Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VII дел 21.4.2015 17:02:45
virgo
Со среќа на сите што треба да прават бета.
Каѕѕу жал ми е мила но не се одкажувај.
Е сега мене ме интересира ова посебно ги прашувам тие што имаа неуспешно ИВФ, после бетата кога добивте циклус дали близу до редовниот термин или ви доцнеше.
Јас нели прокрварев и имав ниска бата така што ИВФ-то ми беше неуспешно но еве веќе 1 месец подоцна мене ми доцни веќе 4 дена. Да ве потсетам машки серилитет е кај нас. Ќе ве молам за некој совет незнам што да правам!
Ви благодарам девојки
RE: Вештачко оплодување VII дел 21.4.2015 18:58:54
Kassy
Vi blagodaram mnogu devojki za sekoj zbor i uteha.. Prvo sakam da i odgovoram na Virgo, jas so prvoto neuspeshno in vitro, koga prekinav terapija mi pocna ciklusot na tretiot den, sega bidejki bese po priroden pat i bea samo na utrogestan 200, vcera po samiot test, utrinava mi pocna ciklusot. Sega ne znam, mislam deka kaj sekoj e individualno, barem spored mene... Ona sto najmnogu me maci sega e: dali da probame pak naredniot mesec, t.e. so priroden ciklus pak, a ke treba da pocneme so 11 den od ciklus , t.e. da cekame ovulacija.. ili da odmorime malku ovoj mesec, da se smirime pshiciki... kaj nas e maski sterilitet... soprugot seuste pie Spermotrend.. Od druga strana strav mi e da ne se vlosi situacijata i kaj dvajcata.. kaj mene i so stiiumalcija i bez nea imam ist broj na folikuli... Mnogu prasanja i odluki, cela familija ceka na nas... bi mi godel eden ubav odmor od se podaleku.. no ne biva... nikoj ne saka da mu otsustvuvas od rabota, bez razlika dali si vo momentot rabotosposoben ili ne... jas izminatata godina sum kompletno kontra produktivna na rabota... rabotam veke 18 godini bez prestan...No kako veilme site.. ne gubime nadez, ke sobirame sili za nova nadez.. Oh.. uzasno me malecki ovie bukvi koga se odgovara na postovite GUSKI ZA SITE ...
RE: Вештачко оплодување VII дел 21.4.2015 19:04:30
Kvisko
Kassy малку офтопик ама размислете за мини одмор за 1 Мај (не се губи ништо од работа) . Нас тоа ептен нимполни батерии. Опции се некој град во близина пример Солун, Белград, Нови Сад или пак на пример Сандански во Бугарија или Врњачка Бања за така спа одмор. Секако може и дури море нормално ќе сетате и легачите. Можеби ви е потребно и мало полнење батерии штом имаш такво чувство. Не за друго туку заради нерви.
RE: Вештачко оплодување VII дел 21.4.2015 19:45:17
Kassy
Vo pravo si Kvisko... bi sakala da kidneme nekade, ama me ceka bliska svadba na 2 maj , a ako odlucime pak so priroden ciklus, toa ke mi bidat i denovi za ovulacija...ne znam.. Samo sme zelni za odmor... se nadevam deka ke uspeeme da napravime nekoj vikend...
RE: Вештачко оплодување VII дел 22.4.2015 11:22:44
Pinky30
Kassy NEMA UTEHA za ovaa nasa borba i tezok i trnliv pat .... no isplacisi se den dva i posla glavata gore.Odmorite se mesecov,relaksirajte se so toa sto ve ispolnuva dvajcata i so novi sili za sledno ivf...
Kvisko so lesno na ET da pomine se vo najdobar red i sto poskoro da ne izraduvas site
Na site sto se vo postapka vi posakuvam od se srce se najdobro i da se raduvate tuka site zaedno...
RE: Вештачко оплодување VII дел 22.4.2015 18:02:19
vazna
Loveable mila tuka sum redovno ve citam, no nemam mnogu vreme da pisuvam, mene mi se iskompiciraa rabotite so maz mi imase operacija na slepo crevo, pa mu se iskomplicira nesto od operacijata, izvinete malku nadvor od temata sum, pa mi se odlozija rabotite malku, jas inace bev kaj doktorkata pa se dogovorivme zdravje za od 29 april da pocnam so bockanje so gospod napred inace ispiv dve turi na jasmin, na site sto se vo iscekuvanje vi posakuvam uspesna beta
RE: Вештачко оплодување VII дел 22.4.2015 22:40:28
skopjance
Kassy mnogu mi e zal za tebe,mnogu znam kako se custvuvas posle nekolku neuspesni IVF borbata prodolzuva do . Inaku i jas mislam deka kako na tebe i na teloto mu treba malku odmor. Ponekogas e podobro da napravis malku pauza da se stabiliziras pa posle samo napred. Treba i malku da se oslobodis psihicki od pritisokot. Kvisko i Rozeva so sreka na treansfer i da ne iraduvate dvete so .
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 23.4.2015 10:30:39 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 23.4.2015 10:32:26
LoveableMe RR
Женски, среќно на сите во постапката, пишувајте ни како ви оди. Алмушка не знам дали пиша дали беше на контрола за бебушите? Vazna, мили ни е што ни пиша, средете се, па после ќе ни пишеш кога ќе почнеш.
Скопјанче, дел од постот и другите постови ги префрлив ТУКА, прочитај повеќе, ова што го напиша нема логика, позз
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 23.4.2015 10:34:36 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 23.4.2015 10:51:52
almushka
loveable jas bev na kontrola na pocetokot na mesecot sve e super stomakot pocna malku da se poznava mnogu sum dobro no imam mala nastinga grloto me boli pijam caevi ke pominit vcera napolniv 10 nedeli posle dve nedeli imam zakazano za skrining kaj Petrova mi rekoa deka e najdobra a drugo sve tece u red klexanot uste prodolzuva od fondot za dva turi mi platia a za dve uste cekam ve citam redovno no nemam pisano nekogas ne mi se otvara mi blokira no so site vas sum daj boze ova moja sreka da ve sledi site poz
RE: Вештачко оплодување VII дел 23.4.2015 11:56:31
Bea
Еве и јас да се пријавам, денес контролирав естрадиол и од денес почнувам со терапија по 3 пурегона. Наредна контрола и ехо ми закажаа на 28-ми. Не ми кажаа вредност на естрадиолот, сестрата само ми рече одличен за да се почне.
Ме натоварија со една торба ампули, некако многу ми се гледаат по 3 во шприц :)
RE: Вештачко оплодување VII дел 23.4.2015 12:59:35
Kvisko
Bea ич да не се секираш за бројот на ампулите. Јас примав по 4 пурегони па боцкањето ми мина без проблем. Со среќа и со лесно. Ич не се замарај со вредности си знаат што прават. Ако не бил доволно низок немало да почнеш со стимулација.
RE: Вештачко оплодување VII дел 23.4.2015 14:43:27
Bea
Kvisko фала ти ептен, ќе видам вечер како ќе поминам. Јас ептен сум коркач за боцкање. Хистероскопија кога правев не ми беше страв од вкупната операција, анестезијата и слично, ама додека ми ја ставија канилата 3 пати пребледев Тоа е... Се прибирам ја колку што можам, ама психата е посилна.
Дефинитивно нема да се замарам со вредности, ќе слушам што ќе ми се каже и се надевам на најдобро. И на тебе ти посакувам многу среќа и лесен трансфер утре, па пиши ни како помина!
RE: Вештачко оплодување VII дел 24.4.2015 11:27:06
lena7
aj edno prasanje.imam uste 4 dena do beta test,utrovo se setiv deka so merenje na bazalna temperatura moze da otkies dali si bremena ,izmeriv mi pokaza 37.3 hmmmmm sakav da pravam domasen test pred da odam preku krv istiot den za pomalku da se razoracar haha arno ama ne znam dali tocno ke pokaze deka primam progesteron?pomos :)
RE: Вештачко оплодување VII дел 24.4.2015 11:30:45
Neurotoxin RR
Таква температура се јавува многу често при употреба на прогестерон, така да може да ти биде и од терапијата. Почекај, знам тешко е, ама почекај уште многу малку, мене 4 минути, а тебе 4 години ти се тие 4 дена знам, ама немаш начин сега да откриеш со прецизност
А тестот за бременост нема врска со прогестеронот, само земи почувствителен ако веќе правиш, знаеш оној по 5 дена од можно зачнување
< Поракaта ја уредил Neurotoxin -- 24.4.2015 11:31:59 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 24.4.2015 12:15:34
Neurotoxin RR
Па реално во бременост и е таква температурата, од прогестеронот кој нормално се лачи, првично кога прочитав дека ти била толку температурата, си реков она е бремена, ама подолу прочитав дека примаш прогестерон, секако дека треба да се надеваш дека за четири дена овде ќе не израдуваш, јас се надевам
RE: Вештачко оплодување VII дел 24.4.2015 17:43:58
Kvisko
Јас само да пријавам дека од попладнево во мешето имам две добри бластоцисти. Стискајте палци да им се допадне кај мама и да си останат таму едно 40-тина недели.
RE: Вештачко оплодување VII дел 24.4.2015 17:55:51
Melanija RR
Kvisko двете малечки да пораснат во две бебушки
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Вештачко оплодување VII дел 24.4.2015 18:09:14
skopjance
Kvisko so sreka .2 sloncinja za 2 bebusha. Za 2nedeli i 2 crtki. Se dabide duplo kaj tebe.
Inaku jas vcera bev na kontrola i imam 1 folikul od 10mm na desniot i 3 od 8mm na leviot. Doktorkata rece deka dobro zatoa sto ine ocekuvala mnod zaradi godinite i prethodnite IVF.Malku se pojacav so DHEA i kup vitamini za da mozam i volku da imam. Utre sum na kontrola od 8 den od terapija merional pa ke vidime sto se slucuva da se povampiri uste nekoj folikul od nekade da izleze ubavo da me iznenadi.