pacuvce -> RE: Дали би живееле во странство и каде? (12.12.2009 11:37:43)
|
Ima nekolku mesta kade sto bi ziveela. 1.Belgrad...Mojata neostvarena zelba.Koga trebase da se zapisuvam na fakultet insistirav,no togas besneese vojna i moite ne sakaa da cujat.No si vetiv sebesi deka koga-togas ke otidam da ziveam tamu...Sega kako sto mi izgleda,izgleda ke bide koga ke odam vo penzija[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]...BTW za 8-mart mm me odnese na osmomartovsko patuvanje vo Belgrad,ama vremeto bese katastrofa,taka sto mnogu malku uzivavme vo negovata ubavina.Ama zatoa se najadovme slatki vo slatkarrnicata vo samiot centar... 2.Istanbul...Ne poradi Seherezad ha,ha,ha...Tuku zatoa sto se oduseviv od cistotata,ljubeznosta na negovite gragani,ubavinite na Otomanskata imperija...Pred da odime site ni velea-Sto barate tamu,samo dzamii ke gledate...Tie sto ne bile ne znaat sto propustaat...Ubavina koja ne se opisuva so zborovi...A za mladite Turci nemam zborovi...Moderni,urbani...Se naj,naj... 3.Graz...Bev tamu mnogu mlada,so nepolni 18 godini,i definitivno gooolema razlika vo mentalitet i odnesuvanje...Malku lugeto se ladni i distancirani,no zatoa se funkcionira besprekorno... I vo mnogu drugi mesta bi sakala da odam.Go terav mm da odime za Qatar,bidejki tamu baraat luge so iskustvo vo naftenata industrija,ama nema sansi...Toj e eden na mama i toa ne doaga vo predvid...
|
|
|
|