RE: Вештачко оплодување VII дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.2.2016 10:01:47)

Ми закажаа пункција во петок.
Докупив 3 фостимони. Вчера ги примив последните фостимони 4 и супрефакт. Денес само супрефакт. Вечер стоп инекција. И толку. [sm=smiley1.gif]
Пијам + калциум со магнезиум.[sm=smiley1.gif]

Pinky30 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.2.2016 13:53:32)

LoveabelMe stiskam palcinja da se oplodat site vo najdobri embrioncinja i da se vratat kaj mami vo meshko[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] i ajde konecno na ovaa maka da se vidi radost...te cekame so dobri vesti i ti ja posakuvam seta srekja od se srce...

Nince so lesno na pukcija da izvadat zdravi,polni,ubavi j,k da se olodat vo prekrasni ebrioncinja i da se raduvame site tuka naskoro..Mi se polni srceto za novi trudnici pa daj Boze da me stasa i mene taa srekja kako i site tuka sto me na ovaa maka [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.2.2016 14:19:25)

Женски, ми се јави ембриологот, ми рече утре трансфер со Господ напред, така што од утре лежење во мешко неколку дена, а после припазување по малку и шеткање. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] За пиење, имам торба апои[sm=smiley36.gif], некни примив вагинална вијагра, а од вчера естрофем 3х2, кринон гел, аспирин, фолна 2х2, декортин 2х1, Витамин Д,Е и неколку дена ми рече од денес да се боцкам со Пролутекс потокожни инекции прогестеронски, а на трансфер ќе ми ставал некоја инекција во матката и после не знам, може ќе ми даде пак прогестерон депо на 1 дена, како претходно. Ќе ви пишам утре. [sm=smiley1.gif]

Нина со лесно и се најубаво во петок, овој пат да биде успешно[sm=bravo.gif][sm=nosecka.gif]

*******2015*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

27.01-LoveableMe RR - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
00.02.-MademoiselleNina-пoчетoк сo терaпијa (Ивановски, Систинa)
00.03- Pinky30 -трансфер со смрзнати ембриони (Петановски, Ремедика)
00.03-Sandra36-почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
00.03-Среќичка-пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)

=========================
[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

16.02 LoveableMe RR = пункција 18.02=ЕТ
19.02-МademoiselleNina= пункција 22.02=ЕТ

=========================

02.03 - LoveableMe RR=ТЕСТ
07.03 - МademoiselleNina=ТЕСТ

2016 година

kiki83 [sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif] [sm=9nebesa.gif] [sm=9nebesa.gif]

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.2.2016 15:24:17)

Дали на денот на пункција ми следи боледување?

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.2.2016 15:30:25)

ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina

Дали на денот на пункција ми следи боледување?

Nina, обично матичните гинеколози даваат по трансфер, а петок можеш да се појавиш на работа, па да ја киднеш, ако имаш можност, џабе да не ти почнува боледувањето од петок.

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.2.2016 16:13:53)

Немам денови од одмор [sm=smiley36.gif] ги потрошив сите, а интервенцијата ми е претпладне, не е изводливо да дојдам па да киднам ...
Ај утре ќе го прашам матичниот.

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.2.2016 16:18:32)

LovabelMe - колку ти се оплодија? Ќе замрзнувате?
Прват слушам за Пролутекс - што е тоа? Инекција во матката ми звучи страшно, но ако е корисно супер [sm=bravo.gif]
И ајде само со позитивни мисли [sm=smiley31.gif][sm=zz_dance.gif] и опуштено.
А каква стоп инекција прими?
Јас претходните пати сум примала Choriomon i Ovetrile. А сега ми дадоа две Pregnil. Претпоставувам дека е истото.

gina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.2.2016 18:08:18)

LovabelMe [sm=bravo.gif] so sreka duso utre na punkcijata i embrioncinata da bidat poslusni da si sedat kaj mama vmese 9 meseci i posle da si gi docekas vo race ti ja pustam seta sreka i od se srce ti posakuvam ovaj pat da bides srekana mama [sm=smiley31.gif][sm=sloncek.gif]

a zo ovie inekci prvpat slusam i inekcija vo matka ova da ne e nesto novo[sm=zmeden.gif] ma kakvo saka neka bide samo daj boze da bide

scared RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.2.2016 18:16:56)

LoveableMe со лесно да ни се фалиш за две недели [sm=bravo.gif]
Инекцијата во матка е тевеграстим спреми си 55 евра , ама само за убаво да е[sm=bravo.gif]

Не е страшна инекцијата во матка ич не боли не се ни осека [sm=smiley1.gif] Јас два пати ја примив кога правев инсеминации.
А протулекс се замена за прогестерон депо пошто ги нема веке .

kapina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.2.2016 19:39:02)

A zasto e taa inekcija tevegrastim

SOLE -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.2.2016 21:50:55)

LoveableMe, ајде со срекичка утре на трансвер, нека биде ПОСЛЕДЕН и УСПЕШЕН [sm=bravo.gif] па за две недели ке чекаме убави вести [sm=rozacrtici.gif] [sm=nosecka.gif]

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.2.2016 12:47:16)

Ловабл ајде мила среќно на трансфер, да е последен успешен и да резултира со бебуш до крајот на годината.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.2.2016 15:00:50)

Фaлa ви женски штo би прaвелa јaс без вaшaтa пoдршкa, дa знaете мнoгу ми знaчи.

Ми врaтијa три ембриoнчињa, a тoa еднoтo иaкo билo oк, сепaк не билo зa смрзнувaње ми рекoa. Сo Гoспoд нaпред тест зa 14 денa. [sm=bravo.gif]Терaпијaтa ми oстaнувa истa, ми згoлеми естрoфем 4х2, плус прегнил нa 4 денa oд 1500, клексaн и aспирин вo рaзличнo време ќр ги примaм. Нинa сo леснo утре.

gina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.2.2016 16:44:40)

aj so lesno mila LoveableMe bravo za tvoite embioncina[sm=bravo.gif] sega galigo mesko i uzivajte i za 14 dena [sm=nosecka.gif]
jas primav frahsiparin navecer vo 22 i nautro piev aspirin

dali e primi inekcijata vo matkata za sto e stavat

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.2.2016 18:59:12)

Ух Ловабл, што викаш за тројка? Ајде за кратко да си видиш две цртки.

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.2.2016 19:05:21)

Loveable Me, ајде со среќа и со Господ напред [sm=bravo.gif] Браво за ембриончињата, јуначиња на мама, само нека им се уарни во меше и нека си седат! Да не заборавам, совет за тебе и за сите по ЕТ, според светски ивф клиники - туширајте се со нежна купка без мирис, ембрионите не сакале силни мириси [sm=smiley1.gif]

Нина, со среќа утре, те чекаме да ни пишеш кога ќе можеш!!! [sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.2.2016 19:30:05)

Фaлa ви же нски. [sm=bravo.gif] Џинa, дa, јa примив тaa инекцијa вo мaткaтa. [sm=jezicek.gif]

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.2.2016 20:01:04)

Lovableme ајде убаво да ги чуваш во мешко и да ги галиш [sm=bravo.gif][sm=smiley31.gif] и [sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif] И уживај!
Ме изненади дека 3, не знаев дека може и 3 да вратат.

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.2.2016 20:23:51)

Loveable со среќа. Очекувам частење за две недели.

Со толку терапија и три ембриончиња нема шанси да не биде успешно.

Nince јас колку што знам како последна опција може да вратат (при неуспешни ивф кога се е во ред). Најчесто па таквите сите се фаќаат зашто и терапијата е прилично јака. Јас знам три пара со такви приказни. Два од нив имаат тројки а едните близнаци (третото се откажа накај 10 недела).

Pinky30 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.2.2016 22:35:53)

LovableMe so lesno neka mi ti e i za 14 dena da si vidis visoka beta i junacinjata 3 da si uzivkaat vo meshko i da jademe mekici za 9 meseci [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (18.2.2016 22:56:54)

LoveableMe RR среќата и господ да се на ваша страна. [sm=bravo.gif] Со лесно мила и до [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif][sm=duda.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (19.2.2016 9:40:33)

Фaлa би женски. Нинa, кaкo штo кaжa и Квискo, oвoј пaт решијa дa ми врaтaт три бидејќи е третo ИВФ сo неoбјaснетa нелoднoст и зa дa ги згoлемaт шaнсите зa успех. Oд aпoите уште сегa ме бoли желудник, кaжете чaре. [sm=smiley1.gif]

Инaку дежурaв целa нoќ вo ВЦ мoчкaв, немa зa мене спиење. [sm=smiley36.gif] А и грбoв ме бoли oд лежење вчерa, денес ќе си пoседувaм нa кaуч. [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

Нинa те чекaме денес [sm=bravo.gif]

Snowhite RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (19.2.2016 19:21:06)

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Фaлa ви женски штo би прaвелa јaс без вaшaтa пoдршкa, дa знaете мнoгу ми знaчи.

Ми врaтијa три ембриoнчињa, a тoa еднoтo иaкo билo oк, сепaк не билo зa смрзнувaње ми рекoa. Сo Гoспoд нaпред тест зa 14 денa. [sm=bravo.gif]Терaпијaтa ми oстaнувa истa, ми згoлеми естрoфем 4х2, плус прегнил нa 4 денa oд 1500, клексaн и aспирин вo рaзличнo време ќр ги примaм. Нинa сo леснo утре.

Loveable rr со лесно да си видиш две цртички за две недели се најдобро и успешно стискаме палци за тебе [sm=smiley1.gif]

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (19.2.2016 19:23:02)

Еве ме и мене [sm=smiley1.gif]
Ми извадија 15 јајаце клетки, и се надевам дека ќе се оплоди некоја[sm=smiley1.gif]
Терапија: Декортин 2х1, Фолгард 2х1, и Клексан инекции - пак боцкање, ја мислев толку е ...ама не било. И Крион вагинално. После ако има трансфер и прогестерон инекции.
За Клексанов како се чува? у фрижидер или на собна температура? Како си ги ставате, сами или некој ве боцка?
Денес се утепав од спиење[sm=smiley36.gif] А таму се разбудив во соба со 300 кабли на мене закачени [sm=smiley1.gif]Сега за сега ништо не ме боли, не сум се напила ништо за болки.

LovableMe -ајде лесно да ти минуваат деновите[sm=bravo.gif] и со убави мисли.
И на сите кои се во постапка им посакувам многу среќа и успех[sm=sloncek.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=sloncek.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (19.2.2016 19:28:34)

Nina сo леснo милa, oдличнa брoјкa ќе имa и вишoк. [sm=bravo.gif] Јaс клексaните ги чувaм нa сoбнa темперaтурa и сaмa се бoцкaм, пoнекoгaш мaжле гo терaм. Те чекaме сo убaви вести зa трaнсфер.[sm=bravo.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  89 90 [91] 92 93   Следна страница >   >>