kikicka -> RE: Царски рез (27.3.2012 22:17:38)
|
Темјана твој избор е ,знам дека ти е страв и мене ми беше,исто и јас мислев дека ке умрам и нема да го видам ама некако го поминав периодот,голем паничар сум кога е во прашање болници и игли , незнам се се случи спонтано бев црвсто решена за природно ,царски не ни помислував тоа ми беше незнам што најлошо нешто но, накрај завршив царски,и кога ми рече докторот одиме царски неможеме да чекаме а дремев 18 часа јас само замижав и почнав техника на дишење за дане кренам притисок и се испадна добро... и искрено и второто би го родила царски ,без размислување,брзо закрепнав неможев ни да дочекам да станам ,цело време инсистирав да станам од кревет да се движаам,болката ја занемарував се издржува ,и јас бебето си го кревав таму се шеткав со него ,цело време бев на нозе се движев што не беше случај со другата родилка која не стануваше од кревет и цело време лежеше. Се зависи од тебе како ке бидеш после царскиот дали ке одбереш движење кое докторите и тоа како го препорачуваат или ке одбереш да лежеш и да чекаш болката да помине . Искрено не се плаши ако си решена за царски нема што да се предомислуваш,дај боже да средиш таму врски и со лесно да си минеш,не се окупирај со такви мисли се ке биде во ред. ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana знам дека е така и дека сигурно нема ништо подобро од природен, не станува збор за лигавење туку за реален страв кој се претвора во кошмар кога ќе помислам на самиот чин. Се плашам дека ќе умрам и нема да го донесам бебето на свет, нема да го видам никогаш. Можеби операциите ги сфаќам поинаку бидејќи од мои 14 години сум по операции и некако ми станаа речиси секојдневие, го знам процесот на опоравување, таа болка ми е позната и можам да ја поднесам... Се борам секој ден со стравот и почнавме да фајќаме врски со мм барем за епидурална бидејќи таа опција некако ми дава надеж дека можеби и ќе го пребродам стравот. Ви благодарам за подршката девојки незнаете колку ми значи[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
|
|
|
|