pacuvce -> RE: Крштевка - колку е важна? (17.2.2010 14:15:22)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mila na mama Јас не сум религиозна, а имам и отпор спрема функционирањето на инситуцијата црква па затоане се венчававме со мм, а и не бев заинтересирана за крштевање на Мила. Сепак кумовите имаа желба да ја крстат и им направив кеиф. Ја крстивме во Св Петка. Закажав во 6 попладне да биде церемонијата и ми дадоа список што треба да донесам ама на списокот не беше напишана тарифата. Откако бидна шишање, бањање, плачење за да ни дадат крштеница кумот плати 1000ден а родителите 1500. Замислете луѓе што се верници, луѓе за кои е навистина значаен тој чин а финансиски не стојат добро. Треба ли да си одделат од храна, да не платат сметка за струја за да му дадат на попот? Отсекогаш ме револтирале тие работи. И за радост и за жалост попот е тука да те ограби. Еве Мила на мама правеле во 6 часот попладне...Значи може...Сепак ќе си прашам,да бидам сигурна...Леле,супер ако може...Со еден удар,две муви... А за купување,бидејќи кумовите рекоа дека ќерка им ќе го крсти Бојан,таа има 20 години,па планирам да и купам нешто од Oxette или слично,а на нив по една колекција и ај со здравје...Мислам дека е ОК...[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|