evoksi -> RE: Вештачко оплодување VII дел (13.8.2015 13:26:42)
|
butterfly 00, еве го моето искуство: Кај успешното инвитро вака беше: Првите 3 дена бев најчесто во лежечка или во полулежечка положба, така и јадев, додека четвртиот и петтиот ден пак претежно лежев, но за јадење станував на маса. Од шестиот ден тргнав на работа (канцеларијата ми беше тогаш на трет кат со прилично многу скали) и почнав нормално да функционирам. Се сеќавам само дека околу 10 ден многу ми се зголеми стомакот па имав проблем со наоѓање алишта што ќе ме соберат за на работа. На 12 ден ги видов двете цртки на домашниот тест и веќе се ми беше полесно. Кај овој сега неуспешниов обид се трудев исто да правам со тоа што ме фатија и празници околу нова година па мислам дури дека и повеќе одмарав а и имаме сега лифт на работа. Сепак ете ништо не испадна. Добро, кај мене имаше и друг момент, ќерка ми е сеуште мала и понекогаш ќе се расплаче во сон, па јас инстинктивно станувам и тоа ми се случуваше и во првите денови, сега дали имало влијание или не, никој не може да знае. Затоа и се надевав дека ова сега ќе го правам во август, да можам да ја пратам со баба и дедо и на одмор, ама најверојатно нема да ми стигне ваучерот. Ти посакувам набрзо да си ги видиш посакуваните две цртки
|
|
|
|