LoveableMe RR -> RE: генетско испитување (13.1.2014 10:06:25)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: kate.. anapetar daj boze da dobies pozitiven odgovor me interesira na koja klinika ispitiuvase kariotip i od kogo treba da zemam upat i so pari kosta toa ispituvanje planiram i jas toa da ispituvam a i genetsko ke ispituvam ИЗВОРНА ПОРАКА: nataly86 Кариотип се испитува на клиника за гинекологија со упат од матичен гинеколог и за тебе и за сопругот. Фала Ви за честитките, сите што поскоро да си видат [sm=modricrtici.gif] Јас се решив утре рано одам да испитам бета ХЦГ да не мислам и раат да спијам, многу ми е далеку четврток, се некој црни мисли ми летаат да не случајно е вонматерично и сл. [sm=zmeden.gif] Тоа е хормони[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: АнаПетар Кате, малку да ги исправам дадените информации за кариотип погоре - јас испитував на 6.12 и ме вратија за упатот, па затоа еве: Кариотип се испитува на Гинекологија точно, и тоа кога ќе влезеш ги поминуваш шалтерите, вртиш десно, влегуваш низ врата на која пишува ХПВ и одиш право се до соба 9 - таму се испитува. Сега за упатите - за жената треба специјалистички упат (не лабораториски) од матичен гинеколог кој треба да гласи за Медицинска генетика. Ова ти го кажувам бидејќи мојата матична појма немаше за каде да го напише упатот па морав самата да пребарувам и прашувам. А ми го вратија упатот бидејќи место специјалистички матичната ми даде лабораториски, туку за среќа крв ми зедоа без проблем, само упат однесов по една недела. За мажот треба специјалистички упат од општ матичен лекар исто да гласи на Медицинска генетика.Ако матичниот лекар ви прави проблем затоа што треба да издаде упат до Гинекологија, кажете му дека сте се јавиле на Медицинска генетика и така ви кажале (а така и е, ама општите лекари знаат од ништо нешто да направат проблем). Испитувањето чини по 700 денари за секој (значи вкупно за двајцата 1400 денари). И друго нешто важно, крв за кариотип земаат само во вторник и петок, па имајте во предвид тогаш да одите. Не е на закажување со Мој термин, но упатите мора да бидат електронски ( а не рачно напишани, не ги примаат на шалтер). Гужва нема, ние брзо завршивме. резултати се чекаат најмалку еден месец. Се надевам ти помогнав. Поздрав и со среќа ИЗВОРНА ПОРАКА: kate.. prasanje sega mi stom upatite se elektronski znaci moram da gledam vo isti den da bide i za mene i za mas mi za da ne odeme dvapati za skopje posto ne sme od skopje
|
|
|
|