RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

MACImac -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (28.3.2011 21:22:32)

zdravo fani i jas go imav istiot problem mojot maticen na eho mi rece deka imam dvoroga matka ama so laparoskopija se utvrdi deka ne mi e dvoroga matka tuku samo pregrada vnatresno koja mi ja otstranija so operacija. Jas mislam deka treba so laparoskopija da utvrdat dali ti e cela matka podelena i nadvoresno (dvoroga) ili e samo vnatresna pregrada. Ne se sekiraj mlada si ti se ke se sredi, jas imam 28 g. [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image] i uste se macam za [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image]pozz

Anonimen -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (7.4.2011 22:04:44)

Zdravo na site. Jas sum nova na forumot i sakam da ve prasam slednoto:
Pri redoven pregled ginekologot mi rece deka imam ranicka na grlo na matka koja nisto ne e strasna.Potoa napraviv Pap test koj bese ureden. Vo meguvreme mi dade da pijam Flazil, Flukonazol, Citeral i Polyginax vaginaleti- za kandida i trihoonas. Posle dve nedeli se javiv povtorno na kontrola, no ovoj pat mi zede brisevi.Edniot bris mi izleze pozitiven na Ureaplazma urealiticum-mi dade Sumamed i Neo Penetran forte.Vo meguvreme napraviv i HPV, i toa izleze pozitivno i toa visoko rizicen tip 53 i MM8. Ne mi e jasno kako Pap e ureden a od druga strana imam visoko rizicen HPV. Dali nekogo mu se ima sluceno vakva situacija?Ve molam odgovorete mi.

baby_bump -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (7.4.2011 23:35:27)

Може затоа што за утврдување на присуство на ХПВ се прават други анализи.
Инаку за високо ризичен ХПВ и ЦИН2 (кај мене беше ХПВ, тип 18, кој го лечев 3-4 години и за среќа пред да останам бремена конечно имав негативен резултат), примав вагиналети по име 5-fluorouracil, и успеав да го санирам.

Anonimen -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (7.4.2011 23:40:27)

Ja se obiduvam da zabremenam piev klomifen povece meseci no nemi uspea,od denes pocnaf da piam FEMARA dali nekoj ima pieno i kakov uspek ima.

temjana -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (21.4.2011 15:46:23)

Devojki bi sakala da ve prasham dokolku nekoja od vas go imala istiot problem dokolku e toa problem. So soprugot se obiduvame veke nekolku meseci da dobieme dete, moeto prashanje e slednoto: dali e normalno posle poloviot kontakt vishokot na sperma da istekuva? probav i so krevanje na nozete i so miruvanje od nekolku chasa, no povtorno istoto shtom stanam, se istekuva. Navistina neznam dali e ova normalno bidejki prethodno se pazevme i nemalo vakvi situacii. Rezultatite ginekoloski mi se normalni mislam na pap i eho. Ve molam dokolku nekoja od vas e zapoznaena so ova da mi odgovori. Pozdrav i ubav praznichen vikend vi posakuvam

sandrin -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (21.4.2011 15:53:27)

temjana, kolku sto jas znam toa e normalno!(pa i vaginaletite istekuvaat od nas po nekoe vreme, a sepak ne lecat- prosta mi e logikava, ama mene mi objasnuva dovolno :))))
dokolku nekoj ima poinakva informacija neka ja spodeli so nas zatoa sto vo toj slucaj i jas imam problem :)
ti posakuvam uspeh...

veckasr -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (21.4.2011 19:50:42)

da toa e normalno da istekuva spermata posle odnosot jasgoprasav ginekologot zatoa i mi kaza oti e normalno da istekuva 

temjana -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (21.4.2011 23:50:58)

Ви благодарам, сега дефинитвно се чувствувам по добро[sm=smiley36.gif].Имајте убав празник драги пријателки[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

veckasr -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (22.4.2011 0:21:03)

fala i ti isto temjana ubavo da si go pomines praznikot 

gulabica -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (23.4.2011 12:24:18)

[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]eve i jas ke se nadovrzam na tvoeto prasanje..istiot problem go imav i jas i navistina bev vo dilema sto se slucuva dali e problem ili normalna rabota...od sram si kutev mislev deka e glupost ako prasam ama otkako se opustiv i pocnav da se rasprasuvam i sobrav sila go prasav i mojot ginekolog ..odgovorite bea deka e toa normalna rabota,a dr.mi rece deka organizmot zadrzuva onolku dovolno kolku sto mu e pottrebno a visokot mora da se isfrli sepak toa stanuva od gusta vo tecna sosotojba...Taka da ne se zamaraj....eve i jas se trudam dolgo vreme da zabremenam ama nesaka ...se ok so mene pa sega mi rece doktorot na sekoj odnos da legnam na stomak nekoe vreme i odma da ne stanuvam ajde eve pocnavme i taka:)....Devojki,majki i zeni Vi posakuvam sreKni praznici na site i mislam deka treba se da ostavime vo bozji race samo toj znae koga, kako i sto.....POZDRAV DO SITE I IMAJTE UBAV PRAZNICEN VIKEND <3<3<3

bube10 -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (21.5.2011 18:48:02)

Здраво на сите [sm=smiley1.gif] јас сум нова на форумов и би сакала да го споделам мојот проблем. мажена сум 8 месеци, но и пред тоа со сопругот се обидувавме да останам бремена. пред 2 месеца бев на гинеколог да направам пап - тест и ми најдоа cin 2, па потоа ми правеа биопсија и колпоскопија за да испитаат до кој степен е. откако ги добив резултатите докторот ми препорача ласерска вапоризација. откако ми го кажаа тоа се посоветував и со други доктори од кои едниот ми кажа да почнам со витаминска терапија, а другиот ми кажа дека најубаво би било тоа да се отстрани како сто ми кажа гинекологот - ласерски или да се изгори. и незнам што да правам ве молам за совет.

bekulino -> Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (21.5.2011 20:04:35)

bube 10 jas imam prijatelka koja isto imase cin 2 i prvo morase da se operira za na nekoj nacin da se zaleci ranata,ostana bremena no pred nekoj mesec pak na pap testpt i se pojavil.sakam da ti kazam deka ne e opasno i strasno,nejze ja pravea laserski i rece deka ne bilo bolno i deka traelo kratko vreme.Ti ako sakas konsultiraj se i so dr lekari pa odluci,samo nemoj da gubis dragoceno vreme,pozz

nadbet -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (23.5.2011 18:47:40)

Здраво на сите user posted image јас сум нова на форумов и би сакала да го споделам мојот проблем. мажена сум 8 месеци, но и пред тоа со сопругот се обидувавме да останам бремена. пред 2 месеца бев на гинеколог да направам пап - тест и ми најдоа cin 2, па потоа ми правеа биопсија и колпоскопија за да испитаат до кој степен е. откако ги добив резултатите докторот ми препорача ласерска вапоризација. откако ми го кажаа тоа се посоветував и со други доктори од кои едниот ми кажа да почнам со витаминска терапија, а другиот ми кажа дека најубаво би било тоа да се отстрани како сто ми кажа гинекологот - ласерски или да се изгори. и незнам што да правам ве молам за совет.

Bube10. Ne se strasno toa sto imash cin2 no treba vednash ili da pocnesh so terapija, vitamini antioksidansi i noni jus ili ima vo apteka vaginalni 5fluorouracul se pravat mislam po naracka vo Galafarm. Apteka na galafarm ima vo Leptokarija a noni jus i vitamini pobaraj vo CaliVita karshi cveten pazar. Mislam deka moze i vaka da se sanira no vo sekoj slucaj konsultiraj 2-3 ginekolozi.
Pozdrav

sandravlae -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (23.5.2011 22:46:36)

ИЗВОРНА ПОРАКА: nadbet

Здраво на сите user posted image јас сум нова на форумов и би сакала да го споделам мојот проблем. мажена сум 8 месеци, но и пред тоа со сопругот се обидувавме да останам бремена. пред 2 месеца бев на гинеколог да направам пап - тест и ми најдоа cin 2, па потоа ми правеа биопсија и колпоскопија за да испитаат до кој степен е. откако ги добив резултатите докторот ми препорача ласерска вапоризација. откако ми го кажаа тоа се посоветував и со други доктори од кои едниот ми кажа да почнам со витаминска терапија, а другиот ми кажа дека најубаво би било тоа да се отстрани како сто ми кажа гинекологот - ласерски или да се изгори. и незнам што да правам ве молам за совет.

Bube10. Ne se strasno toa sto imash cin2 no treba vednash ili da pocnesh so terapija, vitamini antioksidansi i noni jus ili ima vo apteka vaginalni 5fluorouracul se pravat mislam po naracka vo Galafarm. Apteka na galafarm ima vo Leptokarija a noni jus i vitamini pobaraj vo CaliVita karshi cveten pazar. Mislam deka moze i vaka da se sanira no vo sekoj slucaj konsultiraj 2-3 ginekolozi.
Pozdrav

bube 10 jas imav cin 2 i lecev so 5fluoroucil megutoa ne mi pomognaa pa me gorea so laser nisto strasno trae 15-20 min i moram da ti kazam deka od togas nemam nikakov problem 2-3 meseca treba da se zaleci i potoa mozes da probuvas da zabremenis jas po nekoe vreme zabremeniv i eve sega imam zdravo since skoro 2 god
se najdobro ti posakuvam

bube10 -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (24.5.2011 9:51:23)

Фала Ви многу на сите ( bekulino, nadbet i sandravlae) за подршката, јас се консултирав и одлучив да одам на ласерска вапоризација и се надевам дека ќе биде понатаму се ок. Па ке ве известам за понатамошните настани [sm=smiley1.gif]

Azzura -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (25.5.2011 0:34:08)

Jas sum malku zbuneta devojki...so deckoto ne se pazime veke 3-4 meseci, a eve posledniot mesec epten go aktivirav, no pak osekjam kako da ke mi dojde ciklusot. OK ke pocekam ama nekako ne mi se veruva ... inace, pred 3 godini imav neuspesna bremenost koja rano zavrsi, pa sega skoro pravev ispituvanja (horminite se OK, pap ureden, bakterii nemam, pa duri ni kandida, a ako nesto me pochesa so dva dena canesten mast mi pominuva, no pred 3 god mi najdoa eden mal miom na matkata, koj spored d-rkata ne pravi problem zasto ne e vnatresen, tuku stoi odnadvor)
A deckoto moj nema ispituvanja, osven sto pred 5 godini i toj imal edna takva neuspesna bremenost so devojkata poranesna...pa taka, i na d-rkata toa i e pokazatel deka sepak i on moze....Sega nie si se sakame, i jas nekako probuvam da ja koristam nedelata na ovulacija, ama AMAN zasto ne se fakja koga eve se e vo red?!  Prethodno ne mislev tolku, ama nekako pocnav da se zagrizuvam...daj kazete nesto [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Draguna -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (5.7.2011 21:09:42)

ZDRAVO na site inaku jas sum nova ovde[sm=smiley36.gif] imam 34 god dosega ne sum ostanela bremena,pred nekolku dena bev vo sistina na pregled i eve go rezultatot, konvencionalna razmaska,zadovolitelen za evaluacija,beningni kletocni promeni,kokoidni bakterii inflamacija vlucuva tipicna obnova doktorot mi prepisa betaddine vaginal dali nekoj znae da mi kaze dali e loso ili dobro odnapred blagodaram nmogu

babyhope -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (5.7.2011 22:27:44)

Draguna мила добредојде на РР - Мене малце ми е нејасно она што си го напишала: неможев да го сватам делот со [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]? Има бременост па се јавиле и овие промени или? Инаку веројатно некоја од девојките ако има искуство ќе го сподели со тебе. Поздрав

Draguna -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (5.7.2011 23:01:22)

Добро ве најдов[sm=smiley1.gif] ах тоа по грешка ми излета,не никогас не сум била бремена,камо да сум била поздравче

krebs -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (9.7.2011 22:15:47)

dali nekoj moze da mi kaze dali dosega go ima probano caj od crven zdravec slusnav deka mnogu pomagal bri zabremenuvanje jas sum vo brak 4 god i nemame seuste deca sega sakam da go probami ovoj caj pa ke vi pisam za rezultatite a ako nekoj probal ve molam da mi pisete pozdrav

Bogdancanka -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (10.7.2011 6:33:18)

добрендојде Кребс од срце ти посакувам да си ги видиш [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] цртки,за искуство со чајот немам,но ако има некоја наша  рингерајка сигуно ќе го сподели нејзиното искуство...позззз

mazule -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (12.7.2011 9:18:13)

Zdavo rr. Sakam edno mislenje od vas. Mi kasni 5 dena, koga trebase da mi dojdi me bolese stomakot i gradite, no ne mi dojde sega me bolat gradite, mi se povraka  i baz. temperatura mi e 37.3 napraviv test za bremenost e negativen. Dali mozi testot da ne e tocen? Ve molam ako ima nekoj iskustvo vakvo da mi pisi. Pozdrav 

arh_diz -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (12.7.2011 9:44:07)

Kaj mene testot ne pokazal greska nikogas
Mozes uste ednas da go povtoris testot nautro da go napravis
Ili pak da ispitas preku krv

mazule -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (12.7.2011 10:26:31)

Fala arh_diz ke probam pak, no se plasam deka ne sum bremena pa da se razocaram[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. A uste po tragicno da pocni da imam ne redoven ciklus, a do sega ne mi kasnelo nikogas, kako svajcarski saat mi bilo. Zatoa mi e cudno. Eve sega od sabajle piav kafe i ne mi e dobro.Testot mi bese kineski od 50 denari mozi da e fus. Pozdrav4e i kiss4e

Nate79 -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (13.7.2011 14:18:12)

Здраво на сите...[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Јас сум нова на форумов , а сум и тазе мажена...па сега...како идат работите, работиме на темата деца...[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image]...па ако имате некој рецепт....само пишете...[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...како и да е...ми се допаѓа страницава многу, па се надевам ке се дружиме....поздрав!

Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>