mimi.m -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (4.10.2012 0:24:30)
|
Moj doktor e prof.Gligor Dimitrov od Remedika ,koj e prekrasen covek i doktor od koj sum mnogu zadovolna,iako se uste ne sme ja postignale celta,no iskreno se nadevam deka ke bide naskoro.Jas imav edno ICSI so dolg protokol,koe posle beta 400,zavrsi so biohemiska bremenost,za zal.Doktorot e pozitiven i veli deka e toa dobar znak,zatoa sto toa iako neuspesno bese moeto prvo zabremenuvanje.Koga gi ispituvav hormonite pred invitroto,prolaktinot bese malku pokacen i FSH bese 11.Posle terapija so bromergon po 1/4 prolaktinot padna a padna i FSH na 6,8.Stimulacijata za IVF bese po 4 puregona,no mi izvadija samo 8jajcekletki,od koi 4 se oplodija,a3 mi vratija,sto i ne e taka dobar rezultat za takva stimulacija.Od seto ova,a i moite godini plus 36,dok.mi preporaca da gi pijam DHEA izvesen period pred da pravime bilo sto drugo.E sega neznam dali ova treba preku krv da ispitam,najdobro da se konsultiram so nego.A i dali e pametno da gi poracam od internet. Izvinete na dolgiot post i se citame.pozdav
|
|
|
|