LoveableMe RR -> RE: генетско испитување (11.11.2014 12:58:06)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE zdravo devojki, sabajle bev kaj Petanovski razgovaravme I konecno od cetvrtok pocnuvam so superfakt 0.3, inaku barav da mi preporaca koi drugi ispituvanja da gi napravam vo meguvreme I mi rece da ispitam Hemostaza na D dimeri i APTT i APCR i vitamin D. A na maticniot koga mu barav da ispituvam D dimeri mi vika abe ajde sto se zamaras, i me presence, ah lele. Me interesira vo Drzavna kolku se ceka rezultat za Ddimeri i kolku kosta? Se javiv vi Hemolab tamu e 2200 den i se cekale rezultati 5-7 dena... pa neznam dali ke imam vreme da cekam za vo drzavna? Pzdrav i so Gospod napred ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina I tamu na transfuziologija se cekat edna nedela rezultatot od afa I site tie ispituvanja. vitamin d jas ispituvav na endokrinologija ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88 Sole jas minatata nedele ispituvav d dimeri i f-ri na hemostaza,i rezultatite gi dobiv istiot den. Otidi si na drzavna so prioriteten upat za da ne davas mnogu pari na privatno(450den plativ),a za tie drugite ispituvanja neznam kako ti se ,ako ti se hitni privatno ispitaj si gi. ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR Значи, доколку бременоста заврши во првите недели, конкретно при ИВФ, и ако тоа се повторува препорачуваат да се направи следното, со упат од матичен гинеколог: - Генетска анализа за тромбофилија (за двајцата, преку крв, 1200 ден.) - Анализа на ANA, AFA и ASA (за мене, преку крв 700 ден) - HLA типизација за двајцата (3000 ден) Позз Sole, се испитува на Трансфузиологија, а и на Институт за ембриологија и хумана генетика, позз
|
|
|
|