Neurotoxin RR -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (12.8.2016 9:38:15)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: em43 zdravo mamicki kako ste? jas sum 36+3 dena i sakam edno mislenje i od vas pred dva dena bev na kontrola kaj maticniot ginekolog i mi kaza deka bebusot e tezok 2.380 i rece deka za nedelata e pomal sto mislite vie? dali e vo red tezinata ili?///?a i dolu osekam peckanje i cesanje i mi prepisa nekoi vagiletitki i mi rece deka ne bilo nisto stasno i nemalo da mu nasteti na bebeto pozdravvvv[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif] Em43 овој начин на мерење на тежина на бебето не е прецизен и точен, има варијации секогаш, а тежината е супер, и да е точна, не е тоа големо отстапување. Мене на пример прошлата недела во 34-та ми вика дека тежи 2320, а по димензии е помало за една недела, а до тогаш беше со некој ден понапред. Неможев да си објаснам како детево престанало да расте, а килажава е баш ко за неделата. Но и тој ми рече дека во таа недела, неможе прецизно да ги земем мерките, бебето е активно, стуткано, нема убав преглед и да не се секирам, секако дека ме прати на испитување на трансфузиологија, мада јас и онака си имам мака со отоците, па ќе видиме дали се храни доолно, иако јас сметам дека се е во рд и дека тоа се грешки кои мора да се земат предвид при овие испитувања. Не се секирај во однос на килажата, јас сметам дека е ок. За инфекцијата штом си покриена со вагиналетки биди мирна, само следи ситуација за понатаму зашто си при крај. А брисеви не ти зема? Нели во 36-та треба брисеви да се земаат?
|
|
|
|