Jeni80 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (25.3.2015 15:55:15)
|
Imam nekoj problem so aplikacijata I po tret pat ja pisuvam porakata. Se nadevam ke se postira sega. Da, kaj Ivanoski go pravevme ivf. Pocnav so mikroginon eden mesec, od 15ti den se bockav so superfact, od treti den so po 3 fostimoni, posle nekoj period mi gi zgolemia na 4 fostimoni. Izvadia 5 folikuli, 3 se oplodia, edno mi vratia na vtor den. Primam terapija vit d, folna kiselina od 5mg, b compleks, aspirin, dekortin, crinon gel, kleksan inekcii I na 4 dena progesteron depo inekcia po polovina. Prvite 4 - 5 dena odmarav celo vreme, stanuvanje za vo wc samo, posle toa I setkav po malku niz doma I vo dvor. Celo vreme se trudev da vnesuvam zdrava hrana I cedeni sokovi, gledav komedii I se trudev da ostanam pozitivna ( iako ne e lesno priznavam so tolku god staz vo ovaa borba ) Isreno seuste nemozam da se opustam, bidejki vtoroto ivf isto testot bese pozitiven, so povisoka beta od ovaa, I zavrshi vo 10 nedela ( nemase crceva akcija iako betata rastese ). Togas si pomisliv deka e podobro da ne bide pozitiven testot, ako ne e embrionot dobar da izdrzi do kraj. Stresovite bea mnogu golemi I me drzat " budna " sega da ne se raduvam predvreme mnogu... Nashiot pat e dolg I makotrpen, no veruvam deka ke se isplati eden den I ke si go vidime toa po koe kopneeme. Guski do site.
|
|
|
|