RE: Новогодишна елка (Целосна верзија)

Форум >> [РР Заедница] >> Разговори за се и сешто

Порака

AneLav RR -> RE: Новогодишна елка (11.12.2013 8:27:19)

Јас нашата си ја накитив во саботата, не е многу голема ама најубава ми е. ММ ми ја купи кога бев трудна и како мало детенце и се радував...

sandriana RR -> RE: Новогодишна елка (11.12.2013 11:01:58)

Вчера за 15 минути, непланирано, ја накитивме елката [sm=smiley1.gif]
Не е финиширана за да ставам слика, ама до викендов ќе ја досредиме.
Поклон е од дедо за Т, и детево се утепа радувајки [sm=smiley36.gif]
И ја пее постојано "Елко елко, порасни уште 2-3 педи", а елкава таман до таван е висока [sm=smiley36.gif]

niki -> RE: Новогодишна елка (11.12.2013 11:11:50)

kaj nas elkata vo poslednive tri godini stoi nakitena skoro 2 meseci
kerka mi ima drugarka cij rodenden e na 20 noemvri i obicno sledniot vikend posle rodendenot ja kitime, taka i godinava
i ke stoi do stara nova godina
inaku veke mi e zdosadena, se isti ukrasi, nisto novo ne sme kupile, aj zdravje slednata godina ke gledam da se podnovime i da smenime nesto

mommy_angels RR -> RE: Новогодишна елка (11.12.2013 11:53:00)

Нашата од кога ја украсив ,а уште не сум напишала [sm=smiley3.gif]
Јас мислев дека дете ќе се радува како и мама ,ама излезе дека единствено што ја интересира е како да ги извади лампионите за да си ги шутира по соба [sm=zmeden.gif]
Кога ќе стигнам ,ќе ја сликнам ,убава ми е,си ја сакам
Ај барем некој и се радува [sm=jezicek.gif]

Bethany -> RE: Новогодишна елка (11.12.2013 13:08:12)

и ние си ја накитивме, уште не беше дојден 1. декември, некој ден пред први [sm=smiley36.gif]
Не можев да чекам.. Тогаш имав време, надвор темно, депресивно, и што убаво ни дојде релаксирачко и весело китење елка.
Ј се радуваше, па демек и тој ставаше лампиони, па ми носеше еден по еден, не одустана додека сите не ги ставивме на елка.
Сега штом станува наутро, влегува во дневна, прво тражи сијаличките да ги уклучиме, и така ни светка по цел ден.
Многу убава атмосфера дават украси, и јас дека така сум навикнала од мала, секоја година елка имавме и тоа природна.
Се радувам навистина... не ми е додуша баш по мерак елка годинава, некако ко сасушена ми изгледа, голема е, ама следна година нова ќе купиме.

Felly RR -> RE: Новогодишна елка (14.12.2013 22:24:07)

Еве ја нашата елка. Ептен е голема и колку и да ставам лампиони секогаш ми изгледа како празна. Ама здравје до година ќе прикупиме пак некој лампион.[sm=smiley1.gif]
[img]http://www4.slikomat.com/13/1214/lwd-elka.jpg[/img]

Snowhite RR -> RE: Новогодишна елка (15.12.2013 19:11:24)

И ние денеска ја украсивме, обично за св Никола ја украсуваме, ама работен ден е, не верувам дека ќе бидеме расположени за украсувње, па затоа денеска се решивме. И мислев дека на ланското место ќе ја турка Јана, и затоа и најдовме супер место

Палешка РР -> RE: Новогодишна елка (15.12.2013 19:16:03)

Леле и ние ја наместивме денес и едвај чекам да дојде ден да ја растуриме, како ме нервира, чудо едно. [sm=smiley11.gif]
Мразам новогодишна вештачка атмосфера [sm=zmeden.gif]

Hunny -> RE: Новогодишна елка (17.12.2013 15:35:19)

За викендот ја накитивме елката, т.е. мм ја накити додека бевме кај свекрва ми и не изненади двете. Важно М не ја пипка[sm=smiley36.gif] И рековме дека боцка и не смее да фаќа и сега сирота само ќе ја погледне и ќе рече: мамаа, ека -неее
(демек не се фаќала елката)[sm=smiley36.gif]

Bethany -> RE: Новогодишна елка (17.12.2013 21:56:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR

Еве ја нашата елка. Ептен е голема и колку и да ставам лампиони секогаш ми изгледа како празна. Ама здравје до година ќе прикупиме пак некој лампион.[sm=smiley1.gif]
[img]http://www4.slikomat.com/13/1214/lwd-elka.jpg[/img]

Фели, многу ви е убава елката! Баш ми се допаѓа.
Туку, мене ме интересира цена за оваква елка? Нашата е 1,80, и ок ми е, значи да не е помала, поголема малку може.
Ние требавме и годинава да ја смениме оваа што ја имаме, веќе со години се проретчила, ама не стигна тоа на дневен ред, па пак ја окитивме, ама за следна година ќе мора обавезно.

Палешка РР -> RE: Новогодишна елка (17.12.2013 22:06:57)

На Миа елката и е главна играчка. По сто пати во ден ја одредува и ја реди..и само до каде што може да стигне со рачињата става лампиони..нагоре празна е [sm=smiley36.gif]
Два лампиони скрши веќе, а до 15 јануари 1 здрав нема да остане...ама се занимава со тоа и никого не бара...па мислам дека ќе ги прежалам лампионите [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

zzaa -> RE: Новогодишна елка (18.12.2013 16:22:56)

Ја накитивме и ние елката, пред 1 недела, сега тоа и е игра на Ева по цел ден ги реди лампионите и мачката и помага, па таа се лути.
Пола ги испокрши белки ке остане некој здрав берим до нова година.

mommy_angels RR -> RE: Новогодишна елка (19.12.2013 22:51:34)

Еве слика и од нашата елка,само морам да си кажам дека до сега два пати паѓаше [sm=smiley13.gif],а којзнае уште колку ќе и бидат
[img]http://www4.slikomat.com/13/1219/31v-sl.jpg[/img]

elenak -> RE: Новогодишна елка (20.12.2013 10:25:46)

Па сите сте имале лепотици од елки, море море. Се надевам дека ќе ја дочекаат новата година.[sm=smiley36.gif]
За среќа Јована е баш незаинтересирана за елката, нема извадено ниту еден лампион, така да не е опасна ни за по гости.[sm=smiley36.gif]
Еве дел од нашиот новогодишен амбиент.
[img]http://www4.slikomat.com/13/1220/fdf-novogo.jpg[/img]

vezilka RR -> RE: Новогодишна елка (20.12.2013 14:00:22)

Лелееее само јас не сум накитила елка изглеа. Ај, здравје денес ќе ја китиме. Ја земавме од кај баба уште пред некој ден, ама со лавава немавме време. А богами треба и да докупам нешто отиод ланските пла ни се скршија, и светилките прегореа, пујјјј.

scared RR -> RE: Новогодишна елка (30.11.2014 16:12:53)

Ние обично ја китиме после 5ти Декември, некако од сега многу рано ми е. Лампионите ни се на сребрено и темно сино со сребрени детали. Имаме и сребрени машнички , и по некоја златна да разбие монотонија. Многу ни е цакана [sm=zz_rolleyes1.png][sm=zz_wub.gif]

Felly RR -> RE: Новогодишна елка (1.12.2014 9:40:14)

Мене почна да ме зафаќа новогодишната еуфорија [sm=smiley36.gif] а и М пред некој ден ме прашуваше кога ќе ја китиме елката, така да ништо чудно оваа година тоа да бидне малку порано. Вие рингерајки кога планирате да почнувате со новогодишни украсувања???

LoveableMe RR -> RE: Новогодишна елка (1.12.2014 9:46:04)

Мене ако ме прашате уште сега би ја накитила, некако доцниме со ова Божиков наш, ама мм не дава, вика кај нас во регионов елка се китела на Св. Никола и ќе мора да чекам дотогаш..[sm=smiley36.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Новогодишна елка (1.12.2014 9:59:26)

jas standart nekade okolu 15 ti dekemvri,taman da ni trae eden mesec,ako e porano ke ni zdosadi[sm=smiley36.gif]

caciana -> RE: Новогодишна елка (1.12.2014 10:11:15)

Jas ja kitam elkata na sv.Nikola , i so dusa cekam da ja nakitam. Elko elko [sm=bravo.gif]

Melanija RR -> RE: Новогодишна елка (1.12.2014 11:52:31)

Ние годинава без елка немаме каде безбедно да ја поставиме [sm=smiley36.gif] Ќе купиме мала украсна за на трпезариска маса ,некои китенки низ соба за М да се радува и да му е шарено.А елка ќе види низ трговските и секако кај бабаму ако не ја среди[sm=jezicek.gif]

Ilina87 -> RE: Новогодишна елка (1.12.2014 13:19:44)

Melanija и јас сум во дилема дали воопшто да ја китам нашата, многу е голема и не знам каде да ја поставам, а да остане здрава права [sm=smiley36.gif]. Или да си купам некоја мала и да ја ставам на нешто повисоко да не може син ми да ја трга. Ние ја купивме пред 2 години, ја одбравме најсакапата комплет со лампиони, многу е убава, ама знам дека мојот немирко цела ќе ја искуби, а од друга страна и сигурно ќе се радува [sm=smiley1.gif]

Defne90 RR -> RE: Новогодишна елка (1.12.2014 19:18:26)

Elakata kaj nas do 15 e nakitena obavezno.Lani nemavme problemi so maloto,elkata bese zagradena i deka pomalo ne mozese da se prekaci za da stigne do nea.Ama godinava planirame da ja stavime na povisoko zatoa sto od elka nema da ostane ni E.[sm=smiley36.gif]A i malecka e pa ja sobira kade i da ja stavime.[sm=smiley1.gif]

Dilina -> RE: Новогодишна елка (12.12.2014 8:18:28)

[img]http://www4.slikomat.com/13/1212/f6q-108337.jpg[/img]

Еве ја и нашата. Оваа година изнакупував повеќе како играчки од мераци за бебушов ама нешто не и се радува многу [sm=smiley36.gif]

caciana -> RE: Новогодишна елка (12.12.2014 11:43:17)

Dalina mnogu e ubava..prekrasna e. [sm=smiley1.gif] Jas denes ke ja kitam elkata, pa kako mozam slka da prikacam?[sm=zmeden.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  12 13 14 [15] 16   Следна страница >   >>