mami 3. -> RE: Царски рез (23.4.2011 18:04:54)
|
Eve da go podelam i moeto iskustvo so Carski rez. Kako prvo i ja sum ZA Carski ako mora da se pravi, jas vec dva Carski gi imam napraveno zatoa sto prvata Bremenost go nadnosev bebeto a so vtorata bremenost bebceto se rodi predvreme. E sega so prvata bremenost pokusavaja so vaginalni tableti so infuzii so svasta, i nisto, me fatija bolki a ne se otvarav, i na bebeceto mu prekunase srceto poradi infuzijata sto mi ja stavija za bolkite, i odma na hitno carski da ja izvadat. So vtoroto predvereme zatoa sto imav Gestose ( zatrovana bremenost ). E sega sum so 3-to bremena i moram pak na carski. E sega mnogu Zeni mi vikaat ne sum osetila majcinstvo ako ne sum se porodela prirodno, ali veruajte da bi mozela na prirodno odma idam ne razmisluvam 2 pati, zatoa sto so prirodno kako sto mi kazuvale zeni gi bolelo moze edna nedela i toa e sve, a so carski ranata te boli cel zivot, eve licno mene vec so 2 carski, koga se menjava vremeto mene previse ranata me boli, go prasav Ginekologot i toj mi rece deka ima mnogu sto gi boli taka i ima da me boli uste mnogu godini. A posle carskiot pa i da ne zborim mi idese da vristam. Inaku ranata mie super ne se ni primetuva epten mie tenka i ne mi bese siena so konci, tuku imav kako stipki sitni zelezni i super so niv.
|
|
|
|