RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Dziv_88 -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (8.2.2016 18:51:39)

Od utre veke 35 nedela i iako vtoro kako poveke strav da me faka. Na rabota - do krajot na ovaa nedela i dosta e mi se smaci. Se popraviv 9 kg dosega ( 57 kg vo momentov) ama epten mi e tesko. Poslednite 2-3 dena stomakot tvrd- kamen. Si velam barem do mart da stignam dobro ke bide. Terminot do 16 mart ama ...

bitolcanka82 -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (8.2.2016 19:23:12)

Eve i jas da prijavam od utre 37 nedela, ushte sme tuka nema nishto.Denes bev na ctg i dr. Veli prodolzuvame ponatamu do kolku sho mozi poke da isturkame.Kon krajot na nedelata pak na kontrola pa ke pishime sho kako.Pozz za site

Hopeful RR -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (9.2.2016 11:56:02)

Охооо браво мешковци, држете се, трчаме последни кругови [sm=smiley36.gif] Одмарајте и спијте, наскоро ќе ви фали сон [sm=bravo.gif]

Bea -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (9.2.2016 13:52:51)

И јас да се пријавам, вчера имавме авантуристичко цтг, си задрема мешко од една страна, а од друга се покажаа контракции, дури и како менструални болки осеќав.
Димитров ме врати уште еднаш на цтг - бебето вториот пак активно + контракции. И вика - процесот е почнат, ако добиеш болки ноќеска одма дојди, ако не утре пак цтг.
Кога ме фати една возбуда :) Ама ноќта ништо, денес ништо, цтг-то мирничко и закажавме пак за четврток.
Инаку, иако се сврте бебчо, ќе одиме деф. со царски, као заради септумот.

LoveableMe RR -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (9.2.2016 14:58:53)

Bea, со лесно, те очекуваме со убави вести за мажлето[sm=smiley1.gif]. Туку, читам септум? Ти имаше септум, не ти го видоа и ја износе цела бременост?[sm=zmeden.gif]

ИЗВОРНА ПОРАКА: Dziv_88

Od utre veke 35 nedela i iako vtoro kako poveke strav da me faka. Na rabota - do krajot na ovaa nedela i dosta e mi se smaci. Se popraviv 9 kg dosega ( 57 kg vo momentov).....

Со лесно џив-88, те читам 57 кг, а поправена 9кг. лелее колку беше претходно 48кг? Дај рецепта[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

Bea -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (9.2.2016 15:34:55)

Loveable, имав септум и тоа големичок 2,5 цм ама го отстранив уште пред ивф-то.
Него докторов нешто коментираше дека ради септумот и санацијата на ткивото побезбедно ќе биде и за самата матка и за бебето да биде царски. Дали е така не знам, ама искрено не се замарам. Фуфка ми е од царски, да, ама на крајот од денот нека биде како што ќе одлучи докторот.

LoveableMe RR -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (9.2.2016 15:38:47)

Така е беа, остави на проценка на докторот, со лесно[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

lolla RR -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (9.2.2016 16:04:22)

Bea мила, со лесно. Имај верба во докторот и известувај што како се одвива.

Dziv_88 -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (9.2.2016 16:41:07)

Da ama sum 154 cm, taka da koga bi imala poveke...ne znam kako bi izgledala hehe. Pozz i so lesno na site

Kvisko -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (9.2.2016 17:23:04)

Bea и јас заради отстранет септум завршив на царски иако природно се отворив 9 прста. Во тек на царскиот Ефремоски искоментира за некое ткиво и испадна дека Димитров(кој го водеше царскиот) бил во право со проценката. Се ќе биде добро без гајле. Сега после месец дена сум скроз на нормала.

scared RR -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (9.2.2016 17:26:10)

Значи и мене не ми бега царски , ама небитно само да го донесам на свет здраво и право [sm=smiley1.gif]

Hopeful RR -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (9.2.2016 17:39:11)

Леле Беа, колку сум возбудена, процесот е почнат!!! Ајде со лесно и со убаво, царски рез не е ништо страшно.

Не знаев дека отстранување септум е индикација за царски, како и да е, секоја одлука од таков тип е за доброто на мајката и бебето. Ајде те чекаме со убави новости [sm=smiley1.gif]

Kvisko -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (9.2.2016 17:47:08)

Не е нужно индикација за царски зависи од големина и положба на септумот во матката. Кај мене биејќи неочекувано брзо се отворив (за 2 саати) се мислеа дали да ме пуштат природни и покрај закажаниот царски и Димитров отиде да си провери што си запишал при интервенцијата и рече сепак одиме со царски посигурно ми е зашто бебето е уште горе а и септумот ми бил незгоден затоа. Сам по себе изгледа не е ама со уште една две работи станува.

Bea -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (12.2.2016 11:51:53)

Ние си чекаме :) Секој или секој втор ден одам на цтг и да ви кажам многу ми е стресно тоа цтг-то. Не знам вас дали ви беше така? Го слушам срценцето, па се вадам од памет кога ќе намали, па денес еве нешто успано беше и половина час и повеќе ме држеа додека да се разбуди, се насобраа и сестри и докторот, абе се избезумив. На крај се разбуди синко и ок си беа и движењата и ритамот.
Во понеделник се гледаме со докторот, дс договориме термин за царски. Од време на време ме фаќа паника, возбуда и веќе сум нестрплива да го запознаам моето синче.

bitolcanka82 -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (12.2.2016 13:42:32)

Bea kako jas da sum pushuvala.Istoto i mene mi se slucuva, CTG-oto mi e uzas ednoto pa drugoto srcence.Ne se nadevav i srekna sum shto doturkav do tuka veke od ponedelnik sum polna 38 vo 39 nedela mislam deka nemaat veke mesto mislam deka mu e vreme za nadvor.Dr. insistira da gi ostavime dodeka im se sedi vnatre.Pozz i hrabro na krajot sme vozbudata si go pravi svoeto.

Mami82 -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (12.2.2016 16:07:15)

Jas stasav do 39-ta nedela. Vo sreda sum na pregled i ctg, pa da vidime dali se sluciva nesto ili nema aber.... Minatiot pat bebe spiese.....a od kontrakcija ni K. Toa bese pred 3 nedeli...sega se podzacesteni, pa da vidime sto ke recat. :)

Hopeful RR -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (12.2.2016 18:02:25)

Охооо браво, сите се држите и терате накај термините, а [sm=bravo.gif]

Беа, и мене ми беше стресно цтг-то, па дали едното се слуша, па дали другото бебе, па зошто едното посилно од другото, па зошто едното го нема... па што значат резултатите... мислам дека го измислиле цтг-то за да им се смачи на трудниците на крај и да сакаат што побрзо да се породат [sm=smiley36.gif]

Ајде пишувајте ни како одат деновите, ве чекаме со возбуда [sm=smiley1.gif]

Melanija RR -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (12.2.2016 20:11:55)

Се спремаат да дојдат на свет многу бебчиња кои многу семејства ги исчекуваат [sm=bravo.gif] Со лесно девојќи

bitolcanka82 -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (15.2.2016 19:09:00)

Ringerajki samo da prijavam se porodiv vcera na sv.Trifun Bitola na klinika so spinalna anestezija pominav super eve od denes sum na oddelenie i se oporavuvam.Se porodiv vo 38 nedela bebushite se dobri devojkata 2600gr dolga 48 i mazeto 2550g dolg 45sm.Ako postot ne mi e na mesto prefrlete go.Pozz za site

lukajana RR -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (16.2.2016 8:59:02)

Честитките за bitolcanka82 се Тука

Bea -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (16.2.2016 16:09:19)

Еве и јас да се пријавам, ДЕНЕС СТАНАВ МАМА на прекрасно момче - 3650 гр и 52 цм!!
Добро поминав со спиналната, сега сум на одделение и едвај чекам да ми го донесат на гушкање!

nataly86 -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (18.2.2016 11:14:06)

Да се пријавам 36+3 г.н. некако чудно ми е дека уште трудна..изгледа на ова бебче не му се брза...од понеделник одам на контрола па да видиме што како е..кога планира да излегува[sm=smiley36.gif]

Честитки до сите породени

Despinka -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (18.2.2016 14:45:32)

Da se prijavam i jas, stanav mamicka na 3200gr, 50cm zdravo i zivo momcence :) pomina se i sega si se gushkame :))

lukajana RR -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (18.2.2016 16:13:46)

Честитките за Веа и Despinka се Тука
Nataly ситно броиш [sm=bravo.gif] ајде со лесно само и пишувај ни

Mami82 -> RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. до 40. недела [chat] (19.2.2016 14:06:28)

Eve, jas da prijavam....pregledot pomina odlicno. Ctg-to pokaza super rezultati. Doktorot iskomentira deka na bebeto mu e odlicno vnatre. Se si e kako sto treba. I dovolno voda, i placentata si e vo odlicna funkcija, reakcijata srceva kako sto treba......taka da terame uste. Sega sum 40-ta nedela. Sleden pregled mi zakazaa tocno na termin. 24.2.2016 ke dorurkam li do tamu, ke vidime :)

Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>