Magdalenka -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.2.2016 21:00:17)
|
Kapina duri i poblizu e solun ako go zemes kvalitetot na patot. Jas bev vo Embryolab lani okolu 1 maj i merev AMH. Go davaat za 3-4 dena i baagi bese poevtino 40 evra nesto taka I mnogu mi se dopadna klinikata od odnos do opremenost. bev kaj d-r Nikos Christoforidis zosto toj ima zavrseno na Kralskiot koledz vo Anglija i ima raboteno vo Anglija. Plus od remedika tamu se obucuvale za zamrznuvanje na embrioni. Dodeka cekav primetiv deka ima srpski i grcki parovi Ama toa sto mi ostavi najmnogu vpecatok e deka uste pred da odis ti prakjaat prasalnik so eden kup prasanja za se sto ti se slucuvalo pa i za semejni bolesti i polno drugi nesta. Pamtam i deka imase prasanje i za toa dali vo bliska familija ima problem so nekoi tipovi na kancer od koe sto mislam deka zavisi terapijata. I plus ne bea aj da vi gi sobereme parite nego mi kaza 35 godini ne se mnogu, probuvajte uste 6 meseci i ako ne bide kje zapocneme. Pred 2 meseca gi rasprasuvav za ceni i ova bese odgovorot - imaat i srpski personal Na nasoj klinici vodimo veoma uspesan program vantelesne oplodnje uz koriscenje svih modernih tehnika asistirane reprodukcije kao sto su ICSI, IMSI, Assisted hatching, PGD, PGS, Embryoscope... S obzirom da ste otklonili jajovode svakako vasa jedina opcija jeste VTO. Zamolila bih Vas da mi prosledite sve sto ste uradili do sad i izvestaje sa laparaskopije i histeroskopije. U attachmentu cu Vam poslati i listu zahtevanih analiza koja Vam moze pomoci, kao i formular koji Vas molim da popunite i posaljete mi. Stopa uspesnosti na nasoj klinici za zene do 35 godina je oko 55%, za zene do 42 godine je oko 45%. Uvek se primenjuju sva tri navedena metoda oplodnje koja nam omogucavaju da odaberemo najbolje spermatozoide (IMSI) i njima oplodimo (ICSI+Assisted hatching) dobijene jajne celije (posebno kreiranim protokolom za Vas). U ciklusu u kome se radi VTO zahtevamo da se drugog dana ciklusa ponove hormoni: FSh, Lh, E2 kako bi bili sigurni da je taj ciklus dobar, jer nije svaki ciklus kod zene isti i jako je bitno odabrati dobar ciklus kako bi i konacni rezultat bio zadovoljavjuci. Terapija (hormonska) se odredjuje na bazi vasih rezultata i sa njom se pocinje obicno od drugog dana ciklusa. Ukoliko je u pitanju kratki protokol on traje 10ak dana. Injekcije se uzimaju svakodnevno (narocito bitno: svakoga dana u ISTO vreme) i obicno 5-og i 7-og dana radi se hormonska provera kao i ultrazvuk (koji mozete uraditi kod vaseg ginekologa i proslediti nam rezultate). Na bazi toga se terapija prilagodjava (dnevne kolicine) kako bi se dobio najbolji odgovor jajnika i zadovoljavajuci broj kvalitetnih jajnih celija. Nakon 8 dana terapija dolazite na kontrolni ultrazvuk u Embryolab gde se odredjuje dan za aspiraciju jajnih celija i nakon toga za embriotransfer (3-5 dana od aspiracije). Na taj nacin vase zadrzavanje u Solunu bice oko 8-9 dana. Mogu vam pomoci oko rezervacije hotela ili stana po posebnim cenama. Ukoliko je dobijeni broj embriona veci, transferom se vracaju maksimalno 2-3 embriona a ostali se zamrzavaju specijalnim metodom vitrifikacije kojim se embrioni ne ostecuju ni prilikom zamrzavanja ni tokom odmrzavanja. Cena vantelesne oplodnje je 3000evra i u to su ukljuceni svi gore navedeni metodi. Vitrifikacija embriona kosta 250evra (bez obzira na broj embriona) a naknada za godisnje cuvanje embriona je 180evra. To su svi troskovi koje mozete imati na klinici. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno mi pisite na ovaj mail, na raspolaganju sam Vam. Mozemo se dogovoriti i oko konsultacija ukoliko ste slobodni i raspolozeni da dodjete do nase klinike. Konsultacije (sa embriologom i ginekologom) su besplatne a naplacuje se samo ultrazvuk, sono i mock pregled 50E koji vam se posle odbijaju od cene VTO, tako da je pregled fakticki takodje besplatan. Samo bih zamolila da ukoliko ste zainteresovani mi se najavite 2 nedelje u napred.
|
|
|
|