|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр...
19.10.2010 13:30:31   
misla
zdravo na site imam edno prasanje veke podolgo vreme i me interesira macinata treva dali dava nekoj efekt i dali nekoj veke ja isprobal...? vi blagodaram na odgovorite..

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 301
21.10.2010 20:25:18   
Contesa
Pocituvani na Forumov,
Bi sakala da se osvrnam na upotrebata na multi vitamini i minerali kako combo complex, koj sekojdnevno se zima vo Amerika, vo periodot koga rabotite na zabremenuvanje, znaci prenatal, za vreme celata bremenost i post partum. Veruvajte deluva fascinantno, postojat i dr. organski preparati za taa namena, koi se super. Citam, jako pogresni raboti na Forumov, se davaat hormoni po nasive kliniki kao bonboni i kapom i sakom, sramota do kade e dojdena nasata nemarnost, i ne profesionalnost. Isto ne vredi zemanje na Aspirin ili sl. analgoantiperetici, kaj zeni koi se na konjski dozi na hormoni. Smetam deka IVF se svaka prelesno, sto e jako, jako pogresno, toa e edna svirepa, jako invazivna metoda so jaki, jaki posledici....ako rodite, pak i ima nekoja sadisfakcija, no ako pominete niz hororite na povekekratnoto IVF i nema aber od dete, ramislete za nesakanite efekti, koga ke dojde vremeto na naplata. Ne sakam da razocaram nikogo, no luta sum na kolegite po nasive kliniki, koi samo stancaat IVF, kaj sekogo, i kaj kogo mora i kaj kogo ne mora, ocigledno samo i samo poradi cash. Ako ima zainteresiranost ke pisam poveke, za ovoj po mene najdobar preparat, koj jas pocnav da go koristam, Blagodaram.

(Одговор на членот misla)
Непосредна врска до пораките: 302
21.10.2010 22:25:41   
babyhope
Contesa мила
Секако дека не интересира секое искуство особено од земји кои се понапредни или пак имаат поинакво искуство од нашето. Еве мене лично ме интересира комбо комплексот, и други видови на  препарати на билна основа. 
Дали имаш слушнато и за препаратите на Herbalife и нивните ефекти. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Contesa)
Непосредна врска до пораките: 303
21.10.2010 22:30:55   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: Contesa

Citam, jako pogresni raboti na Forumov, se davaat hormoni po nasive kliniki kao bonboni i kapom i sakom, sramota do kade e dojdena nasata nemarnost, i ne profesionalnost. Isto ne vredi zemanje na Aspirin ili sl. analgoantiperetici, kaj zeni koi se na konjski dozi na hormoni. Smetam deka IVF se svaka prelesno, sto e jako, jako pogresno, toa e edna svirepa, jako invazivna metoda so jaki, jaki posledici....ako rodite, pak i ima nekoja sadisfakcija, no ako pominete niz hororite na povekekratnoto IVF i nema aber od dete, ramislete za nesakanite efekti, koga ke dojde vremeto na naplata. Ne sakam da razocaram nikogo, no luta sum na kolegite po nasive kliniki, koi samo stancaat IVF, kaj sekogo, i kaj kogo mora i kaj kogo ne mora, ocigledno samo i samo poradi cash. Ako ima zainteresiranost ke pisam poveke, za ovoj po mene najdobar preparat, koj jas pocnav da go koristam, Blagodaram.

Contesa, за тебе можеби погрешно, но за некого единствена надеж за дете. Имаме и мајки кои по пат на IVF добиле деца, па сега се во нивните прегратки. Да не газиме еден метод за да промовираме друг. На секого нешто му помогнало и секој ќе проба се за да добие дете.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 304
22.10.2010 1:27:53   
Contesa
Pocituvani babyhope i moderatorot Палешка,
Se izvinuvam sto navrediv necii emocii, ne bi bese intencijata voopsto takva. Voopsto ne me razbravte Ggja Paleska, ne se raboti za gazenje na IVF, za da se promovira dr. metod. Jas ne govoram za toa, combo complexot e pomos pred vo tekot na bremenosta i postpartum, prakticno pomaga vo zabremenuvanjeto i odrzuvanjeto na bremenosta, kako i vo postpartalnata faza, i e jako dobar preparat jako koristen na Zapad, toa Vi e klasicen Ustav za bremenost, prakticno zakon i MUST. Me iritira sto nikoj ne prasuva sto posle site tie intervencii i propali IVF, koga ke vidite zeni so jako agresivni formi na canceri na dojka, ovariumi, uterus i sl., veruvajte takvi slucajevi gledam sekojdnevno na svojata klinika.....prvo prasanje vo protokot sto im go postavuvame e, dali ste bile na ekstenzivna hormonalna terapija, i tuka se e jasno.....
Inaku, mozebi i jas licno ke zavrsam na IVF eden den, i togas ke go spodelam i toa iskustvo so Vas na forumov, no se obiduvam da storam se i da gi bukvalno iskoristam site mozni opcii, pred da dojdam do toa, toa mi e krajno...Ova e sepak America i se se obiduva prvo, se sledat site mozni ruti, bidejki na krajot nikomu ne mu gine IVF, veruvajte! Jas samo sakam da ja animiram nasata javnost, da jako vnimava vo sproveduvanjeto na IVF kaj nas, i licno bi sakala da gi posetam nasite FC-fertilni kliniki, da gi napravam site ispituvanja i kaj nas i da gi sporedam so svoite, napraveni vo par elitni kliniki vo Canada i USA. Potoa se bi prokomentirala na Forumot i bi gi komparirala svoite rezultati i opcii. Da zavrsa, IVF tuka se odviva po sosema dr. protokol negoli kaj nas, prema toa, mislam jasna sum dovolno. Ako e potrebno bi Vi pratila Priv.poraka Ggja Paleska, za dodatni objasnuvanja, blagodaram.

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 305
22.10.2010 15:18:41   
misla
draga kontesa dali mozi da prasam nesto vo privatna poraka kaj tebe?

Непосредна врска до пораките: 306
28.10.2010 1:10:27   
suzeto
jas se slozuvam so Contesa,taa kako sto napisa ne se raboti za gazenje na ivf no stvarno kaj nas dr.prvo sto ti vikaat ivf,duri i na tie sto se malku god vo brak i ne probale polesni metodi,a za tie sto stvarno nemaat izlez se slozuvam da napravat ivf,evo primer jas koga pojdov na dr.za endometriozata odma mi predlozija ivf bez nikoj drug predlog,a jas na prvo dete ostanav bremena bez ivf
Contesa jas sum zainteresirana za preparatot,ako moze nesto poopsirno

(Одговор на членот misla)
Непосредна врска до пораките: 307
28.10.2010 13:43:04   
Popce
Многу размислував пред да го поделам моето искуство, сепак сметам дека моево искуство може на некој да му помогне...

13 години сум во брак, со два спонтани абортуси во првата година од бракот за кои не се најде медицинска причина (така требало да биде). После тоа 9 години не останував бремена,  не се секирав има време.... па не се фаќаше, па ЦИН 2 па конизација па пауза 6 месеци па нејќе да се фати, па депресија... Се додека не си кажав, како е господ никој не е и се опуштив. Кога правевме бебе, не мислев на памперс и на цуцли и колку се слатки бебињата туку мислев на романтика, вино, атмосфера, набавив секси веш и не го оптеретував мм со правење бебе туку го заведував... И се фати од втора (вториот месец после промената во мојата глава). А имавме огромен притисок од цела околина, што чекате, како другите да сакаат внуче повеќе од нас ?????????????. Сега имаме син 3 год.

За второто, пак ја заборавив формулата и пак тргнавме со проект правиме бебе. Плоден ден ми е тогаш и тогаш и јас го чекам мм на врата, ајде плоден ден е што чекаме!!! Нервозна ифрит! И пак не се факќа 2 години, е беља работа. Додека не дигнав рачна, и престанавме да правиме бебе а почнавме да водиме љубов.
Е драги мои РР претпоставувате: пак се фати овојпат од одма. Сега сум 20 недели и чекаме бебушка и сме на седмо небо.

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 308
28.10.2010 19:15:26   
Natasa981
Браво Попче! Ми го разубави денот! Овој твој пост ме охрабри, навистина. Ке си го читам секој ден.
За да ми в л е з е во глава дека се што правев до сега е погрешно.

Поздрав до тебе!user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Popce)
Непосредна врска до пораките: 309
29.10.2010 8:41:22   
Popce
И уште една работа ми текна: колку луѓе познавате што имаат посвоено дете и после година-две останува бремена жената и раѓа нивно дете?

Значи, се опуштиле и оп!!!

Јас лично познавам три такви случаи. Психата може човек да го издигне до невидени граници но може и да го затвори во сопствениот оклоп!  

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 310
1.11.2010 18:42:06   
wannna baby
user posted image Kolku ubava prikazna user posted image Ke ja citam sekoj den. pozdrav i receptot Vi e odlicen da vodime ljubov a ne da pravime dete user posted image

Непосредна врска до пораките: 311
1.11.2010 18:45:03   
wannna baby
Dali nekoj e zapoznaen so vitamini pregnazone dali gi imate upotrebuvano i kako Vi se odrazile ? Mene mi gi preporaca edna drugarka koja ostana trudna, deka gi ima pieno pred da zatrudni i pomagale vo snabduvanje na organizmot so site potrebni vitamini i minerali vo postapka na zabremenuvanje pa i posle.

(Одговор на членот wannna baby)
Непосредна врска до пораките: 312
1.11.2010 22:01:40   
cece81
Popce blagodarime za sovetot mila, vo pravo si ! Ti posakuvam lesna bremenostuser posted image ......

Непосредна врска до пораките: 313
3.11.2010 11:12:54   
Popce
Сакам да ви кажам дека сум многу среќна што позитивно го разбравте мојот пост. Кога јас не можев да забременам, ми беше многу тешко кога некој ми солеше памет.

Фала и на убавите желби за мојата бременост...

Ви посакувам на сите да осетите како новиот живот расте во вас !

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 314
13.11.2010 19:40:41   
psanje
Neznam dali na moevo prasanje mestoto e ovde no ako moze nekoj da mi kaze nesto povekje za ova ili ako ima informacija go molam da mi pise. Vekje 5 godini sakam da zabremenam so soprugot sme bile na sekakvi ispituvanja i konsultacii i se e  vo red. Pred eden mesec razgovarav so edna poznanicka isto i taa nemozela da ostane bremena. Pa vo razgovor mi kaza za nekoj decko so cija sto pomos ostanala bremena. Za deckoto doznala od nekoja prijatelka koja sto posle nekolku godini odednas ostanala bremena. Mozebi ke zvuci malku bezmisleno i vulgarno no deckoto gi dopiral testisite na soprugot dali ima nekoja bioenergija i sama nemozam da si objasnam sto i kako no sepak imalo efekt. Problemot e vo toa sto deckovo ne saka da raboti so toa, znam sam deka studiral stomatologija no go promenil telefonskiot broj poradi taa pricina za da nemozat da stapat vo kontakt so nego. Ako nekoj slusnal za ova ili go poznava deckoto ili ima bilo kakov kontakt od nego go zamoluvam da me informira... zatoa sto vo se drugo izgubiv nadez...

Непосредна врска до пораките: 315
14.11.2010 11:33:20   
cece81
Zdravo psanje dobro dojde na forumot user posted image . Ako so tebe i soprugot se e vo red a 5 god nemozes da zabremenis znaci se raboti za idiopatska neplodnost. Dali dr. ti predlozile inseminacija ili IVF toa ti e resenie i ke imas uspeh ne ste razmisluvale za toa so soprugot!? Nemoj da gubis nades sigurno ke imas user posted image   nie na forumov se borime uste so pogolemi problemi nekoj so maska nekoj so zenska neplodnost. POzdrav i bez razocaruvanje ke uspeete!

(Одговор на членот psanje)
Непосредна врска до пораките: 316
14.11.2010 12:38:56   
arh_diz
Psanje nesakam da te razocaram mila no ne veruvam deka ne ste gii napravile site ispituvanja .Site ispituvanja se mnogu .Eve jas ke te prasam Dali si ispitala ph vrednost vo vagina.Najdi si dobar ginekolg I samo nap red.A za to a vreme vrednost na rabota so soprugot I opusteno.Kolku provoke si opustena pogolemi se sansite da zabremenis.Toa ti go kazuvam od iskustvo koga ne ocekuvav deka ke zabremenam zabremeniv I toa od prva.

< Поракaта ја уредил arh_diz -- 14.11.2010 12:41:09 >

Биди тоа што си

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 317
19.11.2010 13:37:27   
wannna baby
Draga arh_diz me zainteresira nesto vo tvojot post. PH vrednost na vagina? Vo koja smisla e bitno za zabremenuvanje i kade se pravi na maticen ili na klinika. Blagodaram
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz

Psanje nesakam da te razocaram mila no ne veruvam deka ne ste gii napravile site ispituvanja .Site ispituvanja se mnogu .Eve jas ke te prasam Dali si ispitala ph vrednost vo vagina.Najdi si dobar ginekolg I samo nap red.A za to a vreme vrednost na rabota so soprugot I opusteno.Kolku provoke si opustena pogolemi se sansite da zabremenis.Toa ti go kazuvam od iskustvo koga ne ocekuvav deka ke zabremenam zabremeniv I toa od prva.

Don''''''''t look back in anger.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 318
19.11.2010 14:10:26   
baby27
Edinstven recept (osven za onie koi imaat nekoj problem koj treba da se resi ginekoloski ) e vodenje ljubov najcesto sto mozete bez isklucok sekoj den, zatoa sto nikogas ne moze so sigusrnost da se opredelat plodnite denovi...

Непосредна врска до пораките: 319
19.11.2010 15:34:34   
arh_diz
Dokolku e ph vrednosta na vaginata mnogu kisela gi ubiva maskite spermatozoidi .Kade se pravi neznam ne sum jas vo Mkd

Биди тоа што си

(Одговор на членот baby27)
Непосредна врска до пораките: 320
19.11.2010 15:48:36   
majka 79
ИЗВОРНА ПОРАКА: baby27

Edinstven recept (osven za onie koi imaat nekoj problem koj treba da se resi ginekoloski ) e vodenje ljubov najcesto sto mozete bez isklucok sekoj den, zatoa sto nikogas ne moze so sigusrnost da se opredelat plodnite denovi...

ne sekoj den, tuku preku eden den, bidejki sekoj den spermata nema visoka koncentracija spermatozoidi, sto bi rekol mojot doktor toa ne e sperma tuku voda.
prethodno za ovoj "recept" imam pisuvano

Непосредна врска до пораките: 321
20.11.2010 14:24:22   
baby27
Ja kazauvam od moe licno iskustvo, 7 meseci se obiduvavme , i so plodni i so neplodni denovi, i preku eden den, megjutoa mesecot koga ostanav bremena imavme sex sekoj den zatoa sto doktorite od Sistina go preporacuvaat toa. Sega sum 12 nedela i sekogas koga davam nekoj sovet se baziram na moi licni iskustva a ne na nesto sto sum go slusnala od nekoj drug, zatoa sto nekoi moite drugarki velea deka bilo plukni zalepi, po naracka demek ama za zal ne e taka ...

(Одговор на членот majka 79)
Непосредна врска до пораките: 322
25.11.2010 23:34:25   
suzeto
uh da bese taka lesno godini se vo prasajne i da ne se pogodi plodni denoviuser posted image
devermi i vika na jatrvami ej nemoj da me nerviras ke ti napravam deteuser posted image i mm mu vika eh da bese taka lesno jas ce imav cel fudbalski timuser posted image

Непосредна врска до пораките: 323
29.11.2010 12:12:53   
light
zdravo na site
jas eve 8 meseci probuvam no bez uspeh,site ispituanja gi napraivme sve e vo red i kaj mene i kaj mm,no nisto ovoj mesec dr mi rece samo ph vrednosta na vaginata moze da bide ako e ph visoka ne mozes da ostanes bremena i mi rece da rastvaram soda bikarbona i so spric da se izmijam pola sat pred odnosi toa ja balansira i jas sum zainteresiran za merenje na ph gledam vo intenet ima nekoj testovi vo stranstvo no ovde ne sum prasala, ovoj mesec ke probam so soda bikarbona

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 324
30.11.2010 18:35:48   
Natasa981
ајде мамички (идни и сегашни) пишувајте како да ги зголемиме шансите за забременување..дајте некое рецептче
совет,марифет, трикче и слично..
[url=http://www.mysmiley.net][img]http://serve.my

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 325
Страница:   <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.