RE: Вештачко оплодување VII дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

almushka -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.3.2015 16:14:17)

devojki mnogu mi e zal za dvete. daj. boze ovoj da bide posleden pat so negativen test placete si dusicki moi ke pominit sve odmorete se malku sega pa pak vo akcija nasata borba ne zavrsuva dur gi imame nasite bebinja vo race eve me mene sega sum vo neizvesnost sto se slucuva so mone i embrionite ke vidime drugata nedela daj boze sve vo red da bidit pozdrav do site devojki

kapina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.3.2015 17:47:56)

Devojki zal mi e denes bev jas na transfuziologija i ic ne sum zadovolna od dr koco nabrzina me pregleda voopsto ne sum zadovolna bev i na endokrinologija prodolzuvam so metaformin i napravivme celosno hormonsko ispituvanje i rez za edna nedela ke cekam i mi rece endokrinologot sto poskoro da se spremam za ivf pak

simpaticna -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.3.2015 20:12:22)

Kalisto i kassy mnogu mi e zal no nema otkazuvanje veruvajte vredi da se vojuva za[sm=duda.gif] vi posakuvam sledniot pat [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] samo hrabro i pozitivno[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

SOLE -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.3.2015 20:12:38)

Kalisto I Kassy mnogu mi e zal [sm=smiley13.gif] no so verba, sila i nades mora da se odi do najposakuvanata cel [sm=duda.gif]
Jana so sreka na transver pa da spodelis ubavi vesti [sm=modricrtici.gif]
Kvisko so sreka na punkcija, da imas kvalitetni jajce kletki koi ke stanat [sm=duda.gif][sm=duda.gif]
Pozdravceee I so sreka na site

kate.. -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.3.2015 20:20:03)

Kalisto I Kassy isplacete se znam kolku vi e tesko i bolno o toa e sega so novi sili treba da zapocneme za sledno ivf.mnogu mi e zal i se nadevam sega ke ima amo pozitivni testovi

Kassy -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 8:48:39)

Zdravo devojki, pred se, da vi se izviniam na site za moeto tragicno odnesuvanje vcera, no prvite reakcii ne ni mozev poinaku da gi doziveam, i veruvajte ne sakam nikoj da voznemiram, i pred se da vi se zablagodaram na site za golemata poddrska,
nema predavanje, da se vratam vo normala i pak ke pocnam..
VI BLAGODARAM MNOGU NA SITE I IM POZELIVAM NA SITE SREKA...

virgo -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 9:29:18)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vazna
Virgo znam deka seleduvaat boleduvanje 2 nedeli, ama jas sum sega pocetnik na rabota i neznam dali i na mene mi sleduva tolku brzo samo sto pocnav na rabota. Devojki bas mi e zal, no sto e toa e nareden pat sigurno ke bide nema otkazuvanje ve[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Важна доколку 6 месеци немаш прекинување во здраственото осигурување воопшто не е битно колку си на работа дали еден ден или година.
А 6 месеци се дури и да си била и под завод.
Ако сакаш некој нека отиде или јави се во ФЗО и прашај, јас за мене се сеќавам дека така ми рекоа т.е. имаш полно право на здраствено ако немаш 6 месеци прекин во здраственото боледување, ама тоа се однесува на пример на ИВФ, не дај Боже користење на инвалидска опрема и слично.
За боледување мислам дека е помалку.
Не се сеќавам дали ИВФ-то ти беше преку ФЗО но ако е така 100% ти следуваат тие две недели, зошто да си имала некаков проблем со здраст. осигурување од ФЗО би ти се јавиле да ти кажат, не оставаат тое нешто така да помине ако тие треба да го финансираат тоа.

Поздрав девојки

vazna -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 9:43:10)

Da Virgo invitroto ke go pravam preku fond, a jas se prijavuvm vo zavod od avgist mesec, ova so prekinuvanjeto na zdrvstvoto mnogu ne go razbiram ama mislam deka nemam napraveno prekini inace jas se lekuvam preku maz mi.

lukajana RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 10:29:34)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vazna

Da Virgo invitroto ke go pravam preku fond, a jas se prijavuvm vo zavod od avgist mesec, ova so prekinuvanjeto na zdrvstvoto mnogu ne go razbiram ama mislam deka nemam napraveno prekini inace jas se lekuvam preku maz mi.

Vazna малку оф топик ама ако си вработена треба да бидеш осигурана преку твојата фирма а ти штом си преку мт значи дека не си пријавена односно се водиш како невработена,ако е така ке биде проблем да земеш боловање.Прашај си убаво дека ако не боловање барем некој слободен ден треба да земеш

vazna -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 10:41:54)

Da Lukijana i toa mi kazaa sega razmisluvam da se prefrlam na mojata firma za da mozam da zemam boleduvanje fala vi devojki na odgovorite pozdravce.

jana81 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 14:31:10)

Zenski kako toa ne ve razbrav okolu boleduvanjeto, go plakjaat 100% ili? Eve ja sum vrabotena i pravam ivf preku fondot. Planiram da si zemam obicno boleduvanje od maticniot ginekolog. E sea kolku ke mi dade neznam se nadevam 15 dena smee da mi dade kako specijalist ginekolog.

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 14:35:34)

Јас да се пријавам дека денес завршив со пункција. Трансфер за жал месецов нема да имам бидејќи едниот јајник ми бил прилично зголемен. Не знам што да мислам, некако ептен се разочарав што нема сега да завршам со постапката со оглед на тоа што не знам примери на луѓе што успеале со смрзнати ембриони.
Инаку ми извадија 18 зрели јајце клетки. Од нив веројатно 6 ќе смрзнат како јајце клетки а другите ќе одам на оплодување така ми кажа ембриологот.

Јана81 за ИВФ ти цледуваат две недели боледување од матичен гинеколог без никаков проблем.

jana81 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 14:39:19)

I zaboraviv, utre odam na transfer, od 5jk, 2jk se oplodeni i uste edna pokazuva znaci na zivot. Nekako brzo, vcera punkcija utre transfer, ama si znaat tie najdobro. Ohhh aj mek e na arno.

gina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 15:03:27)

jana i kaj mene bese taka transfer na vtoriot den pa bese uspesno srekno[sm=bravo.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 15:28:14)

Kvisko, бројката е супер и немој да се разочаруваш - ова веројатно значи дека има и хиперстимулација, што пак може да направи проблем, така што подобро да паузираш за ЕТ. Има многу случаи во кои ФЕТ се покажал како поуспешен од класичен ЕТ токму заради тоа што телото било помалку под стрес од терапии и стимулации, така што не се секирај. Кога би се правел ЕТ - следниот месец, или треба повеќе да се чека?

jana81, браво за двете јуначиња, ајде со среќа утре враќање кај мама во меше [sm=smiley1.gif] Инаку таман си за ЕТ, и мене ми дојде исто како тебе, со само еден ден пауза, односно ЕТ на втор ден, технички гледано, и беше успешно.

jana81 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 15:37:36)

Eee fala gina, aj da fati majata od tebe. ja do sega sum nemala transfer na vtor den pa zatoa mi stana cudno

jana81 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 15:39:48)

Hopeful,[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] vekje se osekjam mnogu podobrooo:))

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 17:11:51)

Jana81можеби тоа што овој пат се ти е поинаку од претходно ќе се покаже како рецепт за успех. Стискам палци за тебе.
Hopefull да имам ризик за хиперстимулација па заради безбедност е одложен трансферот. Тоа е што е. Очигледно ми било пишано да се мачам и тагувам уште некое време. Ако се среди состојбата и се поклопат коцките трансферот би бил наредниот циклус.

cika -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 17:21:53)

Devojki so sreka na site ete jas si dojdov od transver ednoi e vrateno i sega odmaram pa so gospod napred ke cekame poz do site i da si gi vidime site [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

jana81 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 18:39:11)

Cika sega samo odmaraj i pozitivna misla. Pa cekame da ni se falish so dve crtki

chery33 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 20:33:30)

[sm=bravo.gif] cika bravo ,,odmaraj uzivaj sega pa za dve nedeli so gospod napred da ni se pofalis[sm=modricrtici.gif] [sm=zz_showoff.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 20:40:17)

Jana da 15 dena ti dava maticniot gin posle odes na komisisko boleduvanje e toa neznam kako ode oti jas koristev odmor

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.3.2015 22:33:41)

Jana81, cika [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]среќно. Квиско жал ми е, но штета што докториве не внимаваат на полицистичните јајници, па ова се случува. Се повеќе сум убедена колку помалку фоликули и помалку стрес за организмот и колку побрзо вратени, на помалку дена, толку поуспешни се ИВФ-ата, бар кај нас, а она другото е за во странство очигледно....[sm=jezicek.gif]

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

08.02- virgo - пoчетoк сo терaпијa ( Хaџилегa, Ремедикa)
20.02 - jana81- пoчетoк сo терaпијa (Поповиќ, Систина)
22.02- vazna- пoчетoк сo терaпијa (Адaмoвскa, Систинa)
00.02- cika- пoчетoк сo терaпијa (Димитрoв, Ремедикa)
00.04 -MademoiselleNina - ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина)
00.04- Kvisko- трансфер со смрзнати ембриони(Димитрoв, Ремедикa)

=========================
[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

04.03- virgo = пункција 09.03 = ЕТ
17.03 - jana81= пункција 20.03 = ЕТ
15.03 - cika= пункција 18.03 = ЕТ

=========================

21.03- virgo = ТЕСТ
10.04 - jana81= ТЕСТ
01.04 -cika= ТЕСТ

2015 година

nadesh[sm=9nebesa.gif] mery [sm=9nebesa.gif] almushka [sm=9nebesa.gif]

virgo -> RE: Вештачко оплодување VII дел (19.3.2015 10:05:11)

Јana81 i cika лежете одмарајте со позитивни мисли и за две недели да се пофалите со [sm=rozacrtici.gif].
Квиско само уште малку трпение и верувам дека се ќе биде во ред, не тагувај.

Јас утре одам во Ремедика да направам бета. Дај Боже само да биде доволно висока за [sm=modricrtici.gif] ако не е незнам како би им кажала дома.
Ама тоа е што е.

Поздрав девојки

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VII дел (19.3.2015 11:34:46)

Virgo стискам палци за висока бета.
Јана81 и cika одмарајте сега па да се фалите со високи бети за две недели.

Loveable мене докторот уште пред да почнеме со стимулација ме предупреди дека може да развијам хиперстимулација и дека можеби ќе мора да го одлагаме трансферот зашто исполнував многу од ризичните фактори за таква состојба: полицистични јајници третирани со дрилинг и метформин и плус нормална телесна тежина, возраст под 35 и слично. Тоа е што е. Баш читав на нет и на запад многу често се случува хиперстимулација и нема шанси точно да се предвиди кој ќе ја развие. Имаше и жени што неколку пати без разлика на начин на стимулирање завршувале со хиперстимулација. Едноставно некогаш тоа се случува. Само јас и покрај предупредувањата це надевав дека нема да ми се случи и дека мојата лоша среќа конечно завршила. Не било баш така. Сега само се молам и се надевам дека ќе има што е можно повеќе добри ембриончиња за смрзнување. Не знам кога точно ќе ми јават денес.

Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>