|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
25.5.2015 18:36:14   
vazna
Devojki jas se vrativ od punkcija mi izvadija 9 jajce kletki, pa so gospod napred se nadevam ke ima nekoja oplodena, inace dobro pomina intervencijata ne bese strasno no deneska imam bolki vo jajnicite posebno koga sednuvam imam bolki kako peckanje, mi dadoa terapija utrogsetan 3 pati poedno, estrofem, tifol, evitol i aspirin pozzz.

(Одговор на членот цвет)
Непосредна врска до пораките: 901
25.5.2015 22:04:29   
kapina
vazna srecno mila

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 902
26.5.2015 10:48:44   
bubla
Bez gajle vazna. Imaa dovlno. Uste denes ke znaes kolku se oplodeni. Srekno!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 903
26.5.2015 11:03:23   
Kvisko
Девојки ајде јас да си пишам прво тука. Вчера на ехо видовме едно расчукано срценце. Кафеавиот исцедок веројатно бил или од утрогестанот или од ресорпција на другото ембрионче. Сега продолжувам со истата терапија (утрогестан дабростон, метформин, аспирин и фолна киселина).

Ве влечам сите сииииилно за нос.

Vazna супер з твоите јајце клетки. Ти реков дека на пункција секогаш вадат повеќе отколку што ќе видат на ехо на контролите. Сега пуштам среќа да се оплодат што повеќе и убаво да се делат па да си станат убави слатки бебенца.

Цвет најдобро е да си се консултираш со лекарот душике за натамошни чекори. Ако му верувап на лекарот продолжи со него. Ти ја знае историјата и веројатно штом предлага промена на терапија има причина зошто тоа го прави. Некогаш и таа врска со лекарот е многу битна. Види евентуално со него дали со некакви витамини и слично може да ја подобриш состојбата од аспект на квалитет на јајце клетки (пример со Q10, DHEA, селен, цинк и слично). Како и да е со низок АМХ треба да дејствуваш брзо според мене.
Pcelka види и ти со лекарот за стимулацијата. За ваучерот јави се во фонд чисто да си бидеш на чисто да не ти биде и тоа притисок. Потоа среди си ја тироидата и со лесно и позитивно напред во нови победи.

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 904
26.5.2015 12:02:41   
LoveableMe RR
Цвет баш ми е жал, имаме тема за АМХ и со позитивни искуства ако се најде правиот доктор, треба да се промени терапијата, бидејќи не реагираш добро на тие инекции, да ти даде други. Батерфлај00, добредојде, тука сме пак да се дружиме. Vazna, супер бројка, пиши кога трансфер.user posted image Каси ја нема, дали правела тест? Другите до каде сте, има ли некоја друга наскоро пункција? Kvisko, јеее го видовте фамозното точкиче среќно!user posted image Пчелка, кај кој доктор беше?

skopjance, ќе може ли да ни пишеш зошто стигнавте до 5 ИВФ, што беше проблемот кај вас?

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

03.05- vazna- пoчетoк сo терaпијa (Адaмoвскa, Систинa)
00.05- Kassy- ИВФ на природен циклус (Димитров, Ремедика)
00.05- bitolcanka82 - пoчетoк сo терaпијa (Ивановски, Систинa)
11.05- bubla- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.05 -pcelka -пoчетoк сo терaпијa (Таше Трпчевски, Плодност)
00.06- bambina34почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
00.06- Bea-трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

03.05 -Kassy= пункција 08.05 = ЕТ
25.05- vazna= пункција 28.05 = ЕТ

=========================

20.05- Kassy= ТЕСТ
11.06- vazna= ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image almushka user posted image srekna2user posted image Jeni80user posted image rozevauser posted image Kvisko user posted image skopjanceuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 27.5.2015 10:21:15 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 905
26.5.2015 12:20:39   
bambina34
dragi moi , denes mi stigna vaucerot ..zdravje zakazav kaj doktorot za dr nedela ...Sakav da ve prasam od koga se pocnuva so terapijata , pred ciklus ili posle ciklus ?

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 906
26.5.2015 12:23:07   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34

dragi moi , denes mi stigna vaucerot ..zdravje zakazav kaj doktorot za dr nedela ...Sakav da ve prasam od koga se pocnuva so terapijata , pred ciklus ili posle ciklus ?

Јухуу, бамбина супер вести!user posted image Каква терапија договоривте со докторот, ќе пиеш прво јасмин или директно ќе почнеш со инекции? Кај кој доктор беше?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 907
26.5.2015 12:26:52   
bambina34
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR
Јухуу, бамбина супер вести!user posted image Каква терапија договоривте со докторот, ќе пиеш прво јасмин или директно ќе почнеш со инекции? Кај кој доктор беше?

Kaj Dimitrov ke pravam vo Remedika , ama uste ne sum nisto dogovorena ..Ke odam nareden petok kaj nego za da se dogoovrime sto kako ..pa me interesirase dali ke moram da cekam nareden ciklus ili se pocnuva so terapija pred ciklusot

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 26.5.2015 12:37:38 >

Непосредна врска до пораките: 908
26.5.2015 12:36:38   
LoveableMe RR
Затоа и те прашав, но бидејќи бев јас кај него, тој рече дека не практикува многу да дава јасмин/микрогинон таблети и директно почнува со инекции, така што претпоставувам така ќе биде и кај тебе, а кога почнуваш со инекции обично се почнува од 14-21 ден од добиен циклус - тука некаде плус минус, но за точниот ден одредува докторот според документацијата на двајцата партнери. Тие се инекции за супресија на твоите хормони и ќе ги примаш се до пункција, а потоа кога ќе добиеш наредно, на 3-ти ден ти мерат естрадиол и ти даваат инекции за стимулации на повеќе јајце клетки.

Ај па пиши петок како ќе се договорите, позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 909
26.5.2015 19:14:18   
bubla
Vazna, ti javija li kolku se oplodeni?

Непосредна врска до пораките: 910
26.5.2015 20:47:47   
vazna
Da devojcinja mi se javija od sistina embriologot rece deka ima cetiri dobri embrioncinja e sega kolku dobri neznam nisto drugo konkretno ne kaza pak ke se slusname utre za da se dogovorime za transverot najverovatno ke bide vo cetvrtok, pa se nadevam deka ke bidat kako sto treba so gospod napred pozz.

Непосредна врска до пораките: 911
26.5.2015 23:39:46   
pcelka3
cvet kako i kaj tebe isto taka mi kaza doktorot deka terapijata nemase efekt zaradi moznost na istroseni jajnici ,moznost na nemanje na rezerva na jajce kletki i ni preporaca da proverime FSH NA 3 DEN i AMH bilo koj den se proveruva i eve izlegoa dobri rezultatite ic ne se sekiraj taka trebalo da bide vo vrska so menstruacijata ne vidov nekoja razlika bidejki i nemam redovni menstruacii a za sledniot mesec sto se dvoumis pa nemora sto posto kako sto ke kaze doktorot odmori ako ne si sigurna pojdi na vtoro mislenje primer vo novava bolnica kaj sto bese skopjance ti pisav privatna poraka neznam dali ja dobi .loveable odam kaj dr. tase plodnost

(Одговор на членот цвет)
Непосредна врска до пораките: 912
27.5.2015 8:53:45   
crnokosa111
zdr RR eve me mene povtorno da vi pisam deka vo ponedelnikot pak pravev punkcija stimulirana so clomifen izvadija 2 folikula no prazni:(...minatiot mesec jajce kletkata ne bese dobra za oploduvanje a sega prazni folekuli mi rekoa da odam pak posle nareden ciklus bez nikakva stimulacija pomos od vas kako da podobram kvalitet na jajce kletki? jadam smokvi so maslinovo maslo drugo bi mi preporacale li?

(Одговор на членот pcelka3)
Непосредна врска до пораките: 913
27.5.2015 10:54:41   
vazna
Devojki mi se javija od sistina deneska vo 12:15 mi e transverot imalo dva ubavi embrioni, nekako mnogu rano se mislev vo cetvrtok ke bide transverot vas na koj den vi bese embriotransverot? mene vo ponedelnikot mi bese punkcijata i sega prv den se racuna od punkcijata ili kako? stvarno neznam kako idat rabotive, aj da se nadevame deka oni najdobro znaat pozzzuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 914
27.5.2015 11:19:45   
bubla
Vazna ne se grizi koga e datumot na transfer. Samo ubava misla i se ke bide vo red :) Ova ti e transfer na 2 den. Imam dosta citano deka kliniki isklucivo pravat transferi na 2 den zatoa sto prirodnata sredina bila najdobra za embrionite. Blastocistite statisticki imaat podobri rezultati samo zatoa sto bo presmetkata ne se zemeni oni ciklusi vo koi ne e praven ET. Imas super embrioni, sigurno 4 kletocni i ke uslees :)

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 27.5.2015 18:42:46 >

Непосредна врска до пораките: 915
27.5.2015 15:42:38   
Kvisko
Crnokosa111 види со лекарот дали може да пробате со друг тип стимулација или пак со различна стоп инекција и различен тајминг. И јас на кломифе ич не реагирав добро, ама затоа со пурегони завршив со хиперстимулација. Не знам кај тебе што точно е проблемот. Како ти се FSH и AMH?
Инаку за подобрување на квалитет на јајце клетки може да пробаш и со Q10, селен, цинк, фолна, L-arginine и L-Carnitine, DHEA и слично. Ама се во консултација со лекар. Исто така за да дејствуваат овие ти требаат минимум 3 месеци. Ништо преку ноќ нема да помогне.
Од храна може да појачаш со свежо цеден сок од цвекло, морков, портокал и јаболко и јаткасти плодови (непечени и несеолени).

Непосредна врска до пораките: 916
27.5.2015 16:55:14   
vazna
Devojki eve pomina i mojot transver mi vratija dve cetirikletocni embrincinja i iskreno malku sum zagrizena deka se cetorokletocni nikade nemam procitano deka ima uspeh so vakvii embrioni, no sto e toa e, inaku da vi kazam ziv maler sum se nekako mi trgna naopaku koga sse vrkavme od sistina so maz mi se ipreci edna kola pred nas i maz mi zakoci onaka naglo i jas pocuvstvuvav kako pritisok vo stomakot i sega se plasam da ne napravivme nesto na embrionite ne daj boze, i koga dojdovme doma legnav da spijam i onaka nesvesno vo sonot sum legnala na stomak i toa kapak mi dojde i sega sum nekako razocarana pozz se citkame.

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 917
27.5.2015 17:01:35   
butterfly 00
Vazna ic da ne se sekiras tie se tolku dlaboko vo tebe, a i daj boze da ostanes bremena ke vidis na eho kolku silno ke te pritisne doktorot, jas tolku se pazev koga na eho auu si vikam lele znaes li kolku silno pritiska za da te vidi. Ic da ne se sekiras, nisto nema od toa :) So sreka sonce

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 918
27.5.2015 17:02:37   
Kvisko
Vazna сега само одмарај и мисли позитивно. Јас после трансфер сама со такси се вратив дома и бев до аптека па се вратив дома да лежам. Два дена се сама си правев и ете бидна И тоа со лежење на стомак нема врска. ВО Србија на пример намерно ги тераат да лежат на стомак. Мислам дека е исто и во Словенија.

Hopeful од такви емриончиња како твоите има близнаци сега.
Со среќа и да се фалиш по две недели.

Непосредна врска до пораките: 919
27.5.2015 17:07:36   
bubla
Vazna, ne beri gajle za 4 kletocnite embrioni. Eve i jas se blizam kon mojata punkcija, pa citav kpga obicno gi vrakaat embrionite. Gledav i iskuatva tuka. ako ne se lazam Hopeful imala punkcija cetvrtok i transfer vo sabota. isto kako ti! Kreni ja glavata i sigurno ke uspees.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 27.5.2015 18:44:44 >

Непосредна врска до пораките: 920
27.5.2015 18:47:19   
LoveableMe RR
Постовите се префлени во Празна јајце клетка. Важна среќнооооооооооооооооооооо, две ембриончиња да во меше и за две неделиuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 921
27.5.2015 19:03:43   
butterfly 00
Vazna navistina ne treba da se sekiras za toa zosto nema pravilo mene dva transveri mi vrakaa blastocisti i ne zabremeniv, tuku koga mi gi vratija na 2 den ostanav bremena, toa e tocno deka e poubavo embrionite da gi vratat porano zosto se vo prirodna sredina i se adaptiraat kaj majkata. Ajde so sreka i bube10 zabremeni mislam so 8 kletocen embrion :)

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

Непосредна врска до пораките: 922
27.5.2015 19:32:32   
SOLE
Vazna so sreka user posted image ti posakuvam za dve nedeli user posted image user posted image , ne se zamaraj so nisto bidejki koga saka da se fati ke se fati, nema nekoe pravilo samo misli pozitivno I bidi opustena user posted image

Непосредна врска до пораките: 923
27.5.2015 20:38:59   
bitolcanka82
RR ako mozi odgovor kakov vi beshe ciklusot posle kontracepcija i suprefact pred stimulaciite.Jas eve denes 2 den ama mnogu oskudno i izmeneta bojata temna, utre sum da meram estradiol pa da kazat so kakva stimulacija ke odime..Dali i kaj vas vaka bil izmenet ciklusot?

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 924
27.5.2015 20:40:28   
vazna
Fala vi devojki na ogromnata podrska sto mi ja davate kolku e ubavo koga imas so kogo da si ja spodelis makata sto bi pravela jas bez vas, a i da vi kazam oklu lezenjeto jas po malku si podstanuvam ke otidam do kunja do wc i si sednuvam ne lezam celo vreme pa i doktorkata taka mi kaza deka mozam da potstanuvam samo da ne se opteretuvam mngu so poteski raboti pozz i ve user posted image user posted image user posted image najsilno site vas.

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 925
Страница:   <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali gi nosite decata na nekoj od nasite detski festivalcinja?

Da (0%)

Ne (33%)

Ponekogas (67%)

Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!