RE: Опстипација кај бебињата (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

zzaa -> RE: Опстипација кај бебињата (3.12.2012 8:57:05)

dajte mu sokce od jabolka ,krusa,sliva,a ako ste posnale so dohrana kasicka od sina sliva i vednas ke zavrsi rabota,i posle sekoe cicanje drzete go ispraveno da zdrigne,a ako veke nekolku denovi ne kaka zemete obicno sapunce napravete go kako penkalo isilete go i stavete go vo gazeto vednas ke se iskaka,ili vrvot na toplomerot namackajte go so pavloviceva i stavte go vo gazete ke zavrsi rabota bebusov odma ali toa se primenuva vo nekolku dena se maci deteto i mnogu retko da ne mu se navikne organizamo na takvo olesnuvanje.se nadvam ke pomognam kolku tolku.

deluxe -> RE: Опстипација кај бебињата (3.12.2012 9:05:22)

zzaa me potseti so ova so sapunceto na cepcinjats koi gi koristev za [sm=duda.gif] koga ne se kakase 3-4 denovi.ima vo aptekite specijalni cepcinja glicerinski se GLIKOLAX 80 denari 5 ima vo pakovanje,epten se efikasni za pola saat ke gi isprazni crevcata,jas gi koristev za maloto koga veke ke stanese kemkav, nervozen bidejki dolgo ne kakase znaci vo kraen slucaj inace dotogas cekajte samo neka si se "bori"pozzzzzzzzzz

mmbucko -> RE: Опстипација кај бебињата (4.12.2012 0:25:34)

Jas duri sega eve stignav do komp. Kaj rabotam od doma, kaj 3 deca auuuuuuuu. I denes ne se iskakavme, eve pak se celi 3 dena. So dohrana demek pocnavme, ama ne e dohrana kolku da lizne 2-3 lazicki jabolce proba i nekolku goltki sokce od jabolce. ama toa ne e za napivanje i najaduvanje. I vikam da ne e od dohranava, pa eve ne veke 3 dena sme samo na cice i cajce Hipp. cudno mi e kako vo rok na 24h detevo da mi se izmeni, od dete sto kaka 7-10 pati dnevno veke 4 meseci odednas da pojavi zapek. Zemav sega suvi modri slivi pa ke gi svaram za utre i ke mu dadam nekoja lazicka i od vodickata. Navistina neznam sto da kazam [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif]

taska -> RE: Опстипација кај бебињата (4.12.2012 0:55:57)

lele isto i nie , aman sto se ne probav i pak ne kaka i po 7 dena ... jas pijam sekoj den po serpa kompot od suvi slivi , od dunja.. pieme sirup od smokva i sliva , mu davam leneno maslo vo cajce se masirame i vezbi pravime i NISTO se seknav . jas ne pomisliv deka moze da e od vakcinite

taska -> RE: Опстипација кај бебињата (4.12.2012 1:01:18)

a da samo e na cicanje ne go dohranuvam seuste so nisto

mmbucko -> RE: Опстипација кај бебињата (4.12.2012 1:10:58)

znam taska, isto. So drugive decinja ne sum imala vakva maka. Koga citav porano za ova si vikav, kako e mozno. Epa sega mi dojde na glava i si gledam kako e mozno [sm=smiley13.gif]. A vaka [sm=duda.gif] ne e vo alarmantna sostojba, samo dosta cesto znae da se zgrci i da place dodeka se isprdka i smrdi preskata ko na vozrasen. Srce nekni koga se iskaka, kako mu olesna odma za 2 min zaspa ko top.

Bububebe -> RE: Опстипација кај бебињата (4.12.2012 11:01:53)

Колку време може да се чува отворен сирупот lass b?Барав во упатството,ама не пиши

Bububebe -> RE: Опстипација кај бебињата (4.12.2012 11:03:01)

Колку време може да се чува отворен сирупот lass b?Барав во упатството,ама не пиши

Annet -> RE: Опстипација кај бебињата (4.12.2012 11:39:02)

vo frizider cuvaj go:)

Bububebe -> RE: Опстипација кај бебињата (4.12.2012 14:05:34)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

Во фрижидер го чувам,ама колку време може да седи отворено.Месец,два [sm=zmeden.gif]

Annet -> RE: Опстипација кај бебињата (4.12.2012 14:10:33)

незнам....
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bububebe

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

Во фрижидер го чувам,ама колку време може да седи отворено.Месец,два [sm=zmeden.gif]

taska -> RE: Опстипација кај бебињата (4.12.2012 15:05:24)

anet vie kako ste sega ? uspeavte li nekako da regulirate ? lele strav me faca navistina od ova nekakanje , eve 4 den kako ne kakal , kako sto vikas mmbucko se grci i mu smrdi ko na vozrasen , a koga ce se iskaka togas cela noc si spie na raat i ne se grci voopsto . dokotrkata u idadija i vikam ne kaka a ona demek celo mleko go absorbiral , e kako ne , pa kako togas koga mu stavam pavloviceva i toploerce se kaka ?!?

Annet -> RE: Опстипација кај бебињата (4.12.2012 15:55:30)

ташка уште не сме баш добри со какањето ама подобри сме
уште владее страв
ама вака и давам парафинско уљепо 2 лаж на ден,слива компот и каша.попари...
пред тоа 2 месеца пиеше порталак суруп
сега со парафинското уље сме и добра е... бел леб никако не давам благо не многу повеќе течности каши...
кога кака се трудам да не паничиме се смеам како ништо дане се случува,игнорирам и такаааа
морков компир бабана незнае што е ама тоа е.......
пробајте со парафинско уље за орална употреба ,секој ден давај,ајде со среќа мила немојте со топломери,јас полошо направив така.......

mmbucko -> RE: Опстипација кај бебињата (7.12.2012 8:44:05)

Luge nie uste ne sme kakani......poslednoto kakanje ni bese vo sabotata. I kompot os suva sliva mu dadov i od praska i kajsija, (ama po malku te. po kolku saka da rucka oti uste sme 97% na cicanje) i nema aber od kakanje. Sinoka pred zaspivanje se macese edno 2h, stenkase i edvaj ke prdnese. I noke koga treba da prdne se budi i placee. Pedijatarot mi vika deka ne e strasno i da go cekam. Gretka soncevo se iznamaci. Na um sum da zemam edna klizmicka i ako ne ja biva do vecer da mu ja stavam. Znam deka ne e vo red ama sto da pravam so volku malo bebce, samo na mleko sto e i so zapek??????
A da mu go masiram meseto, vezbicki so noze, jas se ubiv jadejki hana sto proteruva ......

dostickage -> RE: Опстипација кај бебињата (7.12.2012 9:00:48)

mmbusko a da zemes Balans plus kiselo mlekce da kasnes ti. Mislam deka kje ti pomogne i banjaj go vo malku potopla vodicka i masiraj go dodeka se banjka ... Mislam deka kje ti pomogne toa.
Probj nisto ne mozes da izgubis

lilicka -> RE: Опстипација кај бебињата (7.12.2012 9:04:53)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mmbucko

Luge nie uste ne sme kakani......poslednoto kakanje ni bese vo sabotata. I kompot os suva sliva mu dadov i od praska i kajsija, (ama po malku te. po kolku saka da rucka oti uste sme 97% na cicanje) i nema aber od kakanje. Sinoka pred zaspivanje se macese edno 2h, stenkase i edvaj ke prdnese. I noke koga treba da prdne se budi i placee. Pedijatarot mi vika deka ne e strasno i da go cekam. Gretka soncevo se iznamaci. Na um sum da zemam edna klizmicka i ako ne ja biva do vecer da mu ja stavam. Znam deka ne e vo red ama sto da pravam so volku malo bebce, samo na mleko sto e i so zapek??????
A da mu go masiram meseto, vezbicki so noze, jas se ubiv jadejki hana sto proteruva ......

A ako epten se maci greota e probaj so toplomerce,ne go cekaj mnogu zosto da se maci i da place....ako so hrana sekako ne uspeva

mmbucko -> RE: Опстипација кај бебињата (7.12.2012 9:11:33)

Mamicki citam po netov deka imalo flashira.i vodi so pogolema kolicina Mg koi prijale vo vakvi situacii?????? Ste cule nesto?????
A Balans jogurt so zitarici mene mi e za sekoe dobroutro ili skoro za sekoe i masiranje posle bannaje i ......

mmbucko -> RE: Опстипација кај бебињата (7.12.2012 9:14:36)

Ke probam sega i trici da ufrlam kaj mene vo ishrana. Porano ne gi nadev ama voopsto, zatoa sto posle bebco namesto 7-10 pati dnevno kakase 12-15 pati. Sega mi tekna!!!!!! Aj ke probam pa ke vi kazam dali ima rezultat, a ako znae nekoj nesto za vodava neka napise plisssssss

deluxe -> RE: Опстипација кај бебињата (7.12.2012 13:52:13)

mmbucko ti pisav ima glicerinski cepcinja vo aptekite GLIKOLAX na sin mi mu stavav koga imase zapek deluvaat veruvaj,pomogni mu neka ne se maci[sm=duda.gif]

taska -> RE: Опстипација кај бебињата (7.12.2012 20:02:30)

oh mmbucko sto da ti kazam i trici so leneno seme i jogurt jadam sekoj den , cela serpa kompot od suvi slivi bez seker , na nego mu davam , go masiram i uste sto ne jadaam sto proteruva nema efekt , jas posle 4-5 dena mu stavam sardela ili toplomerce i kaka drugo care nema , i mene mi kaza doktorkata da cekam ama epten se maci i samo rita so nozinjata i place i nespie kako sto treba .,,,a koga ce kaka taa vecer mirno spie .

eli07 -> RE: Опстипација кај бебињата (7.12.2012 21:58:36)

Lugje ne znam kolku ke vi pomognam ama mene najmnogu mi zavrsi rabota cajot na Humana miksot (anis , komorac i kamilica).I nie posle vakcinata kakme samo po ednas a do sega kakvme po 5-6 pati.Pak si go kupiv cajot i vednas imase deneska rezultati (beba se iskaka 3 pati) Probajte [sm=smiley1.gif]

mmbucko -> RE: Опстипација кај бебињата (8.12.2012 0:36:25)

Nie denes se iskakavme ama so beby klizmicka. Mu staviv, grev mi bese da se maci veke. A be dusa mala listi i kaka a se iskaka da mi prostite ko golem. I mnogu i mirizlivo. Mu olesna jagne i sega spie ...... Ama vaka ne ja biva ke mora care nekoe da baram. Eli cajot go pieme i nie celo vreme po 100ml otprilika na den. E sega zborev so drugar i mi predlozi da zemam Dobra voda medium. Da ja provrijam (Nikade nema Donat voda, do kaj sto prasav zatoa) i so nea da pravam cajce. Vo nea ima malku poveke sulfur koj ima laksativno dejstvo. Aj i toa ke probam....mora care da se najde, grevce e da se maci. Ke vi kazam do kaj sme :(((((

taska -> RE: Опстипација кај бебињата (18.12.2012 2:51:01)

do kaj ste lugje ? nie nikako ne kakame uff

mmbucko -> RE: Опстипација кај бебињата (18.12.2012 9:22:03)

Sto da ti kazam Taske, maka macime :((((( eve i nokeska placeshe vo son koga prdnuvashe. Ne e kakan od sabotata. Nie po preporaka od dr. od Sistina mu davame infakol kapki (imaat laksativno dejstvo) 2-4 pati po edna pipeta, i po 2 ml sirup Lass B na Erbavita. Sega eve go demek kaka sam ama na 4-5 dena. Jas demek i go masiram i stomaceto i akupresurni tocki na stapalo i dlanki......demek davam samo kashicka od crni slivi na Hipp.....Voda edvaj po malku probutuvame, cajce nesaka isto edvaj....Sto da kazam......

taska -> RE: Опстипација кај бебињата (18.12.2012 20:49:26)

nie go pieme las baby , ne pomaga , nie pieme mnogu tecnosti , t.e. samo e na cicanje i cajcinja , ne jademe nisto drugo...u apteka mi kaza da mu napravam kamilica caj , mu dadov vcera nisto , mi kazaa u mlaka voda nekolu kapki pomaranga ne pomaga , nisto aman sega ce probam i sok od krusa , a inace sekoj den si pie so cajce bekutan kompot od modri slivi raazreden so malku voda ... offf neznam so da pravam , nie od petok ne sme kakani , i togas sardela mu staviv i se iskaka

Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>