RE: Новогодишна елка (Целосна верзија)

Форум >> [РР Заедница] >> Разговори за се и сешто

Порака

elenak -> RE: Новогодишна елка (28.11.2013 0:05:16)

Мене уште ме нема фатено еуфорија, касно дојде ладново.[sm=smiley36.gif] Може ќе докупам некој лампион ама мислам дека доста ми се овие што ги имам, за следната година знам дека сигурно ќе ми требаат бидејќи не очекувам од ѕверкава да останат во ист број. Лани успеавме да ја одбраниме елката ама оваа година тешко ќе биде. Китењето инаку тек после 10-ти декември.

mommy_angels RR -> RE: Новогодишна елка (28.11.2013 8:30:59)

среќа што поради обврски ретко сум дома инаку ќе беше веќе на средина соба [sm=smiley36.gif]
Овој викенд нема да стигнамама другата недела некое попладне ќе ни дојде Божиќ по дома
Само со страв сум како ќе ја одбраниме од дете,ајде кажувајте соломоново решение оти со моеве ѕверче крај ќе и се пише [sm=smiley13.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Новогодишна елка (28.11.2013 8:35:23)

jas sekoja godina elkata ja kitam nekade okolu 15 dekemvri i ja otkituvam psoel stara nova godina,taman otprilika eden mesec si trae...edvaj go cekam denot da dojde za kitenje,bidejki znam deka ke go imam najgolemiot pomosnik[sm=smiley36.gif]

deluxe -> RE: Новогодишна елка (28.11.2013 8:43:20)

Јас секоја година се расправам со Мм ,елката да се кити после Св.Никола,а тој да може уште во ноември да ја кити[sm=jezicek.gif]Тој ептен ја сака новогодишнава еуфорија и уште сега крои планови за украсување,а јас сум незаинтересирана по тоа прашање[sm=jezicek.gif]

Felly RR -> RE: Новогодишна елка (28.11.2013 8:56:49)

Ние од прилика пред СВ. Никола ја китиме. Тогаш ни е слава, па некој ден претходно веќе е накитена елката. Лани купивме прилично многу лампиони, па си велам оваа година може и да прескокнеме. Макар што, голема е елката, и секогаш има место каде да се стави нешто плус.

Lady_D -> RE: Новогодишна елка (28.11.2013 9:08:38)

И ние обично ја китиме од кај 15 декември и ни стиои цел месец до кај василица (стара нова год), еве баш вчера со јатрвами пиевме кафе и зборевме баш за китењето, таа уште сега планира да ја кити овие денови, ама мислам дека е многу рано тоа...

Annet -> RE: Новогодишна елка (28.11.2013 9:18:26)

mene nekako me faka euforija da si ja naredime poranko,obicno za Sv.Nikola redevme.ama sega sakam porano.Eve se dogovorivme i na baba da i ja naredime)))

Hunny -> RE: Новогодишна елка (2.12.2013 15:33:36)

Ние обично ја китиме за св. Никола, тогаш му е именден на свекор ми. Имаме црвени и златни лампиони, такви најмногу ни одговараат. Само сега ми е страв да ја накитам од ќерка ми, зашто е многу голема, па да не ја турне и да ја поклопи. Си правам филмови[sm=smiley36.gif]

AneLav RR -> RE: Новогодишна елка (2.12.2013 16:16:42)

И јас обично ја китев за св. Никола, лани не им ја накитив ептен беа мали , а и бевме во Скопје тогаш. Сега ќе ја китам овој викенд , многу си ја сакам оваа елка мм ми ја купи кога бев трудна и како мало дете се радував...

Mihaela 2010 -> RE: Новогодишна елка (8.12.2013 13:50:38)

Nie resivme denes da ja kitime. M prepeka mislev naredniot vikend ama ete denes e denot. vcera od jumbo kupuvav preubavi lampioni, taka sekoja godina dokupuvam i ja doispolnuvam elkata. nemavme ni vrv i toa go resivme[sm=smiley1.gif]moze i fotka da stavam

ikki -> RE: Новогодишна елка (8.12.2013 19:31:26)

И ние оваа година ја накитивме елката порано. Пред три дена ја китевме со Андреја и еве секој ден го чекаме дедо мраз [sm=smiley36.gif].

vezilka RR -> RE: Новогодишна елка (8.12.2013 19:55:06)

Никола за прв пат годинава сам си ја побара елката. Ме праша каде му е елката и лампионите, и бидејќи се кај баба, еве го неколку дена препека. Изгледа ќе ја китиме порано. Леле, а ниту јас, ниту мажле не сме по новогодишни еуфории. Ниту елка не сме купиле, ј китиме, старата од сестра ми оти тие секоја година купуваат нова, поголема од ланската, хе хе годинава ако купуваат мислам дека со врвот ќе им влезат на комшиите над нив.

Mihaela 2010 -> RE: Новогодишна елка (9.12.2013 14:51:43)

Vcera ja nakitivme ama bez kejf bev. dali bev premorena od cistenje i prva godina taka radi reda kitev. M mi pomagase bar eden bese sreken

AnnaMolly RR -> RE: Новогодишна елка (9.12.2013 15:44:01)

Ние пред некој ден ја накитивме. Мислев којзнае колку ќе се радува, ама само 5 минути му беше интересно и после му досади :)
[img]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1487727_10152122434223217_1482165907_o.jpg[/img]
[img]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1463954_10152122434953217_688492031_n.jpg[/img]

rina13 -> RE: Новогодишна елка (9.12.2013 15:50:29)

И ние ја наκитивме по две години пауза.Јас исκρено повеќе и се ρадувам.Многу саκам нова година

Martins mom -> RE: Новогодишна елка (9.12.2013 16:11:40)

Јас многу се двоумам дали да ја китам елката или не. Мартин ми е во полудена фаза и нема да биде лошо ако ни останат украсите за догодина.

Felly RR -> RE: Новогодишна елка (9.12.2013 16:30:34)

Ние овој викенд ќе ја китиме, може и в петок. Ајде вие што имате накитено елки ставајте слики, да ни се разубави темава малце.[sm=smiley1.gif]

Snowhite RR -> RE: Новогодишна елка (9.12.2013 20:58:52)

И јас се мислам за оваа година дали да китиме елка или не, зашто Ј почнува да патка и ми е страв да не оди во елката и да ја турни, ама па и без елка не го бидува, така веројатно ќе ја накитиме, па ќе и бараме место некаде каде нема да има пристап

elenak -> RE: Новогодишна елка (9.12.2013 23:52:24)

Bidna elkata[sm=smiley1.gif] Mislev kje bide interesno godinava,kje se pozanimava J ama taa ne ja primetuva.Si ja narediv sama i sama i se raduvam.Ako prodolzi dete so takva (ne)zainteresiranost kje bide dobro sto barem nema lampionite da gi brkam po soba.

bucko mal -> RE: Новогодишна елка (10.12.2013 4:06:13)

Nie vo sabotata ja nakitivme.Malovo zemal edna plasticna cevka od igrackite I pocna da udira po elkata[sm=smiley36.gif]
Lampionite gi vadese I frlase po soba,golemiov se ljuti go kara.Nekolku pati mu kazavme da ne gi faka I se razbira,stoi pred nejze I so prsteto ja kara elkat.
Sepak pak znae taka na pominuvanje da zeme nekoj lampion,taka nabrzina koga nikoj ne go gleda.Ne e krivo dete epten na pat sme ja stavile.
Sepak e dobro jas ocekuvav da ja vlece po doma[sm=smiley36.gif]

Felly RR -> RE: Новогодишна елка (10.12.2013 10:14:46)

И ние изгледа побрзо ќе ја китиме од планираното. Сабајлево пред да одиме во градинка М бараше денеска да ја китиме, јас и реков ај ќе се договориме, а таа ми вели - Ама не сакам да се договараме, сакам денеска да ја китиме.[sm=smiley36.gif]

Tanjat7880 -> RE: Новогодишна елка (10.12.2013 10:30:06)

Sakam novogodishna atmosfera,sakam kiteno I ukraseno,uzivam vo vkusno namesteno I dekorirano no jas sum antitalent za estetika I ureduvanje.Kupiv elka asalna(nishto ne I fali)imam I dokupuvam lampioni I trakatanci no brate dur jas toa naredam da lici na neshto crknuvam,ili ne mi se lampionite simetricni(se nekoe nekade shtrvi)ili toa trakite mi se ni vamu ni tamu ili na ednata strana e poveke napolneta a drugata prazna...jajednostavno mi e kupi gotov proizvod I stavi go vo kjoshot I KRAJ!
Aj mozda ovaa godina ke mi trgne pa ke bidam zadovolna[sm=smiley1.gif]

Hunny -> RE: Новогодишна елка (10.12.2013 14:14:57)

Uste ne sum nakitila ama se si mislam deka godinava ke imame sliki od pred i potoa:)

Martins mom -> RE: Новогодишна елка (10.12.2013 17:26:12)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hunny

Uste ne sum nakitila ama se si mislam deka godinava ke imame sliki od pred i potoa:)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Да ги ставиш да ги видиме сликите [sm=smiley36.gif]

Defne90 RR -> RE: Новогодишна елка (11.12.2013 1:48:51)

Nie ja nakitivme vcera mene me ima fateno euforijata uste na pocetokot na septemvri a koga ni zavrna prviot sneg pa sosema se vnesov.E sega nema veke sneg no mene me drzi euforijata inaku kako malo dete sum koga ke dojdat praznici maz mi se cudi mi veli se raduvas kako da imas 5 godini.A pak sneg koga ke padne togas sto da zboruvam si se raduvam zaedno so decata.Inaku i pogolemiot sin e sreken postojano ja pusta da sveti.Toa pomaloto samo ja gleda i se cudi kako da ja zgrabi ama nie so brat mu ubavo ja zagradivme da ne moze A da stigne do nea.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>