|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VIII дел
25.3.2016 23:21:58   
kapina
I jas bi te sovetuvala sega da izbegnuvas gluten pred ivf

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 276
26.3.2016 11:15:53   
ooooo
zdravo imam prasanje do site vas. od operacija na soprugot pominaa 6m nea ja pravevme vo drzavna bolnica. Toj ima azoospremija i varikocela sto ja pravese operacijata. Prasanjeto mi e kade da se obratime prvo dali da odime kaj urolog ili kaj ginekolog. I da mi predlozite kaj koj ginekolog da odime za invitro vi balagodaram mnogu. A ako ima nekoj so iskustvo so varikocela i azoospermija slobodno neka mi pise da mi kaze se sto treba da pravime. I ova sakav da vi go kazam na privatno bev na ginekolog i mi kaza deka sansite za bebe se mnogu mali i mnogu se RAZOCARAV VI PISUVAM I PLACM :(

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 277
26.3.2016 14:36:04   
blue_blue
Не знам точно што значи дијагнозата на твојот сопруг но мислам дека е многу неодговорно од гинеколог кој не е специјалист за стерилитет да дава црни прогнози за неможност да се имаат деца. Ти препорачувам да отидете кај специјалист за стерилитет. Такви има повеќе во државава, но главно најспомнувани на форумов се Д-р Лазаревски од Систина (во Систина ги имаш и Митко Ивановски и Д-р Поповиќ), во Ремедика се Д-р Петановски и Д-р Димитров, го имаш и Таше од Плодност во Битола и мислам од скоро во Њуборн Клиник е Д-р Трајковски кој работеше на клиника. На тебе е да избереш кај ќе одиш. Д-р Лазаревски е со најголемо искуство на темава. Види, одбери и не чекај закажи преглед. И не очајувај, ако навистина испадне дека нема шанси никакви со материјал од маж ти да зачнеш секогаш ја имаш опцијата со донор на сперма. Имаме една членка на форумов која така забремени и има сега два сина. Мој совет е само да си тераш со прегледи и постапка која и да ти ја даде докторот но освен со сопругот со други луѓе да не зборуваш што и како правиш, дури и најблиските да не знаат ништо, така е полесно за тебе за да не осеќаш притисок дека нешто мора да се деси

(Одговор на членот ooooo)
Непосредна врска до пораките: 278
26.3.2016 15:33:41   
butterfly 00
Oooo ne se sekiraj azospermija e dijagnoza koja ukazuva na nemanje spermatozoidi, no zatoa se pravi biopsija i se vadat, da moze se pomali sansite ama sepak ima, minatata godina vidov par vo City mol na mazot mu vadele taka spermatozoidi od kanalite i dobile dve bliznacinja, a ima mnogu takvi, zatoa samo hrabro i ima sansi za uspeh.

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 279
26.3.2016 15:39:32   
butterfly 00
Znam za Lazarevski dokolku vidat deka tuka ne moze da uspeete ke ve prati vo stranstvo sega ne se sekavam dali se rabotese za Ceska ama znam deka mnogu se strucni i uspehot bil mnogu golem za takov nacin na oploduvanje znaci nacini i opcii ke se najdat, samo hrabro

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 280
27.3.2016 14:25:01   
LoveableMe RR
Kapina, кaриoтип рекoa не требa дa прaвиме, a глутен не јaдaм сo месеци, јaдaм исхрaнa препoрaчaнa oд нутрициoнист зa ИВФ и нит нaмaлив килaжa нит зaбременив. Сите рaбoти штo ги преземaв кaј другите беa успешни, кaј мене не....изгледa некoј изрoд сум.....user posted image user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 281
27.3.2016 17:45:13   
MademoiselleNina
LovableMe, било што било, назад нема, гледај само напред. Не си изрод, сите тука сме со истата мака. Мораш да веруваш дека ќе биде. Треба да се склопат сите коцки во исто време. Размислувај што и како понатаму. Со исхраната продолжи си ако ти годи, а ако не јади си тоа што ти е убаво. Решението верувам дека го има, само треба да се најде.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 282
27.3.2016 21:27:31   
bambina34

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Kapina, кaриoтип рекoa не требa дa прaвиме, a глутен не јaдaм сo месеци, јaдaм исхрaнa препoрaчaнa oд нутрициoнист зa ИВФ и нит нaмaлив килaжa нит зaбременив. Сите рaбoти штo ги преземaв кaј другите беa успешни, кaј мене не....изгледa некoј изрoд сум.....user posted image user posted image

Loveable draga bez nervozi. Ete i nie 5 godini se macime, doktorite vikaat se e vo red ama nesaka..Momentalno sum vo Turcija I tuka bev na lekar I tuka go dobiv istiot odgovor Deka se e vo red..Doktorot vika se e do glavata. Se trudam pomalku da mislam, gledam maksimalno da se druzam i da setam. Edna prijatelka od Bosna mi donese macina treva i od Vcera pocnav da ja pijam.. Sto e nase ke si dojde, samo ete ke treba poveke da se pomacime. Te guskam

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 283
27.3.2016 21:58:43   
butterfly 00
Bambina34 do sega kolku IVF imas napraveno i kaj koj ? Kade vo Turcija ke pravis IVF ? Mnogu odat vo Ceska i imaat uspesni rezultati tuka sto ne mozele da uspeat.

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 284
27.3.2016 22:24:19   
kapina
Sega nesakam da bidam oftopik no i edna moja drugarka imase dve biohemiski bremenosti i nemase drug nikakov problem osven kariotipot nejziniot i i preporacaa poveke doktori pgd preimplantaciska dijagnostika da naprave pred ivf

Непосредна врска до пораките: 285
27.3.2016 22:26:28   
kapina
Jas i gi zemav rezultatite od kariotipot i zatoa znam oti nejziniot ne bese vo red i ne samo kaj nea i kaj druga zena pak imase spontan abortus ona i izleze los i treba pgd da prave

Непосредна врска до пораките: 286
27.3.2016 22:34:57   
butterfly 00
Kapina kakva intervencija e toa? Obicno ne daj boze ako ne ti e dobar neli se toa br na hromozomi, sto bi mozelo da se napravi ?

Непосредна врска до пораките: 287
27.3.2016 22:55:10   
kapina
Se prave preimplantaciska dijagnostika ovde znam oti pravat samo vo new born i vo sante plus a gi sledat embrionite i koj embrion e genetski ispraven nego go transferiraat cudno bas cudno e toa sto ti rekle oti ne treba kariotip i jas imam edna biohemiska bremenost i sekade kade sto sum prasuvala za mojot problem prvo mi baraat kariotip mojot izleze odlicen kariotip retko koj imal takov kariotip

Непосредна врска до пораките: 288
27.3.2016 23:21:16   
butterfly 00
Kapina jas kolku sto znam ima ureden dobar kariotip ili ne daj boze ne dobar, ako e ureden ednakvo e na odlicen, nema dobar, podobar, najdobar, a tie sto ne se vo red ne daj boze moze ponatamu samo da pravat IVF so donor zosto se brojat hromozomite i ne daj boze ako nekoj hromozom ne e vo red tuka nema lek, za zal neznam sto postapki se tie vo New Born i Sante Plus

Непосредна врска до пораките: 289
27.3.2016 23:33:20   
MademoiselleNina
Тоа за коешто пишува Капина го има тука во темите
http://www.ringeraja.mk/forum/m_394072/mpage_1/key_/tm.htm#394072
Ама ако лекар не го препорача, не знам колку е оправдано да се прави.
А за кариотип и мене после второто ИВФ ми рекоа да направам. Но зависи, тоа е проценка на докторот, од целокупната историја на пациентот.
Незнам што да кажам, мислам дека докторите знаат повеќе од нас, мислам дека ние со по некоја прочитана статија не може точно да знаеме што треба а што не треба да се испитува.
Јас уште ништо не чувствувам, никаков симптом на бременост.

Непосредна врска до пораките: 290
27.3.2016 23:45:53   
Pinky30
I jas i maz mi ispitavme kariotip posle vtorata biohemiska bremenost i se odlicni a Petanovski rece moze da napravite i plus Petlickovski prvo bese toa sto ni kaza da go ispitame vo paketot za spontani abortusi zosto i taa biohemiska bremenost spagala vo abortusi....i tie isto sum bea...Loveableme mora da se prodolzi so borbata veruvam kako ti e pa i pogotovo sto se se napravi za da se uspee no moras sila da si dades i da si reces deka ke stasam do celta i kraj....teshki se ovie neuspesi no petanovski mi veli ajde borba edna e izgubena no vojnata ne e....odmori se od se i glavata gore mora da se borime da uspeeme kako Gospod nikoj ne e ke ne izraduva i nas..
Jas utre vo 13h sum na transfer pa so Gospod napred ufff taka nekako treperam osetliva sum mn denovive i plus ovie proluteksot modrci sum cel stomak bolki strasno...no mora da se izdrzi...utre ke vi pisam stokako drzete mi srekja user posted image

Непосредна врска до пораките: 291
27.3.2016 23:49:19   
butterfly 00
Jas znam koga Lazarevski ne upati da go pravime zaradi spontaniot go prasav sto ako rezultatot ne e dobar i mi rece togas so donor i se preplasiv zatoa dva meseci dodeka cekav rezultati bev pod neviden stres dodeka gi dobijam ama daj boze da ima metoda i nacin na lekuvanje, inaku Nina koga treba da odis za srceva akcija, sekoja trudnica e razlicna moja drugarka 9 meseci ne oseti deka e bremena ni losenje ni macnini, radivaj se da nemas zosto mnogu e macno, pocna li da prosetuvas ponekade ?

Непосредна врска до пораките: 292
27.3.2016 23:52:16   
kapina
Se gledaat tie embrioni sto se genetski ispravni takvi metodi se pravat i kaj onie sto imaat genetski nasledni bolesti ima ima tema zatoa preimplantaciska dijagnostika i mene mi preporacaa ako sakam da napravam megutoa ne gledam pricina posto kariotipite se vo red kaj mene i kaj mm

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 293
27.3.2016 23:56:46   
MademoiselleNina
Pinky30 со среќа и со успех утреuser posted image
Ајде да се радуваш наскоро а и ние со тебе.
Баш ме чуди за пролутексот дека имаш модрици, ја немам ни една и не ме ни боли. Ама ете не сме сите исти, ич да не ти е гајле за модриците, мисли си на убавиот ден утре user posted image
А друго што терапија примаш?

Јас имам закажано за 10 тина дена контрола, па ќе видиме.

< Поракaта ја уредил MademoiselleNina -- 27.3.2016 23:57:31 >

Непосредна врска до пораките: 294
28.3.2016 0:00:26   
butterfly 00
Daj boze da ima takva metoda sto se gleda znaci moze i kariotipot da ti e dobar pa pri delbata embrionot da ne bide dobar da se vrzat tri pari kako vo mojot slucaj toa se slucuva pri IVF postapki, kaj bas imase trisomija na 22 hromozom, e sega ako eden od partnerite nema ureden kariotip togas ne moze da se ima dobar embrion zosto ke vrzuva plus par kako primer sega kazuvam i zatoa vo toj slucaj se odi so donor, a tie postapki se dobri za da se vidi odnapred tie sto veke imaat uredni kariotipi da im vratat kvalitete embrion za podocna da nema ne daj boze spontani.

Непосредна врска до пораките: 295
28.3.2016 0:04:20   
MademoiselleNina
Butterfly 00, a кај тебе како ја открија оваа трисомија?

Непосредна врска до пораките: 296
28.3.2016 0:04:44   
butterfly 00
I so uredni kariotipi od dvajcata partneri pak moze da se sluci pri delbata da embrionot ne bide dobar i zatoa gi raborat tie metodi sto spored mene e super barem ke si siguren deka ti vratile zdrav embrion, a kaj nas site ostanati e sreka ako se pogodi se pogodi

Непосредна врска до пораките: 297
28.3.2016 0:08:35   
butterfly 00
Nina minatata godina ostanav bremena i koga otidov na pregled za srceva akcija mi rekoa deka plodot prestanal da raste i mi napravija abortis i go pratija plodot na ispituvanje vo Manu tamu utvrdija trisomija na 22 hromozom se vrzale tri para namesto dva i vednas ne pratija da pravime kariotip za dvajcata, ako sakas poveke da procitas imam napisano vo bremenost, kaj spontani

Непосредна врска до пораките: 298
28.3.2016 0:15:24   
MademoiselleNina
Butterfly 00, тоа се случува и при природно забременување, само што ние повеќе се мачиме да забремениме.
Но тоа не е наследно. Следново да ти биде успешно во целост.
Прашав, бидејќи една наша роднина роди детенце со Даунов синдром, за жал не го виделе тоа додека била бремена...

Непосредна врска до пораките: 299
28.3.2016 0:25:37   
butterfly 00
Da Nina i pri prirodno zavremenuvanje se slucuva i ne e nasledno, moze da se otkrie na redoven pregled, no ete nekogas i ne moze da se vidi za zal

Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

koga pocnavte so dohrana?
zzaa

koga pocnavte so dohrana?

na 4 meseci (43%)

na 5 meseci (33%)

na 6 meseci (24%)

Број на сите гласови: 84

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!