Junona -> RE: Егзема (атопичен дерматит) (19.6.2012 6:32:39)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: tatence Vaka, gi imam procitano pogolem del od ovj forum i da kazam a voedno i daprasam nesto. Na tri meseci na maliot mu dijagnosticiraa atopicen dermatit,bevme na kozen i vednas afloderm,tie drugo ne znaat.Edno 7-8 dena go macjavme dodeka ne pronajdov na internet za stetnosta na kortikosteroidite i go batalivme,probavme Eucerin, ne e los,A-derma se pokaza dobra , megutoa pred edna nedela najdov na internet web strana od Srpska firma mislam deka kade imaat krema za egzema. Ja poracavme kremata, pred toa vnimatelno citav da vidam da ne ima kortiko,tie tvrdat deka se e na prirodna baza.Ja kupivme kremata,cini 50 evra kutivce 50 grama i se sokirav od rezultatite. Na vratot imase ne crvenilo tuku veke rana bese toa,vecerta stavivme,se vide podobruvanje,sabajleto pak i ne mozev da veruvam deka tolku brzo moze nesto na prirodna baza da dejstvuva.Pocna da me kopka toa sto go citav tuka za kremot of Bitola, i ovoj da ne ima kortiko, so kremot ni dadoa i deklaracija so sostav na koja pisuva deka nema kortikosteroidi. Dali nekoj ovde na forumot znae nesto za taa krema ,se vika Dermio a firmata e Bioeliksir? Tatence,ниту една крема не може да даде толку добри резултати ,ако е на природна база преку нок,ако нема во состав кортико.Ете го знаеш примерот со Цвета,кремата полна е со кортико ,а она сосема друго тврдеше и со години ги лажеше мајките кои спас бараа кај неа.Јас немам слушнато за кремата за која пишуваш,ама на твое место би дала примерок да се испита составот.
|
|
|
|