LoveableMe RR -> RE: генетско испитување (26.1.2015 13:11:16)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina Mene mi treba transfuziolog sto se zanimava so vrodena trombofilija maticniot gin mi rece oti ne site transfuziolozi se zanimavaat so ovoj problem celata sum zbuneta ciklusot mi kasne 8 dena uste mi nema dojdeno ke cekam do pon pa ke odam na ginekolog ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88 Kapina pa konsultiraj se so Lazarevski i tamu imaat transfuziolog a ako ne neka ti preporaca nekoj. ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina abe on mi kaza da ispitam vrodena trombofilija dr lazarevski e sega na mene mi treba transfuziolog sto se zanimava so taa problematika i on mi kaza oti i oni imat transfuziolozi tamu no mene mi treba preporaka za transfuziolog na klinikata za transfuziologija sto se zanimava so ova problematika plan mi e tamu da ispitam a da se sovetuvam so transfuziolog od sistina okolu toa kakva terapija ke mi davat dali ke mi davat terapija ili ne oti jas imam ispitano za steknata trombofilija i bese vo red naodot no za vrodena ne a vo mojata familija ima bolni od tromboza i ni ee nasledna jas neznaev pred nekojden mi kazaa zatoa majka mi koga bila bremena so mene dobila tromboza prethodno e imala eden mised ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00 Kapina vo Sistina sum kaj Gerasimova, a na klinaka do sega sum bila kaj Elena Petkovic, Grubovic, Rumjanka Apostolova i kaj eden albanec, a na privatno i kaj Koco od site tie najzadovola sum od Elena Petkovic mlada doktorka e i mnogu razbrana, a za Rumjanka i Koco na klinika gledaj da gi izbegnes jas vo nekoja druga prilikake vi pisam kolku loso iskustvo imav, koga ostanav bremena i koga otidov kaj Rumjanka imav premnogu loso iskustvo, tolku mi se derese zamislete sto mi se slosi nesakase nisto ni da mi prepise nitu da me bocne, se iskara so sestrata i se poremeti skoro site imaat mnogu loso iskustvo so nea. Kaj mene vo bremenost mora i na sekoi dva meseci da se proveruva zosto rezultatite mi beaa mnogu visoki i ne dobri, ako nesto imas da me prasas nema problem pisi mi ke te informiram, poz _____________________________ Obidi = 2 god. i 6 meseci, 3 inseminacii = /, dve IVF na spontan ciklus = /, 1 IVF= /, histeroskopija=otstranet septum, 2 IVF zamrznati embrioni= / terapija = kleksan inekcii ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko Капина не знам дали постои некои таков каков шѓто ти бараш на клиника ама сите би требало да ти завршат работа и да ти препишат земање на крв за било кој параметар што се испитува на Клиника. Јас денес бев на Транзфузиологија кај Јани Ангеловски. Убав впечаток ми остави докторот. На упатот ми пишуваше само тромbо тест а тој заокружи еден куп испитувања на многу параметри и за вродена и за стекната тромбофилија. Јас лично мисалм дека ако ти е само за испитување а не и потоа за консулатција можеш со било кој лекар да завршиш работа.
|
|
|
|