Pinky30 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (10.4.2016 1:36:47)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81 Pinky mnogu mi e milo, preubava vest. Odmaraj sega i galu mese. Ti posakuvam lesna bremenost. Kaj mene bidna i transferot denes, vrateni 2 embrioni, eden 8 kletocen i eden 11 kletocen ( ova 11 malku me buni, neli se duplira pri delenjeto?). Terapija standard, samo bez crinon gel, dabroston tableti namesto gel poradi cesanjevo. Mi rekoa deka mi buli od antibiotikot, a ja iskreno se nerviram, sega bas ne mi trebaat infekcii. Dr mi dade samo vecer kanesten vaginaleta, a od utre samo b complex i laktogin. Uf se nadevam brzo ke mi pomine. A i uste nesto, cesto osekjam nekoj grc vo stomakot kako secenje, vi se ima li slucuvani vakvo nesto. Pretpostavuvam od samiot stres i strav od ishodot na celata postapka. Ova nekako potsvesno, i me nervira takvoto custvo. Pijam i magnezium ama ne pomaga? Jana nazdravje ET ajde da si se vgnezdat i vo slednite devet meseci da si uzivkaat kaj tebe vo mesko...Samo ubava misla,olabavi si se i se ke bide vo red.Kako ti e planot za lezenje,setkanje,rabota?
|
|
|
|