ivoni4ka -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (5.5.2016 13:29:18)
|
здраво мешиња, еве ме мене од дамна не сум пишала, во недвоумица сум голема. јас сум 36 недела, а бебуш е 33 недела според мерките и тежи 2100 грама, матичниот ми вели клексане да ставам ( отеков јас од зборување за тој клексан оваа бременост), а д- димери минатат недела испитував ми се 796 ?????????, аптт ми е лесно продолжено и сега што да правам, вели матицниот дека со проток и доплер се е во ред, постелка содветна на 36 недела ( зрела 1 степен) плодова вода ок, ЦТГ ми правеја и тоа е во ред, освен бебушот што е помал за 3 недели. во сабота ќе одам на трансфузија кај нас во Штип да видам што ќе ми кажат, Ваш совет нешто, како да се убрза растот ???????? имено хемоглобинот ми е 105 пијам heferol јадам мед, семе од коприва , за грчевите пијам Б комплекс и Мг на Алкалоид, пијам ( кога не забравам ) Ogestan, можеби треба да почнам и јаткасти производи да јадам повеќе . Што мислите? инаку се спремам за [sm=duda.gif][sm=rozacrtici.gif] купив денес комплет за излегување од болница, какко пеперутка со тулови е е целата , душа нна мама и други работи претходно , исправ и испеглав се, уште мојата торбица да ја спремам и готова сум. а од 16 Мај ќе останам на продилно.
|
|
|
|