Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Децата како јазични иноватори 10.3.2013 22:44:32
tnade
eve nekolku bisercinja i od Teodora banana-maja nana fustan-tusan kompjuter-putelj sporet-poet cokolino-totoino penkalce-pisance jabolce-daboce... ama mele kako vodenica, samo brmci nesto
RE: Децата како јазични иноватори 1.6.2013 14:29:04
rina13
Во последно време почна да ги изговара правилно зборовите но сеуште имаме бисери: птици-ципи бокс-боцк јагоди-јагоје слонови-тоној(изгледа ој и значи множина ) павлака-пакаја млекце-мецке WC-деце каде си- деси криј се- кисе
RE: Децата како јазични иноватори 5.6.2013 22:43:07
sandriana RR
Eве ги "бисерите" на Т (секој ден има по некој нов збор на репертоар, и во принцип не прави големи утки, ама овие се за на тапет) канго - чоколадо уда - вода очи - очила, наочари (а за око вели оче) јата - врата чучето - столчето
RE: Децата како јазични иноватори 6.6.2013 15:28:07
princessa
Natalija zbori kako naviena po cel den, ma da na 25 meseci seuste nemoze da gi izgovara site glasovi. Najinteresni zborcinja sto gi kazuva se: tato digni me - tato dingi me vrti - uti sladoled - ado karamela - mela praska - paka kambanata cuka - kambata tuka za nea si vika Nateto i sto ida vidi po pat go povikuva, naprimer ke vide tramvaj i vika: tuta dojdi nateto ili tao tuto tao Ima mnogu biseri, se znae i veke pazime sto zborime zasto e tuzi baba. Ako i se potskaram koga doaga tatko i vednas mu se zali: mama kaa, Nateto luta . (toa deka sum i se karala i sum bila luta na nea), a be smeski. Sega i e hit reklamata za boom tv i koga ja gleda pee: gedaj me gedaj
RE: Децата како јазични иноватори 6.6.2013 15:42:52
mama_06
Син ми има 16 месеци и изгледа ќе е голем тужибаба. Им се испразнила батеријата на лап-топ и баба му рекла: .ту, пусто едно, не можам да ти пуштам музика,,. Идеме ние од работа, тој ме фаќа за рака, ме носи кај компј. и вика : путо ено! аа ааа ааааа(демек пее) ассссс (ашшш),,
RE: Децата како јазични иноватори 6.6.2013 16:36:33
princessa
i neznam drugo sto i e fintata, site glagoli i zavrsuvaa na -aat: nankaat, odaat, kekaat , bankaat, gunkaat(se gushkat), tunkaat ( se baknuvaat) itn. a i za sirenje vika: cin-cin i za jogurt vika: ogo Ima eden kup smeshki ama na covek ne muteknuva se vednas.
RE: Децата како јазични иноватори 28.7.2013 20:43:03
Felly RR
Морав да отворам РР, за да го запишам бисеров, уствари и не знам дали е баш така, оти на секое има различен изговор. дисквалификуван = дистваликифуван Исто пред некој ден си одиме дома, и по пат не стемни, а таа натажена ми вика: - Мамо, оти олку брзо се занојчи (по прилепски нели )