cleo -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (19.2.2011 12:11:57)
|
Vecka, povtoruvam deka jas reagiram na Klomifen - provereno 4 pati, samo ovoj mesec mi bese nedovolna dozata od edno apce i zatoa ne ovulirav. Nemoj taka da zaklucuvas za drugite vrz osnova na tvoeto iskustvo. I se prasuvam kako ti zakluci deka mojot problem ne e tolku ednostaven??? Jas bas ne go dozivuvam taka - tuku naprotiv gledam mnogu lesno resenie na istiot. Jas imav periodov i mnogu jak emotiven stres (eve me natera da kazam) sto isto taka doktorot mi go navede kako pricina mnogu verojatna. Inaku, naprotiv - toj za da ne me kluka so hormoni, kako sto velis ti, mi rece da probame so tolku mala doza Klomifen prvo. Sledniot ciklus odime so 2x1, ako ne bide i toigas - odime so inekcii Fostimon no povtorno so mala doza - 2 do 3. Znaci, saka da proba postepeno, pa potoa da odime na vtoro ivf ako toa ne ni uspee. Se nadevam nema da me svatis pogresno, samo sakam da kazam povtorno deka sekoj organizam e razlicen. Od kade znaes deka tie zeni sto si gi sretnala na endokrinologija imaat problem samo PCO??? Mozebi imaat i nekoj drug dopolnitelen problem, neli, pa zatoa se tamu. Ti blagodaram na sovetot sepak, no jas ostanuvam samo so ginekoloski tretman. Ti posakuvam se najdobro!
|
|
|
|