mamana -> RE: Егзема (атопичен дерматит) (25.7.2011 13:07:25)
|
rina 13 ne mislam deka treba da se otkazes, i ne se slagam so toa deka treba da cekas da pomine vreme. mislam deka treba da se traga po lekot, se dodeka ne se najde vistinskoto resenie. i jas sum od tie sto imaat eden kup kremi i sirupi po doma ama sto da se pravi, ako ne probas nema da znaes. Exomegata e dobar izbor ako vi odgovara. megjutoa ako problemot i ponatamu trae togas ima ispituvanja, da se najde pricinata za problemot dali preku alergo test ili slicno Veruvaj za se ima pricina. Samo problemot e dali moze da se otstrani toa sto predizvikuva iritacija ili ne. ako problemot e vo vozduhot, prasina i sl togas e potesko ama ako e hrana e lesno. So pravilna dieta se ke se resi. Mojata kerka e potezok slucaj, ima alergija na hrana plus na alergeni od vozduhot. maka macime ama tragame po lekot, i ne zastanuvame. pogore pisav za bioenergija, sega so toa se obiduvame, pa da vidime.... ne mozam da ja gledam i ne mozam da se pomiram so ranite po celi race i lice sto si gi pravi od cesanje, ne mozam da ja slusam kako place celi noki i kako vika mamo cesaj me, toa ne e normalno i nema da se pomiram, toa e problem koj mora da se resi....
|
|
|
|