RE: Широко повивање (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

lukas -> RE: Широко повивање (11.3.2010 13:25:22)

mozebi i veruvam.......

lukas -> RE: Широко повивање (11.3.2010 13:35:13)

neznam zosto ovie prepukuvanja....sekoj si pravi za svoeto dete kako sto mu odgovara...i potoa samiot ke si gi snosi posledicite kako mene sto nemoze nekoj da me ubedi da ne se nosi povoj taka i jas nemozam da ubedam nekoj drug vo sprotivnoto...POZZ

i   CACKO....MOZEBI I VERUVAM NA BABA MI I ZA DRUGI RABOTI MOZEBI NE, NEZNAM SAMO ZOSTO TOA TEBE TI E SMESNO.......POZZ

Adrijana -> RE: Широко повивање (7.5.2010 13:03:08)

Bevme denes na ortoped, i ni rekoa da ne nosime veke siroko povivanje[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], kukcinjata se super i pokraj toa sto Eva ne bese siroko povivana, taka da se dokaza, barem vo mojot slucaj, deka toa dali ke se poviva bebeto na siroko, nema vrska totalno, i deka siroko povivanje e lek, a ne preventiva.

Палешка РР -> RE: Широко повивање (17.5.2010 14:31:57)

И јас и го извадив широкиот повој и се двоумам дали да и го вратам [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

elle -> RE: Широко повивање (17.5.2010 14:35:45)

до 5 и пол месеци носеше нон стоп широк повој по препорака на ортопедот, а сега само за спиење и ставам,за една недела сме на ортопедски преглед па ќе видиме што ќе каже

Тања РР -> RE: Широко повивање (17.5.2010 14:38:44)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

И јас и го извадив широкиот повој и се двоумам дали да и го вратам [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Исто и јас веќе неколку дена не сум и ставила бидејки ми беше жал да не и е жешко. Деновиве терба да ја однесеме на ортопед. Аман веќе од болници[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Snowhite RR -> RE: Широко повивање (19.5.2010 13:58:10)

Ние пред некој ден бевме на ортопед, ми рече да продолжам со широко повивање до 6 месеци, иако е се во ред, ама јас се двоумам дали да го послушам, особено сега кога ќе фатат жештини, дали и тогаш да му ставам, 6 месеци ќе направи на 28 јули, и тогаш во најголемите жештини да го мачам со пелени, навистина не знам

big_mama817 -> RE: Широко повивање (19.5.2010 14:18:27)

snowhite мое мислење е дека треба да го послушаш докторот сепак за дете се работи нели за негово добро е

Slagjana -> RE: Широко повивање (19.5.2010 14:25:21)

И јас со истите дилеми. Сега си дојдовме од ортопед. Рекоа дека колковите се супер и друго ништо. Контрола на 6 месеци (сега има 3). Од што имаше гужва не прашав за пелените до кога. Ама ко ќе фатат жештини не планирам да и ставам. Еве наместо 2 тетри цело време носи по 1 па супер е. И друго мислев да прашувам ама заборавив. Дали сега смее да лежи под агол од 45 степени во количката? Таа веќе сака да седи [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Кога ги ставивте вашите деца во оваа положба?

Snowhite RR -> RE: Широко повивање (19.5.2010 16:28:52)

И јас мислам за некое време да му намалам, наместо две да му ставам една тетра и така до 6 месеци, а инаку што се однесува до седењето е рано Слаѓана, до 6 месеци не смеат да седат, а женските мислам и до 7

nadica -> RE: Широко повивање (19.5.2010 16:35:16)

еве ОВДЕ имаме дискутирано за седнување

Slagjana -> RE: Широко повивање (19.5.2010 17:34:22)

Знам за седнување дека е рано, мислев на лежење под агол од 45 степени во количката.

Niami -> Широко повивање (20.5.2010 10:30:02)

Zdravo na site, nova sum na forumov. Se nadevam ke si pomagame.  Ve molam dokolku go znae nekoj brojot i adresata od ordinacijata na dr. Vidoevski da gi napise.  Nikade nemozam da gi najdam. Pozdrav.

Leonida -> RE: Широко повивање (20.5.2010 10:33:11)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Niami

Zdravo na site, nova sum na forumov. Se nadevam ke si pomagame.  Ve molam dokolku go znae nekoj brojot i adresata od ordinacijata na dr. Vidoevski da gi napise.  Nikade nemozam da gi najdam. Pozdrav.

Ортомедика
ул. Христо Смирненски 4/2
Скопје

Тел. 02/3214076

Niami -> RE: Широко повивање (20.5.2010 10:40:15)

Leonida, mnogu ti blagodaram.

Leonida -> RE: Широко повивање (20.5.2010 10:44:35)

Нема проблем[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
btw Добредојде[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Snowhite RR -> RE: Широко повивање (31.5.2010 1:12:08)

Вчера ми кажаа дека имало некои пелени кои се користеле за широк повој, имено тоа е една пелена која многу лесно му се става на бебето, потанка е, а сепак му ги држела нозете широко. Имало мак. пр-во и словенски кои биле подобри. Ме интересира дали некој ги има користено, каде се купуваат, и колку пари се. Сакам да му купам, зашто иди лето и ми е страв да не почне да ми се потпарува.

BILE.F -> RE: Широко повивање (31.5.2010 11:34:15)

Snowhite, такви пелени има во Анжи и се околу 200ден!

arh_diz -> RE: Широко повивање (31.5.2010 11:58:59)

Kako izgledaat tie peleni moze li da postavite fotografija

Snowhite RR -> RE: Широко повивање (31.5.2010 12:21:13)

Мене ми рекоа дека ги имало во Зегин, па не биле скапи, зашто уште за 2 месеци не ми се исплати да давам многу пари, ама сепак ќе заштедам во перење и пеглање, а и во време со таа пелена, а и за бебушот ќе биде подобро мислам за летово. Ќе прашам, ако купам ќе ви кажам и ќе поставам слика. Поздравче [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

Snowhite RR -> RE: Широко повивање (31.5.2010 15:39:17)

А Биле знаеш како се викаат тие пелени, мислам како да прашам за нив?

Палешка РР -> RE: Широко повивање (31.5.2010 15:47:27)

Мислам дека тоа се фани гаќички Snowhite

lukas -> RE: Широко повивање (31.5.2010 16:13:51)

da fani se vikaat ama pak nekoj gi falat nekoi ne nekolku drugarki gi probale nekoi se zadovolni nekoi pak velat ne e istoto kako i so pelenite...pozz

Snowhite RR -> RE: Широко повивање (31.5.2010 16:15:50)

И јас сега чепкав и јас мислам дека најверојатно се тие фани, ама тие не се 200 ден, мислам се поскапи. Не знам Биле на кои мислеше

Snowhite RR -> RE: Широко повивање (3.6.2010 23:37:23)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

Вчера ми кажаа дека имало некои пелени кои се користеле за широк повој, имено тоа е една пелена која многу лесно му се става на бебето, потанка е, а сепак му ги држела нозете широко. Имало мак. пр-во и словенски кои биле подобри. Ме интересира дали некој ги има користено, каде се купуваат, и колку пари се. Сакам да му купам, зашто иди лето и ми е страв да не почне да ми се потпарува.

Да, фани гаќички се, прашав денеска во Зегин, околу 300 ден биле, ама подолго врме немал никој побрано и ги немаа на лагер

Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>