Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Килограмите за време на бременоста 28.6.2010 13:45:27
lowen
Jadam normalno iako na pocetokot nemav apetit. Jadam poveke ovoshje i zelencuk, a na vecer ako mi se jade mnogu togas jadam suvo ovoshje osobeno suvi kajsii ili brusnici. Pozdravce!
RE: Килограмите за време на бременоста 5.7.2010 17:14:21
Тања РР
Нема потреба од откажување мама26. Слободно пиши си но може пред тоа да проверуваш дали постои таква тема. А и ако се повторува не е ништо страшо, затоа сме ние тука, да средиме со цел РР да биде попрегледна.
Уживај
RE: Килограмите за време на бременоста 20.8.2010 16:38:40
vezilka RR
Катастрофа..последниве два месеци сум се здебелила 6 кила. Ме фати ужас..вкупно сум здебелена 8 кила а до крај ми преостануваат месеците во кои всушност најмногу се качува..
RE: Килограмите за време на бременоста 20.8.2010 18:57:34
Werty
Јас сум дефинитивно најголемата прасица на РР во 28 недела поправена сум 14 кг. Вистина дека почнав од минус килажа, односно бев преслаба, ама денес кога се качив на вага чувството беше поразително. Добра вест е што по породување бргу ги симнувам килограмите. Минатиот пат симнав 30 кила за 3 месеци без никаков посебен напор и режим - само се откажувам од газирани пијалоци (кои сега ги пијам ептен многу, знам дека не чини ама посилно е од мене )
RE: Килограмите за време на бременоста 20.8.2010 19:14:58
Палешка РР
Браво Werty, јас вишокот од 10 килограми неможам да го симнам осум месеци Додуша и не внимавам многу, јадам обилно, од пусти страв да не снемам млеко за бебушка
RE: Килограмите за време на бременоста 21.8.2010 14:50:05
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka
Катастрофа..последниве два месеци сум се здебелила 6 кила. Ме фати ужас..вкупно сум здебелена 8 кила а до крај ми преостануваат месеците во кои всушност најмногу се качува..
Ne se plasi vezilka stom si 8 kg sega do kraj nema mnogu da se popravis. Najmnogu se poprava koga ke se vleze vo 9 mesec bar jas togas najmnogu se popraviv.A pred poragaj od vozbuda oslabnav
RE: Килограмите за време на бременоста 21.8.2010 17:19:14
Felly RR
Јас последниот пат кога се мерев во 9ти месец бев поправена 22 кила, а се породив дури по 3 недели, што значи сигурно качив уште некое килце , ама кога си дојдов од болница се вратив на само +10, и после секој месец по едно килце ослабував. Сега имам 5кг+ од претходно, ама тамам е, па инаку ептен бев слаба
RE: Килограмите за време на бременоста 22.8.2010 21:38:28
bebushkaa
jas sum sesti mesec a imam 11 kg do ega...pocnav so 45 sega imam 56 i ne znam dali e toa normalno i dali e vo red....koj ima iskustvo neka pise....nekoi velat deka e premnogu a nekoi deka e normalno...:))
RE: Килограмите за време на бременоста 23.8.2010 13:11:29
blue_blue
за цела бременост со близначки бев здебелена 8 кг. Цело време ми се гадеше и јадев ептен малку, едноставно не собираше. Во 8 месец почнав да губам на килажа зошто повраќав, па се извадив од памет и трк одма на доктор. Тој се згази од смеење - вика ти само уживај они се ти зимаат, што изедеш они си земаат, па за тебе не останува. Вика подобро развиени деца не сум видел одамна, ептен се ко по книга за гестациската недела во која се наоѓаат и плус и двете се исто големи што е ретко за близнаци. Кога се породив бев -10 кг од кога останав бремена. И така беше се ОК додека не престанав да ги дојам кога имаа 9 месеци и се поправив 10 кг за 6 месеци, а не мислам дека јадев нешто посебно, него едноставно се хранев нередовно и нездраво...Немам време сега со кг да се замарам имам поважни слатки проблеми, здравје кога ќе имам желба да се бавам со себе ќе се среди и тоа.
RE: Килограмите за време на бременоста 6.9.2010 16:58:28
letka79
dragi mamicki jas sum nova na forumot i imam eden problem i neznam so da pravam? ogromniot stres nervozite sto gi imav i ostavanjeto na cigarite bese kapak si go napravija svoeto. jas sum po priroda prilicno krupna. gi ostaviv cigarite i kaciv 20 kg i eden mesec po red se macev so dieta denes utre i nikako nemozav da ja pocnam dietata , koga po izvesen period otidov na ginekolog i dr mi vika aj cestito trudna si... jas se vdzasiv koga mi go rece toa. prvo me fati panika od mojata debelina nemozev ni dieta da drzam ni nisto neznaev dali da se raduvam ili da placam...odma si kupiv vaga i so ke vidam slok me fati ja sum stanala mecka od 115kg i so tolku kg trudna sum ostanala i me fati panika tek na pocetok so tolku kg a do kraj so ke bide so mene ... a posle si vikam aj zdravje pa posle ke slabeam.... sega fala mu na Gospod sum veke bremena vo 34 nedela site ispituvanja sto se pravat vo tekot na bremenosta mi se super,bebusot super si se razviva , samo sto jas cela bremenost ja povrakam i zamislete ostanav na istata kilaza so koja so i ostanav bremena , mnogu sum vo dvizenje i mnogu pesacam milsev ke bidam najtromava, i deka od krevet nema da stanam no ne bilo taka, jas istovrmeneo i slabeam i se debeleam od povrakanjeto ,neznam dali me dali da me faka poveke sram od debelinata i kilazata ili strav od poroduvanjeto me faka sram so ke me merat tamu na poraganje i mi e mnogu sram od kilazata ama so e toa.
RE: Килограмите за време на бременоста 7.9.2010 9:28:35
arh_diz
letka79 ne si edinstvena koja ima problem so kilogramite , i nemas potreba da se sramis kg se tvoi i ako ti dobro gi podnesuvas nema sto na nekoj drug da mu precat.
RE: Килограмите за време на бременоста 7.9.2010 11:44:11
beti M
dragi moi!jas sum pocetok na 18 nedela i sum popravena 5kg.Se plasam da ne kacam mnogu zosto mnogu lesno se popravam.Kolku kg e normalno da se stavi ovoj period i kakvo iskustvo imate vie so kg ovaa nedela?
RE: Килограмите за време на бременоста 8.9.2010 11:47:23
riba79
jas sum 17 nedela i sum popravena 4 kg.kolku ke bide do kraj ke vidime So prvata se poraviv 17 kg ama bev so mnogu otoci i koga se porodiv bev samo 3 kg poveke od pocetnata kilaza.
RE: Килограмите за време на бременоста 22.9.2010 11:23:10
bushavka
jas sum 22 nedela i do sega se popraviv 6 kila, mislam deka e mnogu. ama nekako nabrzina gi kaciv vo posledniov mesec, i sega moram da vnimavam kolku ke jadaaammmmmm