|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
27.5.2015 21:57:25   
butterfly 00
RR dali vo petok raboti laboratorija na ginekologija treba da ispituvam hormoni?

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 926
28.5.2015 0:44:40   
Nate76
Sakam samo da ve pozdravam , da ve ohrabram vo borbata za user posted image ve citam odvrme navreme iako poretko pisuvam, na site koi se vo procedura im posakuvam sto poskoro da si gi vidat dvete crtki user posted image Inaku Vazna sakam samo da kazam deka i mene mi pravea transfer na 2-ri den vo Sistina i ostanav bremena so bliznaci koi sledniov mesec ke pravat 2 godinki , taka da veruvaj deka imas golemi sansi za uspeh i ne se razocaruvaj pred vreme, Pozdrav i guski do site user posted image

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 927
28.5.2015 12:15:50   
Kvisko
Butterfly работи лабараторијата стално на ГАК ич немај гајле.
Vazna само опуштени и не е проблем малку ако стануваш добро е за циркулација.

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 928
28.5.2015 21:12:00   
цвет
bitolcanka ,mene od suprefaktt mi docnese nekolku dena ,doktorot mi rece toa bilo normalno ,inaku prvite dva dena mi bese slaba ama tretiot i cetvrtiot poveke ,malku izmestena rabota ,toa e
kolku ti e estradiolot ,so sto ke se bockas?

(Одговор на членот bitolcanka82)
Непосредна врска до пораките: 929
29.5.2015 8:41:52   
LoveableMe RR
Bitolcanka82 и мене ми беше исто така циклусот оскуден како тебе, не се секирај. Доби ли нова терапија за стимулација и кога пункција?

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

03.05- vazna- пoчетoк сo терaпијa (Адaмoвскa, Систинa)
00.05- bitolcanka82 - пoчетoк сo терaпијa (Ивановски, Систинa)
11.05- bubla- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.05 -pcelka -пoчетoк сo терaпијa (Таше Трпчевски, Плодност)
00.06- bambina34почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
00.06- Bea-трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

25.05- vazna= пункција 27.05 = ЕТ

=========================

11.06- vazna= ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image almushka user posted image srekna2user posted image Jeni80user posted image rozevauser posted image Kvisko user posted image skopjanceuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 2.6.2015 13:47:24 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 930
29.5.2015 14:49:11   
vazna
Devojki eve sum jas po malku odmaram pomalku setam da vi kazam deneska sum epten razocarana duri i si poplakav, procitav edna statija kade sto pisuva deka so cetorokletocnite embrioni ne doagalo do bremenost zosto bile slabi embrionite, znam deka ima ringerajki kade sto imale transver na vori den, ama site se osumkletocni ili sestkletocni moite se slabi taka da sansite se mnogu mali, i so maz mi se ipokarav od sto sum napnata nemam volja duri ni terapijata da ja prodolzam se si mislam za dzabe se klukam so hormoni. Devojki sakav da ve prasam sto znaci embrion bez fragmenti toa mi go kaza embriologot kog bev na transver ama ne ja preprasav sto znaci, ako znae nekoja od vas da mi objasni. Inace da vi kazam imam mnogu tvrda stoloca epten napnuvam si mislam duri i da imalo nesto od napnuvanje se sum isfrlila, se izvinuvam devojki vaka sto dosagam ama nemam na kogo drug da si a kazam makata vie najdobro me razbirate pozzz i backi do vas.

Непосредна врска до пораките: 931
29.5.2015 15:47:02   
kapina
Vazna nema vrska toa sto ti si go procitala moite bea 4kletocni no so odlicen kvalitet i dokde do biohemiska bremenost moj sovet ti e nese zamaraj so nisto ne si dodavaj stresovi dopolnitelno ostavi sega se e vo racete na gospod grickaj po tri brazilski orevcinja dobri se za implantacija i gotovo

Непосредна врска до пораките: 932
29.5.2015 16:35:10   
scared RR
Vazna немој така негативно да гледаш на се никогаш не се знае кога ке биде ако сака господ да биде ќе биде било какви да се ембрионите.
Во врска со столицата немој да напнуваш многу, пиј по една до две големи лажици на гладно наутро маслиново масло да омекне, и пиј сок од јаболко, сок т.е водата од варени суви сливи.
user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 933
29.5.2015 17:27:22   
butterfly 00
Kolku nema pravilo sestrata od Sistina pravese komparacija so moite blastocisti koi ne se fatija so nejzina drugarka sto imala krs embrioni i rekle deka sansite se mali ama koga saka saka im dosla so pozitiven test, nema pravilo ako embrionite se dobri deka ke se fatat i toa e mnogu interesno, se e biologija nikogas ne se znae i ne treba da se gubi nades. Pristapot ne treba da ti bide takov isto uste eden primer koga pravele transver Lazarevski iskreno i kazal na nekoja postara pacientka deka sansite se mnogu mala, a taa mu rekla vazno ima sansa i devojkata si rekla jas ke bidam bremena i ete so pozitivna misla ostanala. Mora i da mislis pozitivno za da go nasocis organizmot da si gi prifati embrionite i nikogas nemoj da gubis nades kolku i da se mali sansite :)

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 934
30.5.2015 10:09:00   
bitolcanka82
loveable i cvet estradiolot mi beshe 10 mi dadoa stimulacija so po 3 fostimoni i vo ponedelnik na kontrola..Za punkcija ne mi rekoa nishto valjda ke mi kazat vo ponedelnik na folikulometrija..Srekna sum!!!! A i srekno na site

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 935
30.5.2015 13:17:44   
Kvisko
Bitolcanka82 со среќа и со лесно. Ти посакувам убави ембриончиња и бебенца.

Vazna сега со нервирање ништо нема да направиш. Само ти се чувстуваш лошо и толку. Опушти се малку за тебе ќе биде подобро. Емриончињата не може да ти паднат од нагло кочење, напнување за тоалет и слично Заштитени си се во матката. Не треба да напнуваш за во тоалет само затоа што така ја грчиш и матката па создаваш притисок. Сите сме го поминале запекот и има различни работи што може да помогнат. Пиење на маслиново масло насабајле е мнгоу добро, многу вода е супер. МОже да јадеш и круши и суви слуви (најдобро компот па и водата да ја пиеш) и смокви. Исто така повеќе зеленчук и овошје помагаат како и овесни или пченични трици со јогурт за доручек ( јас во овесните снегулки насабајле додавам и малку овесни трици од време на време за подобро варење).

Непосредна врска до пораките: 936
30.5.2015 14:29:52   
vazna
Fala devojki na odgovorite, inace voda od sekogas pijam mnogu duri i po 3-4 litri na den toa i ne mi pomaga bas no ok sredivme nekako so stolicata. Nego sakav da ve prasam deneska epten imam menstroalni bolki vo stomakot i jajnicite mislam deka vo sekoe vreme ke dobijam, dali e ova normalno tret den od embrio transver normalno li e vakvi bolki da imam, a mnogu rano mi e za dobivanje, ve molm spodelete vasi iskustva user posted image user posted image

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 937
30.5.2015 15:16:08   
Kvisko
Vazna јас цело време имав како некои благи менструални болки. Неколку дена пред тестот дури и не верував дека нешто биднало. На денот на тестот отидов скроз опуштена со мисла ај барем да се потврди сомнежот дека ќе добијам и да си продолжам понатаму. Бетатат беше позитивна. После тоа неколку недели имав такви болки, а и сега знаат од време на време да ме фатат благи болки.
Не се секирај се е нормално и ништо не е нормално при ивф.

Непосредна врска до пораките: 938
30.5.2015 21:10:10   
LoveableMe RR
vazna, јас за првото ИВФ имав биохемиска бременост, а ме убедуваа демек супер ембриони супер све и кога отидов на докторот на консултација, влезе сопругот на една позната баш тој ден правеа трансфер и пред мене му кажа слаби се шансите немам надеж неквалитетни ембриони, а тие денес имаат девојче.. па сега види дека нема правило, уживај одмарај кулирајuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 939
31.5.2015 15:46:37   
bitolcanka82
RR pak jas.. samo za neshto se sekiram.. sega da ve prasham dali cuvstvuvavte neshto od fostimonot? jas ne osekam nishto i si velam da ne ne dejstvuvat..ke se strpam do utre pa ke kazi doktorot user posted image

Непосредна врска до пораките: 940
31.5.2015 16:50:59   
vazna
Bitolcanka ne beri gajle normalno e toa, i jas ne cuvstvuvav nisto ni od superfaksot ni od fostimonite i jas se cudev kako tebe dali e normalno i dali reagiraat, jas se cuvstuvav iasto kako nikakvi hormoni da ne primam, ama bas nisto i bev zagrizena. Tuka citav od RR razlicni iskustva site razlico se cuvstuvale jas nisto, ama toa se zavisi od organizmot. Ti posakuvam sreka za postapkata.

Непосредна врска до пораките: 941
31.5.2015 23:38:07   
kate..
vazna moja poznanicka so 5kletocen i 6 kletocen embrion ostana bremena na tret den transfer misli pozitivno i se ke bide vo red

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

Непосредна врска до пораките: 942
1.6.2015 9:35:03   
LoveableMe RR
bitolcanka, некои чувствуваат некои не, ако имаш повеќе фоликули, обично денот кога ќе ти приближи пункција, тогаш се чувствуваш подуено некако како отечена долу, инаку другото се е релативно. Пиши како ќе пројдеш кај докторот, кога следна контрол.

Другите што правите, како сте?user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 943
1.6.2015 10:48:12   
vazna
Da Kate znam deka ima uspeh so 5 i 6 kletocni, ama so 4... stvarno neznam sto da kazam, kako gospod nikoj ne e. Fala vi devojki mnogu na podrskata. Sakam da ve prsam dali koga ste primale utrogestan vi istekuva? Mene em mi istekuva, em kako grutcinja i kako topcinja koga odam vo vece mi se pravi, a gi stavam podlaboko kolku sto mozam, normalo e toa?

Непосредна врска до пораките: 944
1.6.2015 11:09:18   
kate..
da vazna normalno e toa da istekuva potrebnoto si ostanuva a visokot istekuva pozz i ne mu ja misli ke bide sigurno ovoj pat ke uspeees

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

Непосредна врска до пораките: 945
1.6.2015 11:37:50   
vazna
Fala ti Kate mnogu na odgovorot teuser posted image user posted image pozz.

Непосредна врска до пораките: 946
1.6.2015 11:38:03   
LoveableMe RR
vazna, кога ќе ги ставиш, треба саат два да лежиш, а потоа можеш да стануваш и да се движиш, а секако дека ќе истекува нормално е тоа, позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 947
1.6.2015 20:13:15   
bitolcanka82
RR eve i jas da se prijavam.. Denes pominav dobro doktorot veli za sega e ok leviot poslabo desniot podobro reagira ama se na se ok. pak na kontrola sum petok nautro prvo estradiol da ispitam pa folikulometrija.. za punkcija pak nishto ne mi kazaja.. pozz

Непосредна врска до пораките: 948
2.6.2015 13:48:40   
LoveableMe RR
Bitolcanka, пункција најверојатно следната недела ќе ти кажат. Ајде, со лесно! Пчелка до каде стигна, како си? Беа и бамбина34, бевте ли кај својот доктор, договоривте ли нешто?user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 949
2.6.2015 17:13:54   
Bea
Zdravo devojki! Periodov bev vo nekoi guzvi, pa poretko pisuvam, no tuka sum :)
Bev kaj doktorot, malku mi e prolongirana ovulatornata faza ciklusov, vcera na 15 den duri vidovme vodecki folikul od 14.7mm, pa nego ke go brkame. Utre sum povtorno na folikulometrija, pa zdravje ke vidime kako ke tece postapkata.

Непосредна врска до пораките: 950
Страница:   <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За кое машко име би се одлучиле?
Еца

Петар (28%)

Милан (8%)

Стефан (25%)

Бојан (14%)

Ниту едно (26%)

Број на сите гласови: 65

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!