sesilia -> RE: генетско испитување (1.4.2013 13:55:17)
|
девојки веќе 5,6 дена ја читам темава,конечно стигнав до крај.би замолила некој да ми одговори,пошто сама си ги барам одговорите. Значи имав 2 спонтани,еден во 5та еден во 9 нед,плодот престанал да се развива.После првиот ми рече само брисеви и испадна уреаплазма др ми рече дека тоа била причината.сега после 2от,ме прати на трансфузиологија,уште додека беше плодот во мене и таму ми испитаа 9 работи,уште чекам резултати.Др.Самоников од трансф.ми рече да си испитам и генетски на имунологија.И спомнав на гинекологот ,она вели немало потреба овие биле побитни од трансфузиологија,али јас решив да ги направам. Од она што читав најбрзо се прават на МАНУ.Би замолила за телефонче,дали да ја чекам мструацијата или нема врска кога? За крв значи да ни земе гинекологот. Потоа кои се испитуванја се прават? Штоа е тоа антиспермални антитела?Какви се мутации?ХЛА?Ве молам да ми објаснете,зошто матичната нема да знае да ми го напише упатот. И за сперма дали се носи или како? Се закажува ли и колку се чекаат резултатите?
|
|
|
|