RE: Вештачко оплодување VII дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 9:17:48)

SOLE честитки за храброста, јас сама мислам дека не би можела да се боцнам [sm=smiley1.gif]
Strela честитки [sm=bravo.gif]

Јас утре имам пункција, вчера примив cetritide во 2ипол попладне, и вечерта примив стоп [sm=smiley1.gif]
Лх ми беше 2.7 Е2 660. Докторката рече дека еден е доминанатен фоликул и дека тој уште од почетокот бил селектиран и дека не им давал на другите да пораснат доволно. Имав уште 2-3 околу 14-15 мм, но дека ќе морам да примам Choriomon заради тој едмниот кој е поголем. Ми рече дека најверојатно ќе се прави пункција само на тој еден, и дека другите најверојатно нема да пораснат...
Незам дали Ивановски ќе се врати од одмор, а ако не се врати пункцијата ќе ми ја прави Адамовска. Така испадна [sm=smiley1.gif] па сеа што биде нека биде [sm=smiley1.gif]

[sm=smiley1.gif]

bambina34 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 9:34:18)

dragi moi edno prasanje...dali posle neuspesnoto invitro vi docnel ciklusot ?
mene eve 3 dena mi docni , osekam tezina nekoja vo jajnicite , vcera imav kako grcevi vo matkata , ama aber nema od dobivanje..pred edna nedela, dva dena imav proziren sekret..
kakvi se vasite iskustva?

bambina34 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 9:35:24)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Strela

јас моето прво IVF го правев во Ремедика. За ембриотрансферот бешиката ми беше полна и го слушнав докторот кога кажа дека тоа може да биде недостаток... Ми вратија две ембриончиња... Два дена после ет бев во кревет , па дури и јадев во кревет. После тоа почнав да се движам по скали , но претежно мирував. На 26тиот ден од циклусот правев домашен тест и ми беше негативен. Читав по форумите дека може да е негативен тестот ако го направиш предвреме , а особено ако плодот е машко. Продолжив со терапијата и 2 недели после ет го проверив бета HCG и ми беше 806, во консултација со медицинско лице ми рекоа дека резутатот е одличен и дека сум [sm=nosecka.gif]. Сега сум во 6та недела и едвај чекам после 10 дена да одам на контрола [sm=bravo.gif]

cestitki Strela , imajl lesna bremenost

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 10:22:21)

Strela честитки. Имај лесна и убава бременост.
Butterfly купинли сурутка. Јас читав дека во Србија е популарна заради големото количество протеини.

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 10:47:24)

Kvisko kupiv mesavina ovcja i kozja 80% ptoteini ama posle procitav deka taa ne bila za trudnici tuku samo kozjata i taa e i za trudnici utre ke kupam i ke si pijam zosto minatiot pat koga ostanav trudna Lazarevski mi rece da si kupam proteini da pijam sto pijat bilderite inaku jas posle transver pijam kakao i mi rekoa deka bilo stetno kako nikotinot se preporacuvalo samo za slabokrvni aman veke davajte pamet ne ova ne ona za greota sme samo se pritresuvame na nesto.

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 12:36:10)

Peperutce bez gajle za kakaoto. Mora nesto da jades i da pies. Jas si piev kakao mesto kafe i ne gledam nekoja steta. Kolku poveke citas tolku pozbuneta ke bides. Na edno mesto ke pisuva toa e super na drugo deka e stetno. Taka sto pravi kako ti odgovara. So sreka.

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 13:14:54)

butterfly 00 какаото го пиев во бременост за одржување на железото во крвта и е препорачливо.Па не гледам стета и по трансвер.И во бременост е дозволило пола шоља кафе [sm=smiley36.gif] така што се што е умерено е ок

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 14:13:18)

Da vi kazam deneska si se opustiv i si napraviv edno nes kafe i so merak si go ispiv za deneska tolku ama veke ne se zamaram i sestra mi vo bremenosta piese sekoj den po edno pa fala bogu decinjata i se super prvoto i e so IVF vtoroto site ne iznenadi prirodno zabremeni taka jas veke od 4 den navamu celo vreme se dvizam najnormalno veke ne se zamaram popoleka da odam zosto Lazarevski mi rece ako se fati toa se prvite denovi posle se najnormalno, a i taka treba normalno da se pripazuva dokolku dojde do bremenost kako i sekoja trudnica

Strela -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 14:44:20)

Благодарам на сите за честитките, Ви посакуван на сите да имате успешна бременост и здравје боже после 9 месеци да ни се зголемат семејствата :))
Buterrlly 00 скали имам само еден кат , а за недостатокот за време на ет мислам дека беше мојата преполна бешика ...... Мислам дека тоа беше најтешкото од се во целата постапка со IVF , со преполна бешика да го чекаш ет и после тоа лежење...
SOLE IVF го правев во Ремедика кај Петановски и секоја чест за неговата професионалност..
LoveableMeRR терапија која ја примам е омегазон, фолна , аспирин, кринон, естрофем...
Инаку препорака од докторот ми беше да внимавам на исхраната ,да биде медитеранска ,да избегнувам бел леб и благо.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 16:52:35)

Нинa сo леснo, Стрелa супер инфoрмaции, пиши дaли се еднo или две[sm=duda.gif]

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

06.07- lady A - почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
09.07 -pcelka3 -пoчетoк сo терaпијa (Таше Трпчевски, Плодност)
00.07 -Ninicka2 -почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.07 -butterfly00 - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систинa)
00.08 -evoksi - почеток со терапија (Поповиќ, Систина)
06.08 -jana81- ИВФ на природен циклус (Петановски, Ремедика)

00.09 -весник- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.09- Pinky30- - почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- SOLE- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- milasteve- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- Anna78- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.09- LoveableMe RR - терапија/или IVF природен циклус (//////////)

=========================
[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

20.07-pcelka3 = пункција = 23.07=ЕТ
20.07-Ninicka2= пункција = 23.07=ЕТ
00.07-butterfly00= FET
17.08-MademoiselleNina = пункцијa=20.08=ЕТ

=========================

06.08-pcelka3=ТЕСТ
06.08-Ninicka2=ТЕСТ
00.08-butterfly00=ТЕСТ
03.09-MademoiselleNina= ТЕСТ

2015 година

nadesh[sm=9nebesa.gif] mery [sm=9nebesa.gif] almushka [sm=9nebesa.gif] srekna2[sm=9nebesa.gif] Jeni80[sm=9nebesa.gif]rozeva[sm=9nebesa.gif]Kvisko [sm=9nebesa.gif] Bea[sm=9nebesa.gif] bitolcanka82[sm=9nebesa.gif] cosma[sm=9nebesa.gif] Strela[sm=9nebesa.gif]

SOLE -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 20:31:06)

Фала девојки, Мечка страв мене нееее [sm=jezicek.gif]
Nina со срека и со лесно на пункција [sm=bravo.gif],

Strela, и јас сум кај Петановски и сум презадоволна, инаку и мене ми препорача медитеранска, протеинска исхрана, леб и така не јадев многу а еве сега скроз го изоставив исто така и благо, со малиииии исклучоци за малку сладолед во овие жештини [sm=smiley36.gif]. Омегазон и мене ми препорача и фолна, ама уште некупив омегазон, кажи ми од која аптека го купи, колку кошта и колку време пред трансвер почна да го примаш?

Strela -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 21:23:50)

Омегазон има во Еурофарм и е 836ден , а почнав да го пијам 1 недела пред циклусот или тоа е 3 недели пред трансферот...

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 21:30:34)

Omegazon za sto se pie, zosto vi go davaat ?

Strela -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 21:40:58)

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Omegazon za sto se pie, zosto vi go davaat ?

Пишува дека содржи рибино масло со висока концентрација на ОМЕГА 3.

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 22:09:46)

Imas provereno vitamin D zosto znam deka Petanovski bara da se proveri za razlika od Sistina Gerasimova se nasmea sto sum proveruvala, sekoj dr razlicno leci i kazuva, ili Petanovski onaka vi gi dava preventivno?

kapina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 22:30:23)

A zosto da ne se ispita vit d koga eve za mojot slucaj kako pricina go posocuvaat nedostatokot na vit d bas zatoa razgovarav so poveke lekari I mi rekoa ili e nedostatok na vit d ili e insulinska rezistencija jas go imam i toa i toa

kapina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 22:34:52)

I sega pijam od dr wolz vit d od eurofarm gi zemam.ise 900 den no se mnogu efikasni

mimidjon -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.8.2015 23:31:37)

Јасмислам дека Ивановски се врака на 20 ти на работа ако нешто не се променило

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.8.2015 8:59:19)

Бидна мојата пункција, 2 фоликули, една јк. Ја правеше Ивановски. Без анестезија, и не болеше многу, само е нелагодно. Се уште лежам тука [sm=smiley1.gif]

mimidjon -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.8.2015 10:34:42)

Ајде сo леснo миличкa,дaјбoже дa се oплoди ,значи ни се врaтилo дoктoрчетo

SOLE -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.8.2015 11:00:18)

[sm=bravo.gif] Nina, super [sm=bravo.gif] ajde sega da se oplodi I da stane kvalitetno embrionce pa zdravo i pravo [sm=duda.gif]

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.8.2015 12:47:25)

[sm=smiley1.gif] утре ќе знаеме дали се оплодило

scared RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.8.2015 13:44:29)

ИЗВОРНА ПОРАКА: lira

Zdr jas sum nov clen , imam 29god ,veke 3god se obiduvam a bebe imam napraven IFV vo Sistina kaj dok Popovic no mi bese ne uspesna i sum mnogu razocarenena ve molam za sovet . pozdrav

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Лира во погрешна тема пишуваш нема разочарување знаеш ли колку пати тоа го поминуваме мене ова ми е 4 трансвер нема откажување башка и прво инвитро ти е не може кај сите од прва да се фати едноставно и на организмот му треба време да прифати ќе биде само треба да бидеш храбра и упорна јас првото плачев се нервираш но тоа е собираш сили и продолжуваш да се бориш, пиши што те интересира ќе ти пишеме се, исплачи се денеска и главата горе зошто ќе биде само не знаеме кога 😊

lanicka30 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.8.2015 7:48:55)

Strela cestitki za brenenosta neka bide ubava I lesna I Sega cuvajse I slusaj GI doktorite moeto BHG na 12 den bese 540 I nosam bliznacinja taka da spored tvoeto bhg visoko mislam deka se bluznacinja[sm=duda.gif][sm=duda.gif] pozz I pisini koga ke doznaes

lanicka30 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.8.2015 7:56:01)

I jas piev surutka pred da zabrenena dve litra za Edna nedela sekoj den na gladno po Edna casa 250 ml se taka do prvite dve nedeli od brenenosta I posle nenozev bidejki od se zivo I divo mi se losese I povrakav ni kafe in kaka nemozam da stavam vo USTA iako sun 14 nedela macninite ne prestanaa.

Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>