar антибиотик, и пиење многу течности.
Сега пиевме Ефералган и заспа, само многу голема мака имаме не можам да го натерам да го испие сирупот, не бива никако па земав со шприц и го лажам со цуцлата, така ја отвора устата, а јас во меѓувреме шприцот
< Поракaта ја уредил ripce -- 26.12.2009 12:06:23 >
Рипче или така или стави му го во млекото, ние ноќе така му го даваме дека уста не отвара...Инаку и ние сме со температура- некоја до кај 37,5 веќе два дена. Мислам дека му е од 4те кои тераат одеднаш сега. А плус и грлото му е хаос, пиеме пак Цефаклор. Повраќа шлаем. Баш ни е весело. Не сака кај никој, само кај мене во раце, ме боли и кичма и раце и нозе- се