|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр...
25.7.2010 0:11:26   
JELENA ACE
Zdravo na site dali znae nekoj da mi kaze kako da znam dali imam ovulacija imam redovna menstruacija i hormonite gi ispitav i tie mi se vo red

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 251
25.7.2010 0:17:04   
Тања РР
Јелена Аце КЛИКНИ ТУКА, може да ти помогне.

ТУКА пак имаме дискутирано за следење на овулацијата.

Се надевам дека ќе ти помогне. user posted image

< Поракaта ја уредил Тања -- 25.7.2010 0:20:02 >

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот JELENA ACE)
Непосредна врска до пораките: 252
25.7.2010 0:17:25   
Палешка РР
Клик тука,
Клик тука,
Клик тука

Исто така во аптеките се продаваат тестови за овулација.
Се надевам дека скоро ќе бидеш наша user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Палешка -- 26.7.2010 23:22:39 >

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот JELENA ACE)
Непосредна врска до пораките: 253
26.7.2010 0:42:19   
Natasa981
Тестови за овулација на база на плунка НЕМА во ниедна наша аптека, барем сега засега. Ако некоја скоро купила микроскопче Мејби-бејби Ве молам да пише каде,зашто веке подолго време барам и нема. Поздрав Рингерајки!user posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 254
26.7.2010 12:50:50   
Sajna
MAYBE BABY jas go kupiv od Belgrad za 18 evra , so prvoto dete od prva ni se fati i znaevme deka ke bide zensko i se , ama eve sega vtor pat nesto ne ni ide i doktorot sega mi prepisa klomifen pa ke vidime , eve prasuvam segde kakvo iskustvo imate so toj lek mnogu me interesira... Blagodaram
i ti posakuvam sreka i na tebe

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 255
26.7.2010 21:21:44   
zorana
Sajna Klomifenot e prva terapija se dava ako nemas ovulacija Se dava ako imas policisticni jajnici inaku steten e ke ti napravi cisti Od klomifen 25% se trudni ama ako se pogodi indikacijata Jas primam momentalno vo kombinacija so suprefakt i merional ne cuvstvuvam nisto Porano kaoga primav samo klomifen imav glavobolki.Valjda dr procenil deka treba da primas

Непосредна врска до пораките: 256
27.7.2010 0:06:39   
iki82
Sanja jas go piev klomifenot poslednive dva meseci. Imam policisticni jajnici ama kaj nas i spermogramot na mm ne e ok. Znaci prviot mesec imav ovulacija, ama me bolea jajnicite i custvuvav poduenost, kako i da e se postigna ovulacija se bese vo red, no ne dojde do bremenost. Sepak toa zavisi neli od mn faktori ne e samo do klomifenot. Vtoriot mesec piev pak klomifen pa primav pregnil inekcija zaradi sto pravev inseminacija. Togas ne mi prsna folikulot i mi se napravi cista i me bolea jajnicite edno dve nedeli. Ne znam dali bese toa od klomifenot ili od pregnilot. Znaci se pravat cisti tocno, no tie vo 99% isceznuvaat pred da dobies i so menstruacijata se cisti se. Taka da ako imas problem samo so ovulacija imas golemi sansi za uspeh so klomifen. Jas piev najmala doza od 50 mg i imav super reakcija na nego. 

(Одговор на членот zorana)
Непосредна врска до пораките: 257
27.7.2010 0:29:40   
suzeto
kakvi cisti se pravat od klomifenot

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 258
27.7.2010 0:43:49   
iki82
pa takvi suze..folikularni cisti ili corpus luteum cisti. Znaci ako folikulot ne prsne prodolzuva da raste i se pravi cista, koja obicno ako ne si bremena i dobies menstruacija se cisti samata. Ne se opasni ama ne se prijatni i se mn cesta pojava od klomifenot, zatoa treba redovna kontrola koga primas terapija za stimulacija.

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 259
27.7.2010 8:25:18   
Sajna
lelelle lugee strav me faka :( kaj nas site testovi se ok i na MM se e ok ama ete doktorot vika deka psihicki sum preopteretena a so toa sum bila i pod stres...pa sega mi gi kaza klomifen...pa zdravje naredniot mesec ke probame user posted image

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 260
14.8.2010 16:56:50   
Idna mamica
http://www.youtube.com/watch?v=nLmg4wSHdxQ&feature=related   Еве тука може да видите како настанува овулацијата,мошне интересно  видео

Непосредна врска до пораките: 261
18.8.2010 16:39:11   
biba983
Ова го јадевте на сабајле и двајцата???

(Одговор на членот lili26)
Непосредна врска до пораките: 262
19.8.2010 13:31:52   
Idna mamica
Биба биди малку појасна!!

(Одговор на членот biba983)
Непосредна врска до пораките: 263
19.8.2010 17:50:07   
biba983

ИЗВОРНА ПОРАКА: lili26

vaka mene mi kazaa:kilo bademi meleni
                                 kilo orasi meleni
                                 kilo lesnici meleni
                                 kilo med.
se mesa ova i se jade sekoe utro so drvena lazica,po edna lazica dvajcata.
A jas nemozev da ostanam bremena dve i pol godini,me posovetuva da probame nautro so... i zamislete ni uspea(doro priznavam,mesecot pred toa piev i klomifen edna doza,ali toj mesec koga ostanav ne  ;-))

Mislev na receptot dali i dvajacata da go jadat koga se jade .... toa

(Одговор на членот lili26)
Непосредна врска до пораките: 264
19.8.2010 18:44:04   
Natasa981
да,најверојатно и двајцата треба да го јадат..изгледа вкусно и вреди да се проба,нема што да се изгубиuser posted image

Непосредна врска до пораките: 265
22.8.2010 15:42:17   
fiore
zdravo na site!eve me i mene posle nekolku vreme otsutna.sakam da vi kazam i jas eden recept za bremenost.vo 2,5 litri voda se stava 10g. karafil i se vari caj.cajot treba da vari dodeka ostanat samo tri casi.tie casi se pijat tri veceri po edna pred spienje zasladeni so secer po  zelba.ovoj recept se pravi samo tri meseci,ama po zavrsuvanjeto na menstruacijata. 

Непосредна врска до пораките: 266
25.8.2010 18:31:21   
Natasa981
Женски, ме интересира дали кревањето нозе ( перниче под задник) после однос и подолго лежење во кревет после однос влијае врз зголемување на шансите за забременување..? може ли некоја од вас да го сподели искуството во тој поглед,би била благодарна! поздравчеuser posted image

Непосредна врска до пораките: 267
25.8.2010 18:51:00   
Natasa981
да појаснам поточно:би сакала да споделите некој марифетuser posted image , штознам некоја финта,цака или сл. што мислите дека ви помогнала за зачнување...не во поглед на исхрана,чаеви или витамини,туку на пр. поза,обичај, навика,пракса која сте ја примениле а потсвесно верувате дека потпомогнала да останете бременаuser posted image   фала и поздрав!

Непосредна врска до пораките: 268
31.8.2010 14:59:33   
biba983
Natasa година дена кревам нозе после однос, го практикуваме претежно навечер за да лежам, пред свршувње ОБАВЕЗНО ставам перницџа под колковите и уште ништоuser posted image . Јас мислам дека тоа можда ги зголемува шансите но не е пресудно. Али нема штета да се практикува. Можама само да Ни посакам срека на ситеuser posted image

Непосредна врска до пораките: 269
6.9.2010 23:56:07   
tea30
Mene dokorkata mi dade klomifen bidejki folikulite ne mi dostignuvaat golemilna kollku sto e potrebna, a mi rece deka i leviot jajnik mi e mnogu mrzeliv, dali klomifenot ke mi zavrsi rabota za stimulacija na folikulite i jajnikot, ima li nekoj vakvo iskustvo?

Непосредна врска до пораките: 270
13.9.2010 14:49:05   
gulabica
user posted image bi sakala da mi kazete od vase licno iskustvo,bidejki na forumov sretnav i procitav dosta pisma od devojki,zeni majki i nekoi koi ocajno sakaat da stanat majka...a koj ne bi posakal..jas sum edna od niv koja edvaj cekam da stanam majka.t.e da zabremenamuser posted image do sega imam napraveno mnogu ispituvanja i se mi e vo red..od hormoni,jajnici znaci nemam nikakov problem,osven toa sto imam nereednovna menstruacija i nemozat da mi gi odredat plodnite denovive...piev nekoi tableti mislam deka se vikaa chlorafenikol ama seuste nisto veke edna godina se trudam ama nisto...sega sekoj mesec ja sledam ovulacijata....sakam da ve prasam dali moze da se zabremeni odma posle zavrsuvanjeto na manstruacijata ili mora da pominat tie 14 dena da dojde ovulacijata..ne mi e jasno?sega se naogam vo nekoj cuden period neznam mozebi zatoa sto sum opsednata so toa deka navistina edvaj cekam da ostanam bremena...imam ppojaceno belo pranje,t.e sekret a i nekoi cudni bolki vo stomakot,i vrtoglavica,ama mi zavrsi na 03 ovoj mesec  a sega sme 13 znaci za 10 dena mozno li e da e fateno.ima li nekoj slicno vakvo preziveano...ve pozdravuvam site i se nadevam deka nekoj ke mi dade sovet sto da pravam...fala vi odnapred...

(Одговор на членот tea30)
Непосредна врска до пораките: 271
13.9.2010 15:35:24   
vezilka RR
Овие симптоми кои ги кажуваш можа да значи дека токму сега ти е овулацијата..па напред во акција :)))))

(Одговор на членот gulabica)
Непосредна врска до пораките: 272
2.10.2010 2:19:13   
Beluvce
zdravo na site
jas od pred nedela dena sum na forumov i eve posle 1 godina brak za prv pat resivme so soprugot da ostanam bremena.posledno imav od 19 do 23 septemvri pa od kaj 25 septemvri eve do denes 1 oktomvri imame so soprugot ednas vo denot odnosi za da ostanam user posted image .'Sakam da ve prasam tie sto se poiskusni dali e dovolno vo plodni denovi da se ima ednas vo denot sex ili treba poveke pati.....a za poveke ne znam dali ke uspeeme zosto mazot mi e 10 saati na rabota user posted image sose odenje idenje i 12 user posted image go faka.
kako sto kazav znaci se obiduvame za prv pat i goa citam vo forumov deka nekoi parovi dolgo vreme se obiduvaat za bebe me faka strav.
fala odnapred za vasite mislenja
pozdrav

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 273
2.10.2010 23:07:00   
baby mama
Ne mislete mnogu, opustete se koga vodite ljubov. I kaj mene bese taka. I edno vreme si rekov dosta e vekje ne se zamaram, koga ke bide togas. Ke cekam. Daj sega da se fatam da go zavsam fakultetovuser posted image i togas bidna bebeto. Inaku vo plodni denovi po ednas dnevnouser posted image user posted image user posted image

Always kiss your children goodnight - even if they''re already asleep.

(Одговор на членот Beluvce)
Непосредна врска до пораките: 274
2.10.2010 23:33:24   
Beluvce
baby mama abe jas ne mislam na toa mnogu, uste ne sum naviknata deka ne pazime veke....user posted image
pred 1 nedela pocnav da pijam folna.....citam deka i caj od zalfija bilo ubavo..ama jas ne ziveam MK i ne znam ovde dali go ima toj caj.......se nadebam do krajot na ovaa godina ke gi vidam user posted image
pozdrav

(Одговор на членот baby mama)
Непосредна врска до пораките: 275
Страница:   <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.