Contesa
|
Pocituvani babyhope i moderatorot Палешка, Se izvinuvam sto navrediv necii emocii, ne bi bese intencijata voopsto takva. Voopsto ne me razbravte Ggja Paleska, ne se raboti za gazenje na IVF, za da se promovira dr. metod. Jas ne govoram za toa, combo complexot e pomos pred vo tekot na bremenosta i postpartum, prakticno pomaga vo zabremenuvanjeto i odrzuvanjeto na bremenosta, kako i vo postpartalnata faza, i e jako dobar preparat jako koristen na Zapad, toa Vi e klasicen Ustav za bremenost, prakticno zakon i MUST. Me iritira sto nikoj ne prasuva sto posle site tie intervencii i propali IVF, koga ke vidite zeni so jako agresivni formi na canceri na dojka, ovariumi, uterus i sl., veruvajte takvi slucajevi gledam sekojdnevno na svojata klinika.....prvo prasanje vo protokot sto im go postavuvame e, dali ste bile na ekstenzivna hormonalna terapija, i tuka se e jasno..... Inaku, mozebi i jas licno ke zavrsam na IVF eden den, i togas ke go spodelam i toa iskustvo so Vas na forumov, no se obiduvam da storam se i da gi bukvalno iskoristam site mozni opcii, pred da dojdam do toa, toa mi e krajno...Ova e sepak America i se se obiduva prvo, se sledat site mozni ruti, bidejki na krajot nikomu ne mu gine IVF, veruvajte! Jas samo sakam da ja animiram nasata javnost, da jako vnimava vo sproveduvanjeto na IVF kaj nas, i licno bi sakala da gi posetam nasite FC-fertilni kliniki, da gi napravam site ispituvanja i kaj nas i da gi sporedam so svoite, napraveni vo par elitni kliniki vo Canada i USA. Potoa se bi prokomentirala na Forumot i bi gi komparirala svoite rezultati i opcii. Da zavrsa, IVF tuka se odviva po sosema dr. protokol negoli kaj nas, prema toa, mislam jasna sum dovolno. Ako e potrebno bi Vi pratila Priv.poraka Ggja Paleska, za dodatni objasnuvanja, blagodaram.
|