sunchips -> Дали би живееле во странство? Каде и зошто? (29.11.2009 7:41:38)
|
Gledam deka na forumov ima ringerajki pokraj od Makedonija i od nekoi drugi drzavi, pa me interesira za onie od Makedonija dali dokolku bi imale moznost bi se preselile da ziveete vo stranstvo. Se razbira deka zivotot nadvor od MK ima svoi prednosti i slabosti, no mislam deka pred se zavisi od licnosta, dali moze da zrtvuva raboti kako blizina so roditelite, prijatelite od detstvo, sredno uciliste, fakultet za smetka na nekoj podobar sistem i podobar standard vo koj ne bi se zamarale i nervirale so gluposti kako vo MK od tipot: vrska za kaj doktor, za na fakultet, za rabota, diskriminacii, nepravdi... pa i ziveenje so svekrva [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mene licno mi nedostigaat samo roditelite, rodninite i prijatelite, ne sum nekoja mnogu nostalgicna licnost, pa ne mi pagja tesko sto sum daleku. Sega najgolem problem mi e samo toa sto kerkickata seuste nema videno nikoj od niv vo zivo i sto nema da ja imaat taa vrska baba-vnuka, dedo-vnuka, tetka-vnuka.....sto sekako mnogu znaci za razvojot na deteto, kolku i da i posvetuvame vnimanie i da ja opsipuvame so ljubov nema da bide isto. Zatoa ke se trudime barem ednas godisno da odime vo MK zaradi nea. Kako se cuvstvuvate site vie sto ste nadvor? Ajde vase mislenje, dali bi svrtele nova strana, kuferite i preku granica?
|
|
|
|