|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Царски рез
9.7.2010 12:40:53   
Slagjana
Газите ги извадив по 3-4 дена откако си дојдов дома, а не мачкав ништо. Немав крв на раната и само си помина. Сега (по 5 месеци) се познава само розева линија како со фломастер нацртана.

(Одговор на членот marina82)
Непосредна врска до пораките: 201
9.7.2010 12:40:54   
Nade
Додека си во болница они се грижат. а дома само со вода ништо посебно, единствено нешто ако ти е сомнително можеш бетадин да си имаш за секој случај а пожелно е мидер да носиш, се ке биде ок user posted image поздрав

I dont have time to hate people who hate me because i am too busy loving people who love me :)

Непосредна врска до пораките: 202
9.7.2010 22:34:44   
AnnaMolly RR
Мене раната ми ја зашија ласерски и немаше конци, само по еден на секој крај кои ми ги исекоа дента пред да си одам дома. Откако дојдов дома се мачкав со бетадин и со ампули витамин ц и супер ми заздрави раната. Ама еве сега 4 недели по пораѓање, на две места ми е подотворена по 1 см и ме боли. По препорака од една комшика со исто искуство се мачкам со 70 % алкохол и полека ми поминува. Значи најдобро е со бетадин и витамин ц, а можеш и 3 % хидроген. Ова се информации од мајка ми, медицинска сестра е, па си ги знае овие работи.

Непосредна врска до пораките: 203
10.7.2010 15:14:32   
marina82
Dali pomaga da se mackam so kantarionovo maslo, budejki malku pocna da mi tece kako zoltenikava tecnost.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 204
11.7.2010 19:44:32   
AnnaMolly RR
zosto da ne. Kantarion e ubavo za rani. Ama sepak bi preporacala vitamin c

Непосредна врска до пораките: 205
11.7.2010 20:03:59   
MamaOhrid
Јас се мачкав 3 месеци со кантарија, така ми препорача докторката. Од тоа нема штета.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 206
29.9.2010 11:49:25   
*baby*
Zdravo user posted image . Na posledniot pregled mi naspomna maticniot genekolog deka najverojatno ke se porodam so carski rez poradi visokiot pritisok i karlicnata postavenost na bebeto. Dali moze nekoj da mi preporaca dobar doktor na GAK user posted image Pozdravcinja user posted image

(Одговор на членот MamaOhrid)
Непосредна врска до пораките: 207
29.9.2010 12:03:19   
Anushka
Ти го препорачувам д-р ИгорСамарџиски

(Одговор на членот *baby*)
Непосредна врска до пораките: 208
29.9.2010 14:45:04   
*baby*
Fala Anushka user posted image

(Одговор на членот Anushka)
Непосредна врска до пораките: 209
29.9.2010 15:01:55   
lukas
Dali pomaga da se mackam so kantarionovo maslo, budejki malku pocna da mi tece kako zoltenikava tecnost.

jas se prskav so sprej i posle so kantarion i so vloska sekojdnevna stavav na ranata,nema gajle toa bilo iscedokot od slaninkite,taka mene mi rece ginekologot,hah,stavaj slobodno od kantarionot ubavo e,i zemi si i od onaj sprejot  vioplex-t,,jas mnogu se isplasiv koga mi pocna da mi iscedva ,obavezno posle kapenje pominuvaj se ubavo tapkaj se so krpata od vodata,pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот *baby*)
Непосредна врска до пораките: 210
29.9.2010 15:13:28   
blue_blue
Па нема конци кога си со царски - се лепи раната ласерски...ниту конци имав ниту нешто ми зараснуваше. Додуше жената што беше со мене во соба имаќе онаков рез верикален по цел стомак и тој и беше шиен со конци пошто првиот царски и бил таков па морало така...Инаку сите други што ги знам што биле на царски имаа само тенок хоризонтален рез под стомакот лепен со ласер

ИЗВОРНА ПОРАКА: marina82

Me interesira kako se grizevte za ranata otkako vi gi izvadija koncite. Dali gi  izvadivte gazite , i dali se mackavte so nesto za  pobrzo vi se zasusi ranata? 

Непосредна врска до пораките: 211
29.9.2010 15:47:25   
anedespo
ништо, природно си зарасна, само не ја квасев првата недела. Со првиот царски рез оставија дрен и се дренираше течеше скоро цел месец, а со вториот природно си зарасна и тоа брзо.

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 212
30.9.2010 9:17:33   
arh_diz
Dodeka bev vo bolnica me mackaa koga dojdov doma ja namackav so edna zelena tecnost 1- 2 pati i eve sega sama si zarasna

Биди тоа што си

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 213
30.9.2010 10:06:24   
amelbebe
mene posle pet meseci mi se zatvori ranata,otkako se porodiv sekoj vtor den oden na prevrski mi stavaa ampuli natrium hlorid i vitamin c,celi 5 meseci odev na prevrski

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 214
30.9.2010 10:28:04   
anedespo
Бре што ти направиле!?

(Одговор на членот amelbebe)
Непосредна врска до пораките: 215
30.9.2010 10:59:05   
amelbebe
eh,sto mi napravile,toj den koga me poragaa se pogodi da ima strajk ,strajkuvaa volonterite,2 saata cekav vo operaciona sala da dojde bolnicar da me digne od toj operativen stol,a vo meguvreme se otvorija i prozori da se luftira vo operaciona sala i za toa vreme mi se zalepile 2 bakterii koi so dupli antyibiotici  i inekcii mi gi izlekuvaa i me premestija na urgentna sama vo izollacija,ne sakav da go pisam ova ama morav.

idni majki ne se plasite od pisanovo ne mora da znaci deka i na vas ke vi se sluci ovauser posted image

Непосредна врска до пораките: 216
1.10.2010 2:17:57   
Snowhite RR
Леле амелбебе што те снашло тебе јаднаuser posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот amelbebe)
Непосредна врска до пораките: 217
1.10.2010 16:54:46   
mytwins

здр. на сите, нова сум на форумов, инаку сум бремена со близнаци во 26та недела  и факт е дека ке се породам со царски, па ме интересира дали некоја од вас се пораѓала со царски во Чаир и дали тамо ласерски ја лепат? Поздрав до сите

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 218
1.10.2010 20:07:27   
anedespo
Da i tamu operiraat i pravat bikini rez. Ama se zavisi od itnosta na slucajot. Najitnite gi poragjaat so vertikalen rez. Inaku sekade e onoj noviot.

(Одговор на членот mytwins)
Непосредна врска до пораките: 219
3.10.2010 7:20:25   
Merlin
Mnogu me interesira dali vednas po carskiot se cuvstvuvavte olesneti, onaka kako sto velat onie sto bile prirodno i kolku vreme treba za da moze da stanuvas. Dali mnogu boli ranata i dali davaat nesto za bolki. Jas nosam dve slatki bebcinja i najverojatno ke bide carski pa zatoa me interesira.
Pozdrav user posted image

Непосредна врска до пораките: 220
3.10.2010 9:52:46   
lukas
Mnogu me interesira dali vednas po carskiot se cuvstvuvavte olesneti, onaka kako sto velat onie sto bile prirodno i kolku vreme treba za da moze da stanuvas. Dali mnogu boli ranata i dali davaat nesto za bolki. Jas nosam dve slatki bebcinja i najverojatno ke bide carski pa zatoa me interesira.
Pozdrav user posted image

da ke se cuvstvuvas olesnato za bolki ne se sekiraj jas nemav posto me klukaja dodeka bev v bolnica so apoj hehe za bolki i ne osetiv voopsto za da stanam barem podviitkana da odma pocnav tretiot den na bolnica se sama da pravam,doma veke se podispraviv pokicka,nemoj ic da se sekiras ke pomini se i ke zaboravis se koga ke iscekuvas da gi vidis i da ti gi donesat,a za bolki ima no ne se strasni kuzne kolku barem prema mene jas mnogu lesno pominav...pozz i se najubavo ti posakuvam...

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот Merlin)
Непосредна врска до пораките: 221
3.10.2010 10:50:52   
Maca25
мерлин, после царски не смееш да станеш околу 24 часа од кревет, барем на мене така ми рекоа. Искрено мене првото станување ми беше лесно, затоа што одев да си го видам бебенцето, па бев целата полетна и не мислев на мојата болка. Но искрено болка како болка, рана како рана, боли, но не е нешто неиздржливо. Се чувствуваш олеснето, но немој да очекуваш дека после царски одма стомакот и оптоварувањето на половината ќе го снема. Мене раната ме болеше скоро 10 дена, но мислам дека после тоа одма си ги вршев сите работи по дома без проблем.
ти породи се , па мислам дека кога ќе ги видиш твоите две бебувчиња нема да мислиш ни на рана ни на болка.

< Поракaта ја уредил Maca25 -- 3.10.2010 10:51:19 >

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 222
3.10.2010 12:04:10   
lukas
ти породи се , па мислам дека кога ќе ги видиш твоите две бебувчиња нема да мислиш ни на рана ни на болка.

user posted image
potpis

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 223
3.10.2010 13:33:53   
arh_diz
merlin nemas potreba od zagrizenost. Jas stanav nekade posle 4 casa ne odev no me nateraa da sedam i dodeka lezev me teraa da gi dvizam nozete. A posle 7 casa me odnesoa vo soba i mi go donesoa bebeto i mozev da stanuvam da odam do wc ili pak da se izmijam kolku pobrzo stanes tolku podobro zatebe bar taka na mene mi vikaa doktorite i navistina taka. Za bolki mi dadoa posle carskiot i vecerta  pred spienje mada od ovaa vtora inekcija nemav potreba bev zaspana koga dojde sestrata da mi ja stavi inekcijata

Биди тоа што си

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 224
5.10.2010 6:59:16   
Merlin
Sigurno uste mi e rano da razmisluvam za poroduvanje 31 nedela sum ama so da pravam takva sum se da znam odnapred sakam. Inace stomakot epten mi tezi i sekoj den nesto me boli pa si vikam sigurno olesnuva posle poroduvanje, ne ocekuvam da go snem vednas neli toa e nevozmozno ama sigurno olku tezok nema da bide.
Inace predpostavuvav deka davaat nesto protiv bolki posle carskiot, stanuvaneto e najverojatno individualno.
Me interesira dali ima porodeni vo sistina i koj e protokolot tamu, dali koga si vo intenzivna ti gi nosat bebeinjata ili duri drugiot den ke gi vidis. Zasto znam deka tamu te ostavaat 24 casa na intenzivna.
Pozdrav na site user posted image user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

.
Jana9

Dali vasite deca cesto se razboluvaat?

Da (0%)

Ne (100%)

Број на сите гласови: 1

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!