blue_blue -> RE: Царски рез (15.2.2012 22:23:53)
|
AneLav, eve od mene najpozitiven bliznacki primer, popozitiven zdravje :) jas zabremeniv so IVF od prv pat. Bremenosta, bliznacka, mi bese ko po kniga, niedna komplikacija nemav, gi pravev site ispituvanja za abnormalii vklucuvajki i amnio ( na moe baranje). Ne primav injekcii za zreenje na pluka oti nemase potreba. Bebinjata se razvivaa idealno i podednakvo, a za cela bremenost se zdebeliv 8 kg.3 dena posle embrio transferot se vrativ na rabota i odev na rabota celo vreme do 36 nedela. Rabotam kako obucuvac, drzev obuki vo juli mesec, a se porodiv vo avgust, vo 38 nedela. Ne dobiv bolki, ne se otvoriv, nitu mi pukna vodenjak, ednostavno doktorot rece vreme e da izlezat, super se razvieni, tesno im e veke Nate. Craskiot mi bese so epiduralna, se vo najdobar red, decava odma si gi vidov...vo inkubator ne bea. Gi doev do 9 meseci, gi nauciv da spijat cela nok uste od 2 meseci, itd, itd...sega imaat 3,5 godini i se super zdravi i super umni devokji, mili na mama :) vo nitu eden moment od bremenosta nemav crni misli, sigurna bev deka se ke bide OK, i doktorot mi bese super, beskrajna doverba imav vo nego. Moi dve prijatelki isto imaat bliznaci i isto we im pomina vo najdobar red i se porodija so carski...se nadevam ti pomognaa ovie pozitivni primeri...uzivaj si vo bremenosta i bidi si pozitivna
|
|
|
|