RE: Царски рез (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Maca25 -> RE: Царски рез (21.6.2011 11:39:35)

Јас се породив во Државна и додека лежев 2 дена на интензивна мм дојде едно 3-4 пати да ме види. Првиот пат одма откако излегов од сала, да ми донесе сокови ( кои не смеев да ги пијам, само ладен чај), па вечерта пак дојде да донесе пелени и марамчиња и утредента пак дојде да ми донесе списанија и полнач за мобилен.

rina13 -> RE: Царски рез (21.6.2011 12:36:45)

jas se poragjav vo remdeika i bese dozvoleno uste prviot den poseta,normalno na intenzivna ne pustaat ali ako si so lokalna togas toa e saat vreme sto i ne e nisto strasno,imas i izbor ako sakas nekoj bliizok da bide so tebe za vreme na poragjajot,taka e i vo sistina tel ne davaat na intenzivna ama ke ti dadat od niv a sse javis.

bombica -> RE: Царски рез (21.6.2011 13:33:46)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Heba pred 2 meseca se porodi edna poznanicka i mi kaza deka mazot i go pustile na intenzivna da se vidat.Mobilni ne dozvoluvale na intenzivna, davale od nivni tel. da se javis ama si imala pravo samo na 2 povika pa ti biraj kaj ke zvonis [sm=smiley36.gif]Zenava dodeka lezela ne bila dozvolena poseta, duri ni sinceto ne dozvolile da vleze da ja vidi samo mazot i.E sega neznam dali e tolku stroga posetata,ova bilo vo ekot na epidemijata so sipanici.

Ova sto go pisav e za Sistina

mamicki -> RE: Царски рез (22.6.2011 2:57:01)

E, Bog da cuva! Prvoto dete go rodiv prirodno, iako bese karlicno kako i sega. No ovojpat lekarite nitu ne sakaat da slusnat za takva avantura i moram na carski rez [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image], a jas uzasno se plasam. Si ja smiruvam nekako svesta, se tesam, ama potsvesta...cccc... I eve me, srede nok budna, po kosmar. Sonuvav deka me primile vo bolnica, me vovele vo operaciona sala, koga- anesteziologot go nema! I pocnaa da me seckaat budna, iako vreskav!!! Me razbudi mm rasplakana do gusa! Sonuva li nekoja od vas kosmari (kako od "Pila")[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

AnnaMolly RR -> RE: Царски рез (22.6.2011 9:54:29)

Мамички, не се секирај. Сите бремени жени имаат кошмари и стравови во врска со пораѓањето и слично. И јас навечер се будев од сон од страв, ама тоа е нормално. И моето бебе беше карлично, се породив со царски рез и поминав неверојатно лесно. Ни болки видов по пораѓање, ни ништо.
Малку офтопик, ама како успеа жити се да се породиш природно со бебе во кралична положба? Јака ти душа. Ако треба да одиш на царски за ова, верувај дека полесно ќе поминеш и ти, а и бебенцето.

mamicki -> RE: Царски рез (22.6.2011 11:05:08)

Kako?! Kjuti, ne prasuvaj! 6 saata bev na boks, otvorena 12 cm, so naponi i bolki na sekoi 2 minuti i so 20 casa istecena plodova voda! A bebeto, mesto da se simnuva nadolu, se kacuvase nagore.. I na kraj, koga lekarot ja prati babicata da poraca da ja podgotvat salata za carski rez, za 2 minuti sin mi bese nadvor, so samo eden napon! Strav li bese ili sto, ne znam, ama koga babicata se vrati, samo go zede deteto da go izbanja i tolku [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ama, sirotiot i toj bese za nikade (apgar 6/7), i jas, so telesna temperatura 36.4 na 23 juli!!! No zacuduvacki brzo se oporavivme i dvajcata, jas vekje po 6-7 casa se setav oblecena vo trenerki niz bolnickiot dvor!!!!, pa vo nesvest kje padnese doktorot sto me porodi koga me vide! [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

bombica -> RE: Царски рез (22.6.2011 16:39:01)

Lele Mamicki skoro sekoja vecer sonuvam kako me pravat carski, kako im begam od operacionen stol[sm=smiley36.gif] i se ragam bliznaci, repriza na toa sto mi se sluci[sm=smiley13.gif]Kolku i da se trudam da ne mislam podsvesta raaboti[sm=smiley13.gif]

Carelija -> RE: Царски рез (22.6.2011 16:48:39)

Bombica duso ti imam pisano i predhodno, podsvesta e opasna rabota nemoj da dozvolis da ima vlijanie na tebe. Sto bilo pominalo sega si nosis zlatno [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image], i zatoa sto poveke pozitivni misli, ne ostanuvaj sama za da nemas vreme da mislis ili citaj nekoja kniga duri si sama i vremeto ke si pomine. 

Carelija -> RE: Царски рез (22.6.2011 16:50:36)

Inaku btw i mojov [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] e karlicno postaven sega zasega (28 nedela), i nz sto ke pravam ako ostane vaka. Izgleda i mene carski ne mi bega[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

rina13 -> RE: Царски рез (22.6.2011 16:57:58)

nemora da znci moevo bese  karlicno do 36 nedela pa se svrte..

kikitina -> RE: Царски рез (22.6.2011 17:11:43)

И моето беше карлично на 29 та недела, па кога отидов во 33 та се беше наместило како што треба.

Carelija -> RE: Царски рез (22.6.2011 17:12:35)

uf belki i moevo ke si se namesti ko sto si treba 

kikitina -> RE: Царски рез (29.7.2011 15:36:55)

Морам да пишам на темава дека се породив со царски рез, иако не ми беше желба, мораше така, со целосна анестезија. Сега се чувствувам како да не сум родила, го немам тоа природното чувство на мајка. Најважно е дека се се помина како што треба, огромна благодарност до персоналот на ГАК на интензивна, секоја чест како си ја вршат работата.

blond -> RE: Царски рез (29.7.2011 20:12:22)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikitina

Морам да пишам на темава дека се породив со царски рез, иако не ми беше желба, мораше така, со целосна анестезија. Сега се чувствувам како да не сум родила, го немам тоа природното чувство на мајка.

Јас мислев само јас се чувствувам така. [sm=smiley13.gif]
Дури кога ми го покажаа [sm=duda.gif] јас бев ладна,не осеќав ништо [sm=zmeden.gif] ниту се израдував.. Значи емоции=0

kikitina -> RE: Царски рез (30.7.2011 11:29:57)

Pa navistina, ne go osetiv neli toa sto treba, bolki, napor i da si go vidis vednas bebeto. Jas ja vidov duri vecerta vo 10, a se porodiv vo 8.

AnnaMolly RR -> RE: Царски рез (30.7.2011 13:25:20)

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikitina

Морам да пишам на темава дека се породив со царски рез, иако не ми беше желба, мораше така, со целосна анестезија. Сега се чувствувам како да не сум родила, го немам тоа природното чувство на мајка.

Јас мислев само јас се чувствувам така. [sm=smiley13.gif]
Дури кога ми го покажаа [sm=duda.gif] јас бев ладна,не осеќав ништо [sm=zmeden.gif] ниту се израдував.. Значи емоции=0

I jas se porodiv so carski i ne se cuvstvuvav taka! So spinalna se porodiv i vednas si go vidov bebeto, isto kako da sum go rodila prirodno. "Prirodnoto cuvstvo na majka" ne znaci deka go nema ako zenata se porodila so carski. Majka si e malka, makar i niz usta go rodila deteto [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mila 3 -> RE: Царски рез (31.7.2011 0:02:38)

so prvoto se porodiv prirodno i mozam da kazam deka pominav dobro, so vtoroto carski posto imav dijagnoza placenta previja, i koga bi birala sega bi se odlucija za prirodno. tocno deka ne osekas nikakva bolka megutoa oporavuvanjto e potesko, sepak e operacija

vida -> RE: Царски рез (1.8.2011 0:32:22)

Sekoj so svoeto mislenje.Jas se porodiv so carski i pak ke odam carski zdravje ako dade gospod.Preubavo pominav za vreme na operacijata si razgovaravme i se smeevme.Bebeto go vidov vednas i cuvstvoto deka sum majka,deka go rodiv naj ubavoto bebe,mojot sin ne mislam deka ke bese pogolemo ako se porodv prirodno.Jas i koga go gledav na eho na sekoe odenje mi potekuvaa solzi od srekja a ne pak koga se porodiv i prv pat go vidov.I zatoa mi e mnogu cudno toa sto nemate prirodno cuvtstvo na majka.

Slagjana -> RE: Царски рез (1.8.2011 9:03:13)

Мене ми е жал што се породив царски, бидејќи сега не знам кое е чувството и колкави се болките на природен пораѓај. А во врска со тоа дали се чувствувам како мајка- нормално дека да. А поврзувањето со бебето е различно кај секого. И јас не го видов веднаш заради целосна анестезија и кога ми го донесоа не покажав многу емоции. Повеќе бев збунета. Сепак има врска начинот на породување.

blond -> RE: Царски рез (1.8.2011 11:25:28)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Slagjana

А поврзувањето со бебето е различно кај секого. И јас не го видов веднаш заради целосна анестезија и кога ми го донесоа не покажав многу емоции. Повеќе бев збунета. Сепак има врска начинот на породување.

Ете тоа сакав и јас да го кажам. Значи не дека го немам она мајчинско чувство сега, го немав тогаш, кога го видов прв пат немав никакви емоции ниту пак покажав било каква емоција. Можеби целосната анстезија е виновна за тоа ?[sm=zmeden.gif]

А сега, сега можам човек да лишам од живот за моето дете, од се би се откажала, од него не!

majmunce -> RE: Царски рез (3.8.2011 16:35:05)

jas se porodiv carski rez vo GAK i bev so spinalna anestezija bev presrekna koga mi go pokazaa bebceto. Sum sazpala edno dve minuti od strav no bebceto me razbudi koga praese mwaaaaaaaaa wyaaaaaaaaaaa i grgrgrgrgr koga mu ja vadea vodickata i se smiri jas go poglednav i toa zaspa preubavo bese ejjjjjjj i go odnesa cela presrekana vednas me premestija od boks na krevet i dojde bolnicar da prasa dali sum jas taaa od prilep so ja bara mazot i vo cela bolnica, mm ja krenal bolnicata do kade sum oti lezev na patoloska nekolku dena i nenadejno se cekase da se porodam i taka sea imam najgoooooooolemo custvo prirodno na majka - si go sakam najmnogu na svet[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]

eleonorastrumica -> RE: Царски рез (3.8.2011 16:49:50)

i jas se porodiv carski prvo sto se razbudiv bese kade e trajceto,odma go donesoa,jas so pomaten vid go gusnav on placese jas aj na mama lele sega mi se polnat ocite solzi kolku bev vozbudena,i on se smiri i go odnesooa,posle 3 -4saata im rekov da mi go donesat znaci se porodiv  u 5 i 10,nakaj 9 maksimum mi go donesoa,se porodiv 30 si otidov na 1,ne sakaa da me pustat i ajde dogovori za da me pustat doma i sega se guskame domce

Snowhite RR -> RE: Царски рез (3.8.2011 17:19:13)

И мене ми е криво што се породив царски, следниот пат ако не може природно тогаш со спинална барем да го видам веднаш кога ќе го извадат од мене

arh_diz -> RE: Царски рез (4.8.2011 12:48:56)

Jas se porodiv carski so spinalna i [sm=duda.gif] vednas go vidov , a posle 6-7 casa mi go ostavija na eden cas

mamicki -> RE: Царски рез (5.8.2011 13:50:27)

Se porodiv so carski rez, a prvoto, kako sto imav pisano pogore, go imam rodeno prirodno. Iskreno? Prirodniot poragjaj e carska rabota, carski samo ako e neophodno!

Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>